|
1. שכחת לומר שזו בכלל עוגה צרפתית
זה שבצרפת קוראים לה "עוגה בסקית" לא אומר שמקורה מארץ הבסקים...
זו עוגה צרפתית קלאסית וקרם השקדים הזה מככב בהרבה מתכונים, לרוב על בצק שגם הוא מכיל שקדים.
|
|
|
שקדים טחונים דק?
או שקונים את זה בחנויות לאפיה?
מישהו יודע?
|
|
|
3. המלצה שלי בשביל תחתית פריכה:
לא לשפוך את הקרם ישר על הבצק, אלא קודם לשים את הבצק המרודד בתבנית כרבע שעה בתנור עד שיהיה זהוב בהיר (לחורר מעט עם מזלג קודם), ולאחר מכן להוסיף את הקרם ולהכניס לתנור לחצי שעה נוספת.
|
|
|
4. חבל הבאסקים עובר גם בספרד וגם בצרפת.
|
|
|
5. איפה משיגים אבקת שקדים?
בחנויות לדברי מטבח?
|
|
|
אם הוא יגיד לך מה זה אז בשביל מה לו לפתוח קונדטוריה?
הינה מתכון שלי לדוגמא :
ליקר עננים מהול בסירופ כוכבים מצוי
לכי תחפשי ת'מרכבים בהצלחה
|
|
|
ובטח טעים מאוד. אני אנסה אבל אפחית את כמות הסוכר בצורה משמעותית.
בבצק רק חצי כוס ובקרם רק כוס אחת. חייבים לשמור.
|
|
|
הכוונה לשקדים טחונים.יש בסופרים.
|
|
|
|
|
אבקה משקדים שהיו שלמים (אחרי שהסירו להם את הקליפה היבשה) ו שנוצרה מטחינת האימ אמא של השקדים ! טחנו טחנו טחנו עד שיצא אבקת שקדים . (ניתן להכין בבית כשעצבנים על הבעל/ילדים/שכנים עם פטיש שניצלים או מכשיר המיקסר החדיש שיצא לשוק לא מזמן ונמכר בשווקים מזה יובלים).
עכשיו תכיני עוגה!
|
|
|
11. איך אפשר להכין בלי שתגדירו אבקת שקדים?
אילתור יכול לדפוק את כל העוגה
|
|
|
12. מאיפה קונים אבקת שקד ?
|
|
|
אבקת שקדים פשוטו כמשמעו - שקדים טחונים לאבקה.
מדובר במוצר שקל למצוא בכל סופר. אני מכירה את המוצר באריזה צהבהבה (שכחתי את שם היצרן).
בהצלחה!
|
|
|
|
|
15. צודק 1, וגם חסר חמאה במילוי
|
|
|
אבקת שקדים זה שקדים קלופים טחונים דק.
אפשר להכין בבית ואפשר לרכוש בחנויות.
אגב, את הקליפה של השקדים ניתן להסיר ע"י השריה במים חמים לזמן קצר (תהליך המכונה "הלבנת שקדים").
בהצלחה!
|
|
|
17. אכן, מה זה אבקת שקדים?
או איך מכינים אותה?
|
|
|
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה,את הקמח בקורנפלור,אם האבקת סוכר בסוכר רגיל,את גרידת הלימון במיץ לימון ואת הקינמון המגורד באבקת קינמון קנוייה?
|
|
|
אפשר לקנות בסופר או כל חנות אחרת
שמוכרים תבלינים שקדים צימוקים וכו'...
את יכולה לקנות שקדים רגילים להשרות
אותם עם מים רותחים ולאחר מכן לקלף
ולטחון אותם במג'יקמיקס או כל מכונה
אחרת שטוחנת. או לקנות שקדים ללא
קליפה ולטחון או לקנות שקדים טחונים
בלי עבודה מיותרת אבל המחיר יהיה
יותר גבוה.
בהצלחה
|
|
|
20. ל 18 כן אבל עוגה לא תצא מזה
|
|
|
21. השריית שקדים לצורך הסרת הקליפה - במים ק ר י ם
כשמשרים שקדים לצורך הסרת הקליפה - רצוי לעשות זאת במים ק ר י ם דווקא.
אמנם זה ייקח יותר זמן, אבל כך לא הורסים את חומצות השומן והרכיבים התזונתיים בשקד.
אפשר להשרות ללילה ולמחרת להתחיל לעשות את העוגה.
|
|
|
22. לטעמי אפשר בהחלט לקרוא לזה "עוגת מרציפן".נראה טוב ו...משמין.
|
|
|
ניתן ורצוי לקנות בחנויות המתמחות לאפייה .
|
|
|
24. למה אין כמויות במשקלים מדוייקים
|
|
|
25. בד"כ כמות חמאה כמו כמות שקדים
|
|
|
|
|
העוגה - נראית כפית אך חשוב לדעת - מה גודל התבנית?
אולי - גם: האם להכניס לתנור שחומם מראש? מה הטמפ'?
תודה אנה
|
|
|
בכלל לא הגזמת כתבת עוגה חדשה לגמרי
|
|
|
29. אבקת שקדים/שקדים טחונים
רצוי מאוד שלא לנסות להכין בבית מכיוון ששקדים מכילים הרבה שומן ובעת הטחינה הם יהפכו לעיסה ואין אפשרות להגיע לרמת הטחינה של מעבד מזון תעשייתי. אפשר לטחון פרוסות שקדים מולבנות יחד עם קמח. (את שניהם ניתן למצוא בסופר)
|
|
|
30. מה זה 2 כוסות אבקת סוכר?! המתכון שגוי! אני לא מתקרבת לעוגות
שיש בהן יותר מכוס , |
כוס ורבע סוכר, מה זו |
|
(26.06.08) |
הזוועה הזו?
אין בעוגה הזאת כלום מלבד סוכר...
(וזאת הסיבה שאני לא קונה עוגות...)
| |