אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל   אדונית התבלינים
חריפות חושנית: קסם הג'ינג'ר
יעל גרטי
פורסם: 03.08.08, 11:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-40 דיונים
1. אין כמו הג'ינג'ר של בלייזר...
(03.08.08)
2. הג'ינגיר יקר בארץ בטרוף: בכל העולם הוא פי 10 זול יותר. אין
א-ב   (03.08.08)
מה להשוות באיכות של ג'ינג'ר טוב המובר מיפאן או מסין לעומת זה הנמכר בארץ: המיובא טוב יותר אם יודעים מה לבחור. סיבים יש גם בזה הישראלי ולמכביר.
3. * לא באמת ג'ינג'ר
עובר ושווא   (03.08.08)
4. הנזירים הג'ייניסטים נמנעים מאכילת ג'ינג'ר!
רגב פורת   (03.08.08)
5. מתכונים עם שורש ג'ינג'ר ועם שמן ארומטי ג'ינג'ר
סוזי גליק-ריטר ,   קרית-מוצקין   (03.08.08)
גלידת וניל גלידת וניל יכולה להפוך לפנטזיה ממדרגה ראשונה אם מקציפים לתוכה 3 טיפות מהשמנים הבאים: זנגוויל, פפרמנט ורוז. * יש לוודא שיש למשווק השמנים אישור ללקיחה פנימית. הינכם מוזמנים לפנות ל-suzig@012.il לקבלת מתכונים של: מרק בטטות, מרק דלעת אינדונזי, מרק עוף מוליגנטוני, שעועית ירוקה מאודה והקפצת ירקות.
6. ג'ינג'ר כתוספת למשרה עוף - נפלא!!!!!
לי-רז   (03.08.08)
7. מתה על גינגר
efi   (03.08.08)
ופרד. תה מגינגר טרי הוא אנטי דלקתי ומצוין לנזלת.
8. ג'ינג'ר למון האני תי
ערן   (03.08.08)
תה עם ג'ינג'ר לימון ודבש : מרתיחים מים בסיר עם כמה פיסות ג'ינג'ר מוספים דבש ולימון לפי הטעם...
9. תרופות בדואיות
סוזי גליק-ריטר ,   קרית-מוצקין   (03.08.08)
בכל תפריטי המסעדות בהודו – ממליצים על משקה מחייה נפשות הנקרא: Ginger Honey .Lemon הנה מתכון המשקה: לקצוץ דק ג'ינג'ר טרי, קצת מיץ ופלח לימון, דבש בכמות נדיבה, עם/בלי תיון טיפול בהצטננות: לטחון ½ שורש זנגוויל טרי, להוסיף כוס מים רותחים ולהשאיר למספר דקות. לסנן, להמתיק את הנוזל ולשתות פעמיים ביום. הורדת חום לטחון כ-10 גרם צימוקים ו-10גרם זנגוויל טרי, להשרות ב-200-מ"ל מים לשעה. לאחר מכן להרתיח עד שכמות המים מגיעה לכדי רבע (50 מ"ל), לסנן ולשתות פושר. פעמיים ביום. טיפול בליחה לערבב ½ כפית מכל אחד: זנגוויל, ציפורן וקינמון. לצקת מעל כוס מים רותחים, לערבב, לסנן, להמתיק עם כפית דבש ולשתות.
10. למס' 8 - אתה בטח נזכר במרפסת במנאלי
ראג'י באבא ,   מורדות ההימלאיה   (03.08.08)
שישבת ועישנת איזה פרח ג'ינג'ר ואז קראת לבעל הבית (שהוא גם סוחר ג'ינג'ר) או לשיווה המלצר: פוסיבול למון ג'ינג'ר האני? ושטפת את הגרון השורף..... היו ימים...
11. ל-1 מה זה הג'ינג'ר של בלייזר?
לא קוראת בלייזר   (03.08.08)
12. התימנים שמים קצת בתה או בקפה וזה טעים
(03.08.08)
13. לאבקת ג'ינג'ר יבשה יש אפקט "מרק עוף" מדהים!!
שושי   (03.08.08)
מומלץ להוסיף תמיד לכל סוגי המרקים החורפיים ובעיקר למרק עוף וגם לירקות מאודים כמו דלורית, בטטה וכו'
14. לא לבעלי לב חלש
סנסציה בבישול   (03.08.08)
קחו שורש גנגר ונקו אותו היטב מרחו אותו בשמן זית שימו אותו על המנגל עד שיהיה רך ואיכלו את הרך על פיתה או פרוסת לחם שחור נ.ב ככה גם עושים עם ראש שום והטעמים שלהם משתנים מחריפים מאד למתוקים ומשכרים ביותר בתיאבון
15. רגע של עברית - ג'ינג'ר=זנגביל
אבשלום חום   (03.08.08)
שמו העברי של הג'ינג'ר הוא זנגביל, חבל שבאתר מוביל, לא מקפידים על כך.
16. צמח מרפא מעולה
משה המומחה   (03.08.08)
GINGER הוא צמח מצויין נגד בחילות ( כולל בהריון ) וכן נגד מחלת ים . יש לייבש ( לא בשמש ) , לטחון ולהחזיק במקרר האבקה לשעת הצורך .
17. תחון עם תה או קפה ממש חוויה.תנסו ממליץ בחום
אייל משה ,   תל אביב   (03.08.08)
18. בהמשך ל- 8 : את המים הרתוחים עם ג'ינג'ר
יוגי   (03.08.08)
מוזגים לכוס זכוכית שקופה ובה כף דבש גדושה וכרבע עד חצי לימון סחוט. * לא מרתיחים את מיץ הלימון והדבש .
19. ל-1...לא באמת ג'ינג'ר...
ירון   (03.08.08)
20. לא לבעלי לחץ דם גבוה!!!!
(03.08.08)
21. רגע של עברית:אבשלום 15=טרחן בלתי נלאה
תמיר   (03.08.08)
22. תקראו מה זה Figging.
דניאל   (03.08.08)
אז תדעו מה השימוש הכי טוב לג'ינג'ר
23. לא אהבתי את הקטע שאי אפשר לגדל לבד.
אריאל   (03.08.08)
אני מבין את הצורך להגן על הפרנסה, אבל בחייכם, זה צמח עמיד שניתן לגדל בעציץ. יש לו עלים יפים ופריחה מיוחדת. אם חמישה קוראים יחליטו לגדל ג'ינג'ר בבית זה לא ישבור את מטה לחמו של אף חקלאי.
24. 23 - דווקא כן כתוב איך אפשר לגדל
(03.08.08)
שמים שורש 5 ס"מ באדנית עם מצע קוקוס או פרלייט ומחכים 9 חודשים.......
25. חחחחחחח 22 גדול! כנסו ותקראו
יוסיפון   (03.08.08)
Figging Figging most commonly refers to the act of inserting a piece of fresh, skinless ginger into the anus or rectum. The ginger causes a strong burning sensation in the anus without causing permanent damage.
26. גינגר
גגן   (03.08.08)
מ ג ע י ל לא יודע איך אפשר לאכול ממנו
27. גרטי - את מדהימה!!
החושני   (03.08.08)
28. ג'ינג'ר טרי קצוץ וקפוא
רונן ,   נס ציונה   (03.08.08)
ניתן להשתמש בג'ינג'ר של דורות הוא טרי , ללא סיבים , השימוש בו נוח וללא התעסקות מיותרת של קילוף , גירוד וכו' מתאים לכל שימוש ( כוס תה עם ג'ינג'ר דורות - סוף הדרך )
29. חריפות חושנית - קסם הג"ינג"ר
וולטר כץ ,   מרכז הארץ   (03.08.08)
מאמר הזה הוא מאוהלה ועינייני. מזמין לקראו אותו עד הסוף. תודה.
30. ל-1
* לא באמת ג'ינג'ר   (03.08.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה