אוכל  טעם החיים
ארוחה רומנית: מנות ראשונות וחמוצים
ynet
פורסם: 17.08.08, 11:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-45 דיונים
1. איך הדלקתם אותי עם האוכל..
סטודנט ,   טכניון   (17.08.08)
שכחתם להוסיף גם מתכון לכבד קצוץ, האמ-אמא של מנות הפתיחה הרומניות. אין על האוכל הרומני (ואני אומר את זה בעיקר בגלל שאני ממוצא רומני). על הקבבים שנשרפים על הגריל, על צ'ורבה חמוץ חמוץ בחורף. אחחחחחחחחחחחחחח
2. להסיר את החלק הירוק
(17.08.08)
אבל בתמונה, הקליפות עם החלק הירוק. נראה מי אוכל קליפת אביטח עם החלק הירוק, לא רץ לשירותים לשלשל יומיים אחרי זה :) חשוב מאוד להסיר את החלק הירוק כי הוא מכיל חומר משלשל
3. ואני הייתי מוכן
הלקקן הדפקן   (17.08.08)
להחזיר טובה תחת טובה לרומניה שתכין לי את המטעמים שגם היא תהנה. אין טובות וחמות יותר מהרומניות
4. התמונה של האבטיח נכונה אין צורך להוריד את החלק הירוק זה טעים
(17.08.08)
5. מסעדות
אורנה כהן ,   נצ   (17.08.08)
האם מישהו יכול להמליץ על מסעדה רומנית טובה.
6. Memories
Erez ,   Chicago   (17.08.08)
Oh, you brought back pleasant memories of my grandma cooking and making Ikra and eggplant salad. Thanks I'll print and try some of these at home Erez
7. שולחן חג רומני לא נפתח בלי כל אלה וכמובן שפריץ
רומנסקו ,   בוקרשט   (17.08.08)
8. רומני אמיתי יקצוץ את מי
רומני   (17.08.08)
שקוצץ חצילים בסכין מתכת
9. יאמי. טעים טעים. עכשיו אכלתי חצילים רומני.
בתאבון.   (17.08.08)
10. 5, סמי וסוסו בב"ש
(17.08.08)
11. ל-2 למה אתה כותב על מה שאתה לא מבין
דני.ב.   (17.08.08)
12. מסעדות רומניות ל 5
רבקה ,   אשקלון   (17.08.08)
יש מסעדה מעולה באשקלון- מסעדת הניצחון ברחוב הרצל
13. מסעדת "פרסקו" ברחובות מ-צ-ו-י-נ-ת!!!
ניקולאי צ'. ,   טימישוארה   (17.08.08)
14. איקרה
רומניהאמממ ,   צפוממ   (17.08.08)
ממרח האיקרה יהיה מושלם וטעימ,טעימ אמ מוסיפימ יחד עם ביצי הקרפיון גם ביצי דג מלוח .זה יותר פיקנטי וטעם לא משעמם.מניסיון. מומלץ
15. ל-5 יש אחת טובה
רומניה אסלית ,   שפלה   (17.08.08)
ברחוב סלמה ביפו, "רפסודיה רומנית."
16. ל8
ענת   (17.08.08)
קצוץ החצילים בכלי מעץ הוא שריד לתקופה שהיה סכו"םמכסף והחציל היה משחיר.היום שיש סכו"ם מנירוסטה לא קורה כלום עם קוצצים בסכין נירוסטה.הנוהג לקצץ בכלי עץ מזכיר לי נוהגים שונים של דתיים שהיום עבר עליהם הכלח ואין צורך בהם.
17. רומני משני הצדדים
קוריצה   (17.08.08)
רגע אבל שכחת את האוכל האמיתי קבב רומני ממליגה וכו........ אבל גם סלטים וחמוצים הולך איקרא יאאאאאאאמי וגם קוריצה
18. תגובה ל- 5
איש   (17.08.08)
יש כאן מספר תגובות על מסעדות רומניות. ממליץ על אשקלון, ויש אחת בחיפה בעיר ברח' עירק, היא נקראת גלידת מונטנה, מסעדה על כל גינוני הטקס.
19. איך שכחתם את הרגל קרושהההההההההההה
איש   (17.08.08)
לא ניתן להתחיל ארוחה רומנית ללא רגל קרושה, כבד קצוץ, שפריץ, וחמוצים.
20. ל - 16
מניסיון מר   (17.08.08)
טעות בידיך למרות ש"כאילו" יש הגיון במה שאמרת. סכינים תמיד היו סגסוגת של מתכת. הם לא היו מכסף והיום הם לא מנירוסטה. ההשחרה נגרמת ע"י מגע החציל עם מתכת. ולאו דוקא כסף. לכן.... יש לקצוץ את החצילים בחומר לא מחמצן, משמע: עץ או פלסטיק. מקווה שהסברתי את עצמי מבלי להעליב...
21. ל 5
א   (17.08.08)
נוש בחיפה
22. מסעדה מומלצת
רומני גנב ,   תחנה מרכזית   (17.08.08)
ל-5 מסעדה בשם רפסודיה רומנית נמצאת בתחילת סלמה עם החיבור לשדרות ירושלים-סלמה 3 יפו מומלץ בחום לקבוע מקום מראש טלפון 03-5187476
23. "מסע בטעם רומני" - ספר בישול רומני חדש ומומלץ!
תהילה ,   רמת גן   (18.08.08)
להשיג במייל: emanueldruckmann910@gmail.com
24. אצל יוזי
חיפאי   (18.08.08)
ברחוב הנביאים בחיפה
25. לכל המבינים הגדולים
רומניה אמיתית   (18.08.08)
ישנה אפשרות לטחון את החצילים גם במטחנת בשר (גם עם הגמבה) וזה ממש אבל ממש לא משחיר!!!. מנסיון רב שנים!!!
26. איפה קונים את ביצי הדגים
(18.08.08)
27. Romanian food
dany ,   canada   (18.08.08)
To 8 & 16: Sure, it doesn't matter if you use a stailness steel knife/utensil I use a blender or a food processor I make pickled cucumbers & tomatoes to last all winter. To help preserving them(hardness), I use horseradish. You can also use Cherry tree branches with leafs. For taste I use Lovage ( Leustean ). I only use 2 tablespoons of salt/liter of water, so it won't be so salty. The pickles stay in the cool room during the winter. Watermelon, you pickle with its skin.
28. המלצה
צביקה ,   תל אביב   (18.08.08)
המסעדה ממאייה ברח' בן יהודה בת"א נמצאת בבעלות יהודי ממוצא תורכי אך זאת מסעדה רומנית מעולה וחלק מהצוות רומני
29. "סמי וסוסו" בבאר-שבע- המסעדה הרומנית הכי טובה בארץ!
רומניה ,   צעירה   (18.08.08)
30. שפריץ "הוק"
מלאי ,   נצר'שטה   (18.08.08)
פעם קראו ליין הלבן שלווה בסודה "כרמל הוק". מי יודע האם היין קיים היום ? ובמידה ולא האם יש תחליף ?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה