אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
אוכל רומני שילדים אוהבים - קציצות ברוטב
רותי קינן
פורסם: 21.08.08, 11:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 88 תגובות ב-75 דיונים
1. קציצות רומניות מטוגנות
שמוליק ,   נתניה   (21.08.08)
אכן זה המתכון המקורי, ולשם שינוי במתכון זה לא מוסיפים שום לתערובת. כמו במתכון הקודם ניתן להוסיף בצל מטוגן לתערובת ולהשביח את טעמה.
2. "שילדים אוהבים" - איכס
מירב   (21.08.08)
3. מתכונים מרומניה
נלי ,   נתניה   (21.08.08)
אכן שמחה אני על השבוע של מתכונים מרומניה . המטבח הרומני , הוא מעולה , אפילו משובח , והטעמים מדהימים כי משלב מזרח ומערב . לגבי המתון המתכון של הקציצות , הגרסה שהילדים הכי אוהבים , הם הקציצות ברסק , ומוסיפים פרט לרסק.או מי. עגבניות לבישול , גם 2 כפות מיץ תפוזים . הרי אנו בישראל . זהו המתכון של אמי סימה ז"ל , והיא קבלה אותו במקור מסנדה מרין .
4. מישהו אולי מכיר??קציצות רומניות עם צימוקים??
רויטל   (21.08.08)
סבתא שלי ז"ל (רומנייה) הייתה מכינה לנו קציצות רומיניות ברוטב עגבניות עם צימוקים. מאז אני מנסה לשחזר את הקציצות אבל זה לא קרוב. מישהו יודע על מתכון שכזה??
5. מה כתוב על מצבה של רומני?
שי ,   חולון   (21.08.08)
"לקח כל דבר בקלות"..
6. השתגעתם? מי משתמש ברומניה באבקת מרק עוף???!!!
(21.08.08)
7. קוראים לזה פישלך'
(21.08.08)
8. המתכונים מזכירים לי את האוכל הטעים שסבתא שלי נהגה להכין
אורן ,   מרכז   (21.08.08)
אני מאוד אוהב לבשל, אבל לצערי אני יודע שגם אם יש לי את המתכונים וגם אם יש לי את רצון הטוב והנחישות אנ ילעולם לא יוכל להכין אוכל כמו שסבתא שלי הכינה. זה חוק שלא ניתן לעבור עליו, לעולם לא ניתן לבשל אוכל כמו שסבתא בישלה.
9. קציצות שילדים של רומנים אוהבים לאכול......
קוריצה   (21.08.08)
10. מירב - לא אמרו לך שלא אומרים "איכס" על אוכל?
רבקה ,   נתניה   (21.08.08)
11. 2 - תרשי לנחש שאת מרוקאים (או תואמת)
מרינה   (21.08.08)
12. טיפת קטשופ לרוטב (בין כפית לכף) מחוללת נסים
רומניה   (21.08.08)
עם או בלי קטשופ, קורט סוכר תמיד מהווה קונטרה טובה לחמיצות של רסק העגבניות.
13. מה עם מתכון לנאוט?
שוב אני   (21.08.08)
אולי תפרסמו מתכון של המעדן המוזר והטעים הזה?
14. וואי! איזה דה-ז'ה-וו עשיתם לי!
(21.08.08)
סבתא שלי מרומניה עשתה לי כאלה כל הזמן בתור ילד. איך אהבתי את זה! לא ידעתי שזה משהו מרומניה... איך בא לי עכשיו. 20 שנה שלא אכלתי כאלה.
15. זה המתכון של "קובה שיפטה", רק בלי המרק עוף...
עראקית   (21.08.08)
16. קציצות רומניות... תקראו
רחלה ,   חיפה   (21.08.08)
כדאי להוסיף לקציצות בצל מטוגן. לשיפור הטעם, רצוי לגלגל את הקציצות בפירורי לחם ולטגן מעט מכל צד, ולהעביר לסיר עם הרוטב, בישול של כ-1/2 שעה, טעם גן עדן. בתיאבון
17. לעיראקית מ-15
(21.08.08)
אתם לא המצאתם את האוכל. תאמיני לי.
18. מתכונים רומניים
שירי ,   צפון   (21.08.08)
לא בהכרח מכילים כמויות אדירות של שום. אני מגיעה מבית 100% רומני (נולדו ברומניה) והשום ממש לא מהווה טעם יסוד במטבח שלנו. בצל כן.
19. תגובה ל-7
ediana   (21.08.08)
זה בכלל לא "פישלאך"..... הפישלאך עשויים מעוף טחון ומבושל כמו גפילטע פיש - מכאן השם. פשוט בצל,גזר ותפוחי אדמה
20. יש כבוד למטבח הרומני הקציצות מדהימות
רומניה   (21.08.08)
21. לא בכל דבר מוסיפים שום ואת הקציצות האלה עושים בלי שום
רומניה   (21.08.08)
22. לרויטל
ליאורה   (21.08.08)
אמא שלי עושה קציצות עם צימוקים היא שמה את הצימוקים ברוטב ומרתיחה אותו ואז מכניסה את הקציצות
23. קציצות עם רוטב וצימוקים ( חמוץ מתוק )
נלי ,   נתניה   (21.08.08)
הנה המתכון שאת מחפשת לוקחים חזה עוף טחון , מוסיפים בצל קצוץ דק מאוד , ביצה אחת מלח ופלפל בלבד . עושים קציצות קטנות בגודל של כדור פינג-פונג. טובלים בקמח לבן , מנערים הקמח ומטגנים אותם בשמן קנולה. לאחר מכן שמים אותם בסיר , גדול עם מים רק עד כיסוי . שמתחיל לרתוח , מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות וחופן צימוקים בהירים . נותנים לכל התבשיל להתבשלחל על אש קטנה כ30-40 דקות . להשבחת הטעם את יכולה להוסיף בסוף הבישול 2 כפות מיץ תפוזים . אין להוסיף מים את הסיר מנערים כזמן הבישול , כדי שהקציצות לא תדבקנה. זהו המתכעון האולטימטיבי סימה אימי ז"ל הייתה מכינה לי.לנו
24. ל - 13 אם את/ה מוצא מתכון כזה לפרסם דחוף!
נורית ,   באר-שבע   (21.08.08)
בתור רומניה טובה מבית טוב אני עוקבת בעקביות אחרי המתכונים המתפרסמים, מתכון לנאוט באמת לא היה כאן לפרסם דחוף!
25. אבקת מרק עוף?????!!
לא יעלה על הדעת!!   (21.08.08)
פיחסה
26. די דומה לכל מתכוני הקציצות באשר הם - מה חדש?
יעל   (21.08.08)
27. what is the bread for?
sharon ,   NY   (21.08.08)
where do i use the bread?
28. קציצות רומניות אמיתיות-שווה
צפונית ,   צפון   (21.08.08)
קציצות מטוגנות רומניות אסליות.החומרים הדרושים 1.חצי קילו בשר בקר טחון(אפשר חצי בקר חצי עוף) 2.חמש שיני שום קלופות. 3.אחד תפו"א בינוני מקולף 4.אחד בצל בינוני 5.שתי ביצים 6.חצי כוס פירורי לחם.(במידה ויש צורך מוסיפים עוד) 7.כף אבקת מרק עוף 8.פלפל שחור(חצי כפית) לוקחים את כל המרכיבים-פרט לבשר ולפרורי לחם,וטוחנים במג'ימיקס ,במידה ואין,בפומפייה. מוסיפים לבשר ומערבבים היטב מוסיפים גם את פרורי הלחם.צרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק. ושלא יעבדו עליכם אלה הקציצות האמיתיות ללקק ת'אצתבעות ילדים מתים עליהם בתאבון. מוסיפים 7.
29. איך שמנת חמוצה לרוטב בשרי איך? זה הטיפ שאת נותנת?
(21.08.08)
30. ל13 ו24 מתכון לנאוט
עופרה ,   קריות   (21.08.08)
הנאוט זה אורז עם חומוס. יש לי מתכון . הכל כמובן לפי כמות הסועדים. כוס חומוס וכוס אורז 50 גר חמאה ו2עד 3 כפות מחוקות של סוכר משרים את כוס החומוס ללילה ושוטפים למחרת מבשלים את החומוס כ50 דקות עד שהוא נהיה כמעט רך ואז מוסיפים את כוס האורז שהוא שטוף גם מערבבים ביחד ומבשלים עד שהכל מוכן בדיוק כמו שעושים אורז רגיל כאשר הכל מוכן מוסיפים את החמאה והסוכר טועמים שיהיה טעים והיידה לאכול בתאבון. .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה