אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  מתכונים מספרי בישול
רביבה וסיליה - המתוקים: טעימה מהספר
ynet
פורסם: 03.09.08, 11:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-39 דיונים
1. ווואוווווו הכל נראה מעולה!! תודה! :)
יעל   (03.09.08)
2. תודה רבה ליעל גרטי, ולאביבה על הרשות
שרון ,   אוסטרליה   (03.09.08)
לפרסם את המתכונים. לגבי עוגת הגבינה, במה אפשר להשתמש במקום הגבינה הלבנה? האם ריקוטה תעשה את העבודה? פילדפיה (יש במגוון אחוזי שומן, 5, 12 ושמנה), מסקרפונה? אולי פשוט שמנת חמוצה? תודה.
3. ציפוי לעוגת גבינה עזרה
רחלי   (03.09.08)
לא צריך לאפות את העוגה לאחר הציפוי?
4. ל3 לא, כתוב: מקררים את העוגה כדי שהציפוי יתייצב.
(03.09.08)
5. צריך לשלש כמויות בעוגות 20 ס"מ
עינת ,   כפ"ס   (03.09.08)
ולאפות בשתי תבניות אינגליש קייק גודל סטנדרטי (30 ס"מ אורך), אחרת חבל על העבודה. חבל ללכלך כלים, ידיים, תנור ומאמץ כדי לצאת עם עוגה בודדת באורך 20 ס"מ.
6. אין על רביבה בהכל לא רק עוגות
(03.09.08)
שוקלים ביצים שלמות עם הקליפה?
7. ל-6 מה פתאום עם הקליפה..........
(03.09.08)
50 גרם זה משקל נטו של ביצה מס' 3
8. ל-6
מירי ,   תל אביב   (03.09.08)
את הביצים שוקלים ללא הקליפה
9. בקשר לעוגת הגבינה
(03.09.08)
איך יכול להיות גובה כזה עם 2 ביצים? וגם נראה לי שצריך לציפוי 2 שמנת לעובי שכזה.
10. ל-9, זה הגיוני. שימי לב שזה תבנית 22 ס"מ.
פפסי ,   נוגן   (03.09.08)
11. ל-9 - הגובה
(03.09.08)
הגובה של עוגת הגבינה מושג הודות ל: 500 גרם גבינה לבנה 9% 300 גרם שמנת חמוצה (המון גבינה!!) 2 חלמונים 2 חלבונים מוקצפים - שמוסיפים נפח וכמובן קצת קמח וכל השאר
12. קמח תופח במקום קמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה
תמר   (03.09.08)
האם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בעוגה אם משתמים בקמח תופח כתחילף ואם אין הבדל למה כל האופים מתעקשים על לסבך את החיים עם א. אפיה + סודה לשתיה. תודה לבעלי הידע
13. מספר 9 צודקת הם לא מדייקים
אילנה בן צור ,   מרכז   (03.09.08)
14. שאלה בקשר לעוגת גבינה - למה מקשים עלינו?
מורעבת ,   ת"א   (04.09.08)
אם צריך רק 500 גרם בצק, בשביל מה נותנים מתכון לכמות של 700 גרם? מה אנחנו אמורים לעשות עם היתר? ואיך נדע כמה זה 500 מתוך 700 אם אין לנו משקל (וברוב הבתים אין משקל)?
15. למה כזאת אפליה בכימות?
תוהה   (04.09.08)
למה מספרים לנו כמה זה בכוסות 140 גרם קמח אבל לא כמה זה 100 גרם סוכר? למה אין אחידות במתכונים? ראיתי את הספר וזה לא רציני. לא כל אופה חובב מחזיק בבית משקל דיגיטלי.
16. ל-12: לסודה תפקיד אחר בעוגה
חפיפה   (04.09.08)
אבקת האפייה נותנת גובה ואבקת הסודה נפח ואווריריות. אפשר להחליף קמח+אבקת אפייה בקמח תופח, אבל אם במתכון דורשים (וזה קורה די הרבה) למשל 2 כוסות קמח וכפית וחצי אבקת אפייה זו בעיה. וחוץ מזה, קמח תופח יקר יותר.
17. למס 12 - ההבדל? העוגה פשוט יותר יקרה!!
א.   (04.09.08)
אין שום סיבה שבעולם לקנות קמח תופח!!! כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה. האם זה כל כך מסובך לך?!?!
18. עזרה בנושא השמנת
בוקריטה ,   פריז   (04.09.08)
מישהו אולי יודע מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה , כי לנו פשוט אין האם אפשר יוגורט?
19. למס' 12, קונדיטור עושה תמחור לפרודוקטים שלו,
Luzifer ,   Haifa   (04.09.08)
בבית שלך, לעוגה אחת ממלץ קמח תופח הכולל אבקת אפיה וסודה שתיה בכמות נכונה. כך תכסחי בעלות. מתי תמר תלך לקורס בסיסי לבישול ולקונדיטוריה???
20. 14- הקפיאי את עודף הבצק
(04.09.08)
21. ל15 - 100 גרם סוכר זה חצי כוס
(04.09.08)
22. ל-18 שימי קרם פרש, יש בצרפת..
(04.09.08)
23. למס' 2- שרון
אוסטרלית שאופה הרבה.   (04.09.08)
מנסיון, הגבינה הכי טעימה ומוצלחת פה לעוגות גבינה זו ה- MAINLAND LIGHT . אמנם אחוזי השומן יותר גבוהים, אבל הפילדלפיה 5% לא טעימה . היא מלוחה וקשה מדי... בכל מקרה, אני ממליצה לך לבדוק טעמים לפני האפיה כי אני מוצאת שבגלל טעם הגבינה השונה יש להוסיף קצת יותר סוכר לבלילה וגם תמצית וניל. אין מה לעשות, האוסטרלים לא יודעים לעשות גבינה לבנה טעימה כמו בארץ.... בהצלחה.
24. מישהו יודע איך אופים עוגה שטוחה בלי פיצוצים?
שרוני   (04.09.08)
או גבעות או כל מה שקורה בזמן אפייה חוץ מזה שלא יוצאת לי שטוחה ויפה כמו בצילומים?
25. ספר מסובך....
דינה ,   תל אביב   (04.09.08)
כפי שאתם רואים מהתגובות והאופן הכנה זהו ספר מאוד מסובך לא מבינים בדיוק מה צריכים לשים..אני אם ל2 ועובדת במשרה מלאה אין לי זמן להכין עכשיו את כל העוגות המסובכות האלו....הייתי מעדיפה מתכונים קלים להכנה..אבל בסך הכל זה ספר שפונה ממש לטבחים שיש להם זמן והוא נראה טוב...
26. ואווו לא מבין
רונן   (04.09.08)
מה זה משקלים כאלו למה לא כתוב בכוסות אין לי משקל דיגיטלי בבית מסובך 24 צודק זה לא ספר למי שצריך בזריז אין זמן לכל הדברים האלו.....לא מובן
27. כולם קנו כבר משקל דיגיטלי. זה לא כזה יקר. ושווה...
(04.09.08)
28. להשרות 50 שזיפים ב........4 !! כפות ברנדי? זה הרי יכסה בקושי
אופה   (04.09.08)
2.5 שזיפים. אולי הכונה ל-5 שזיפים? מכסימום 15. לא נראה לי 50 שזיפים לעוגה כ"כ קטנה.
29. אתם מתלוננים?
כפיר ,   ישראל   (04.09.08)
מה זה אין לי משקל וכל הבכיינות המיותרת הזאת? קניתם את הספר הזה,וזה הספר הכי משקע שיש,הכל מוסבר היטב,מתכונים שווים וטעימים. תקנו משקללללל...כמה עולה משקל? 150 ש"ח....מספיק להתבכייןןןן!!! תגידו תודה שיצא ספר כזה.
30. 28 -תקראי טוב- זה 50 גרם שזיפים ולא 50 שזיפים..
(04.09.08)
זה יוצא בערך 5-6 שזיפים
תגובות נוספות
חזרה לכתבה