|
1. קישואים ממולאים כאלה - חבל"ז טעימים טעימים
ממליצה בפה מלא
|
|
|
2. למילוי העוגיות מדוע צריך ביצה??
|
|
|
3. עלי גפן = יפראקיס
איז'יקו דה מזל , |
יהוד |
|
(09.09.08) |
|
|
|
4. שום דבר לא נראה מגרה, מצטערת...
|
|
|
5. אני טורקי אורגינל...מצטער לא שמעתי על המאכלים האלה
מוטי , |
אהההה בבית |
|
(09.09.08) |
|
|
|
6. לא עושה לי את זה, מצטער.
|
|
|
עצוב מאוד שטורקי אסלי לא מכיראת המאכלים של עדתו
|
|
|
8. אין כמו אוכל תורכי היידה אשכנזיה שנשואה לתורכי
|
|
|
9. אין כמו המטבח הטורקי
can kiz , |
השרון |
|
(09.09.08) |
המטבח הטורקי הוא המטבח הכי טוב שיש
האוכל הכי טעים בעולם
אין כמו הלחמעג'ון שלהם
TURK MUTVAGI 1 NUMARADIR
|
|
|
10. אני טורקייה אורגינלית אוי ואבוי הטורקים יראו את זה ויתאבדו
28 can kiz , |
השרון |
|
(09.09.08) |
מסכנים הטורקים אם הם יראו את זה הם יתאבדו
|
|
|
11. והטרבדיקוס אחרי צום יום הכיפורים....
|
|
|
אלה לא מתכונים של אוכל טורקי הנשים שמדברות אספניולית מכינות את האוכל הזה.
|
|
|
13. Boyos ,boyikos
valerie , |
ירושלים |
|
(09.09.08) |
מי מכיר את המתכון של ה "בוייוס"( עם תרד בפנים) תודה
|
|
|
14. ל-12, "המבינה הגדולה" כנסי!!!
הנשים שמדברות את השפה הם תורכיות בעצמן, ומלבד זאת המאכלים האלו כן שייכים לממטבח התורכי. ממש הערה דבילית מצידך.
|
|
|
15. את האוכל הזה בישלו כל דוברי הספניולית
וזה טעים טעים בטרוף,
היכן משיגים את הספר אני מאד רוצ.......ה
|
|
|
16. טרבדוס- מומלץ-מעולה, גם שאר המתכונים
איזו נוסטלגיה למאכלים המעולים האלה.
זה באמת ככה, זה נכון מה שהיא אמרה.
רק במקום קישואים עם גבינה אמא שלי עושה עם חצילים ואנחנו קוראים לזה "סירות" ממש מומלץ, תנסו!
כל הכבוד, תודה!
|
|
|
17. געגועים מזויפים למי בדיוק ?
קלמרו , |
רמת השרון |
|
(09.09.08) |
כולנו בצורה זו או אחרת .אכלנו את המאכלים האלה וטובים יותר בבית .אבל אז היתה תקופת ההכחשה .אכלנו אוכל "ישראלי"אלק. היום לדעתי אותם אנשים שאז היו ילדים וספגו את ריחות המאכלים בבית .מתגעגים לאוכל אמיתי ללא שום רמז לפלצנות .אבל חברה מרבית הדור הזה עבר לעולם שכולו טוב .לנו נשארו הגעגועים ל א ו כ ל !או להסתפק בספרי בישול שלא יחזירו את הטעם של המטבח של אמא .תנסו אותי
|
|
|
18. האם אפשר לעוגיות במקום מרגרינה לשים שמן
ומה הכמות?
|
|
|
נא לדייק. המתכונים האלה הם מהמטבח הספרדי. אין קשר לאוכל הטורקי. זה אוכל של היהודים מגורשי ספרד. האוכל הטורקי העתיק, מהמטבח העותומני, הכי טעים שיש..
|
|
|
אני מכיר את הגרסה עם חצילים
אבל העיקר לא מוזכר
במקור המתכון נועד לנצל לחם יבש ושאריות גבינה.
מרטיבים וסוחטים את הלחם היבש ומוסיפים את שאריות הגבינה ושאר החומרים ומזה נוצרת ארוחה טעימה מזינה ובעיקר חסכונית.
סליחה מכל העשירים ואניני הטעם
|
|
|
קיפטיקס דה פראסה
ברנז"נה
אפיו
ביש בש
|
|
|
|
|
אבל מהיכרות מעמיקה עם המטבח הטורקי, חסרים במתכונים המון תבלינים כמו כמון, סומק, צ'ילי יבש גרוס, קצח, שומשום..
המטבח הטורקי מאופיין בפקנטיות ותבלון חזק.
אפילו הקינוחים ברובם מתובלנים.
נראה סבבה אבל טורקי זה לא
|
|
|
24. טורקי "אורגינאל" ולא שמע על עלי גפן ממולאים???
בטח עלית בעליה השניה מפוזנן
|
|
|
25. סליחה קצת הסטוריה על אוכל יהודי טורקי
כן יש דבר כזה .
האוכל הטורקי שמבשלים יהודי איזמיר הוא לא דומה לאוכל האוטנטי הטורקי שאנו מכירים . רוב האוכל שבישלו ומבשלים עדין יהודי איזמיר הוא לרוב אוכל שהעבירו עוד ממגורשי ספרד.
ומי שמכיר את האוכל הספרדי הירושלמי יכול למצוא קווי דמיון מגבילים.
|
|
|
26. איפה יש מסעדה טורקית טובה בארץ?
|
|
|
27. ל13 אתה מתכוון לבצק של פילאס שפותחים
או לבואיקוס מבצק פריך?
|
|
|
יש לך טעות, המיטבח הפרסי הכי טעים ביותר
|
|
|
מסעדה תורכית טובה ויקרה - גפן ברח' שוקן קרוב למערכת הארץ. עוד מסעדה טובה עם נגיעות כורדיות ואורפליות - פאשה ברח' הארבעה.
שתי המסעדות בתל אביב.
ולמתלוננים זה אכן אוכל טורקי אבל עם שורשים יהודייים איספניולים. כי יהודים לא אוכלים דונר עם יוגורט למשל ובוודאי שלא סוג'וק - נקניק שעשוי מבשר גמל. בכל מקרה המטבח הטורקי - יהודי הוא נהדר, וטעים להפליא. ולמי ששאלה בעניין המרגרינה - כן אפשר להחליף את המרגרינה בשמן צמחי - כוס אחת. צריך לקבל בצק נעים ורק לעבודה "פינו" בלאדינו.
|
|
|
|