לאשה  עיצוב ובית
גם יפֶה וגם אופֶה: טיפים לעיצוב מטבחים
נועה הירש
פורסם: 17.09.08, 10:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 49 תגובות ב-47 דיונים
1. כיריים ליד החלון-אסון
י   (17.09.08)
1. טיפות שמן ואדים בולטים הרבה יותר על זכוכית מאשר על קרמיקה, 2. הצטברות של הלכלכוך הדביק במסילות של החלון, אי אפשר לנקות את זה. בעיות בטיחות, רוח יכולה לכבות את האש. 3. הרוח יכולה לכבות את האש וזה מאוד מסוכן. 4. הרוח לא חייבת לכבות את האש היא יכולה סתם להחליש אותה וגם זה מעצבן. בקיצור שימו את הכיור מתחת תחלון, תוכלו לשטוף כלים תוך כדי הצצה בנוף (מתכון בטוח לשבירת צלחות) את הכיריים שימו במקום מוגן מרוחות. אם הריחות מפריעים לכם, תתקינו קולט אדים טוב.
2. אני מעצבת כרגע מטבח, והכתבה לא עזרה לי בכלל
סיגל ,   פ"ת   (17.09.08)
3. ל-1 צודקת אצלי השמן הגיע לחלון ,ניסיתי לנקות במסיר שומנים
והצבע במסגרת ירד.   (17.09.08)
4. כתבה מיותרת...
(17.09.08)
אני בונה בית חדש ורציתי עצות שימושיות לבניית מטבח ויצאתי בלי תובנה אחת אפילו... חבל
5. צודקת מגיבה 2 - הכתבה לא עוזרת בכלל
בונה בית   (17.09.08)
למי שצריך עצות לעיצוב המטבח. אני למשל לא רוצה מטבח פתוח בבית החדש. יש לי מטבח פתוח כ-20 שנה בבית הנוכחי ואין לי שום דבר טוב להגיד על זה. הריחות של הטיגונים והבישולים מתפזרים בכל הבית ומי רוצה ריח של טיגון בחדרי השינה? בקיצור - תנו כתבה שבאמת תעזור לנו.
6. אם למישהו יש טיפים יותר מוצלחים מבכתבה
אשמח לשמוע ,   אנא שתפו   (17.09.08)
7. טיפים:עדיף לשים כיור מתחת לחלון- לראות נוף
מעצבת בעלמא   (17.09.08)
זה נחמד להדיח כלים ולהציץ מבעד לחלון. או כיריים מתחת לחלון כדי לחסוך מקום.... מעל כיריים לא מומלץ לשים ארון- יש סכנת שריפה -ואני מדברת מניסיון.....על כן, למי שאין הרבה מקום ומחפש מקום אחסון יעדיף כן לשים את הכיריים מתחת לחלון * עוד טיפ נחמד- ראיתי במטבחים בארה"ב.....בר שמפריד בין הסלון למטבח....מצד הסלון זה בר גבוה...מצד המטבח זה שיש לעבוד וארונות כיור מתחת....והאורחים לא רואים כלום....ממש נוח בשביל אירוח....עם הפנים לאורחים.....אבל זה תלוי בתכנון ההבית
8. טיפים שימושיים , בבקשה
MIKAPO   (17.09.08)
1. אי או שולחן עבודה גדול, אם יש אפשרות לכך, מצויין ומומלץ. 2. שיש - סינטטי, קיסר ודומיו ובלי קנטים. מתנקה בקלות ונראה כמו חדש , כל הזמן. 3. כיור: גדול . יש כאלה שמחולקים לרבע ו3/4 - אין צורך. 4. ברז -ותרו על ברז נשלף, יקר ומיותר. 5. ארונות מטבח: ציפוי פורמאיקה, קל לנקות במיוחד עם ילדים. רצוי לבסס את המטבח על מגירות - מאוד נוח להוציא ולהכניס כלים למגירות. כדאי לדאוג למגירת סכו"ם גדולה במיוחד. 6. קרוסלה - מיותר 7. עגלת בקבוקים - מומלץ במיוחד. 8. מזווה - בוודאי. אפשר עם מדפים נשלפים אבל אם זה יקר (וזה יקר) אפשר לשים אח"ד סלסלות פלסטיק פשוטות 9. ארונות עליונים - לוותר 10. חיפוי לקירות - קרמיקה בשום פנים ואופן לא אבן טבעית 11. תנור מובנה - נוח מאוד, לא צריך להתכופף.
9. הטיפ שלי הוא:
אור   (17.09.08)
בעל עשיר שיזמין מעצבת וירכוש את המטבח הכי משובח.
10. כתבה נחמדה, אהבתי את 7 זה כל כך נכון
שחר2 ,   הרצליה   (17.09.08)
מי שרוצה לבנות מטבח שיתייעץ עם מעצב/ים ושילך לראות דירות. תבקשו לראות דירות לדוגמא של בתים חדשים. תסתדרו איך הייתי מת שבעל הבית יעשה שיפוץ קטן למטבח (דירה מושכרת, בית מאוד ישן)
11. טיפים יותר טובים
שלומית   (17.09.08)
הכתבה לא אמרה בעצם כלום, והנה אוסף טיפים קטן נוסף: 1. כארונות תחתונים התקינו רק מגרות, ולא ארון שנפתח עם דלת. זה הרבה יותר יעיל ונוח לאיחסון. 2. התקינו מה שנקרא "ארון לבקבוקים", שיוצא ושולף מדפים איתו. זה יעיל מאד. 3. התקינו ארון גבוה ובו מדפים נשלפים שישמש כמזווה. 4. את המיקרוגל ותנור האפיה מקמו זה מעל זה בארון גבוה אחר, ותחסכו מקום להצבת המיקרו על השיש. 5. את מכשירי החשמל הקטנים כמו טוסטר ומעבד מזון סיגרו בתריס. זה נוח וגם יפה. 6. בצעו לאורך השיש במגע עם הקיר והקרמיקות פס שיש של 10 ס"מ לאיטום. 7. התקינו תאורה טובה וחזקה. 8. אם אתם רוצים מקרר גדול יותר, שימו לב להשאיר לו מקום של כמטר אחד.
12. טיפים
אחד העם   (17.09.08)
1. לא להתקרב לכיורים אקריליים אק חרס או נירוסטה 2. קנט בשיש מומלץ למרות שלא אופנתי. אני אוכל קש מהמים הנוטפים כל הזמן לרצפה . 3. רגבה טובים אבל שוחטים בכסף. כדאי לקנות ידיות ושמשות לויטרינות אצל זגגים וחנויות בניין וכן את מוצרי החשמל והשיש לקנות בנפרד ולא דרך החברה של המטבח. כל הנ"ל בטל ומבוטל אם יש לכם 300000 ש"ח מיותרים ואז ההמלצה היא כדלקמן : 1 להתקשר לספק של מטבחי בולטהופ ולהנות ממטבח מושלם.
13. ואף מילה על תאורת מטבח???
אורי ,   אור   (17.09.08)
זה אחד הדברין היותר חשובים שם בסופו של דבר.... מנסיון
14. קנטים
(17.09.08)
הים יש נטייה לוותר על הקנט בשיש כי זה יוצר מראה אסטטי יותר אבל תדעו - כששוטפים כלים כל הזמן נוזלים מים וזה נורא מעצבן ואז צריך לשים מגבת ... לא כדי לוותר על הקנט - תעשו הכי קטן שאפשר אך אל תוותרו!
15. רגבה שירות גרוע!
שרון   (17.09.08)
הזמנתי מטבח מרגבה בראשל"צ והתעכזבתי מאוד. רגבה של היום זה לא מה שהיה פעם. שירות גרוע עם הבטחות שווא....
16.  ל 5 הטריפולטאית פשוט תפסיקי לטגן
אוהב תבשילי קדרה   (17.09.08)
17. מטבחים מדהימים
דנה ,   מרכז   (17.09.08)
באולם התצוגה החדש של סמל בנמל ת"א. ישבתי שם אתמול עם מעצבת מיקצועית חבל"ז. כבר הייתי בכמה מקומות והיא פתרה לי את המטבח בדיוק בצורה הנכונה. ממליצה לכל מי שמחפש מטבח
18. תודה ל8 ו11
a   (17.09.08)
19. ל2,5 וכל השאר
מעצבת   (17.09.08)
לכו למעצבים המקצועים שנמצאים בחברות המטבחים שם יעצבו לכם מטבח על פי הנתונים בשטח ועל פי הדרישות שלכם.
20. 8- מה הנחרצות הזאת???
מעצבת   (17.09.08)
ברז נשלף- מיותר? הרבה יותר קל לנקות את הכיור איתו! קרוסלה- מיותר? תלוי בתכנון של המטבח, אם יש לך פינה את חייבת פתרון וקרוסלה היא הפתרון הזול יותר! אבן טבעית במטבח? זה אמנם יפה אבל קשה לניקוי! ארונות עליונים לוותר? אמנם המטבח נראה מרווח יותר אבל לפעמים חייבים מקום אחסון נוסף! אין לי משפט סיום כי אני בהלם מה"טיפים" שלך שמתחשבים כנראה רק במטבח שלך הפרטי. יום טוב!
21. מעצבת מטבחים
חני ,   רעננה   (17.09.08)
היום יש המון חברות מטבחים. שמעסיקים מעצבות. והם מומחיות בלעצב מטבחים-הם כל היום עושות את זה. אני עשיתי מטבח ויצא לי מטבח נורא נוח-נפלתי על מעצבת מעולה בחברת מטבחים מאוד טובה. היא הפנתה אותי לכיוונים שבכלל לא הייתי חושבת עליהם לבד. (כמו איפה אני ישים את הקרש חיתוך שלי ואיפה את הסכום לאורחים) אני בדקתי ב-3 חברות. אומנם קשה להשוות ביניהם כי שום חברה לא מוציאה לך סקיצה לפני שאת סוגרת איתם על מטבח. אבל הדברים שאני למדתי זה שזה חייב להיות פירזול של בלום."בלומושיין" וכל הגוף חייב להיות סנדויץ. וגם כשמשווים צריכים לדעת איזה חברה להשוות לאיזו.... יש המון חברות אבל תזכרו. היום-מה שתשלמו זה מה שתקבלו. אם תחפשו בזול תשלמו יקר!!! אני מאוד ממליצה או על אניס מטבחים או על רגבה. אומנם אניס פחות מוקרים אבל הם איכותיים. רגבה יותר מוקרת אבל יחסית יקרה. אני עשיתי באניס. תבדקו אני נורא ממליצה.
22. עוד טיפים לעיצוב המטבח מניסיון
פועה ,   שרון   (18.09.08)
1- מתחת לכיריים - לא כדאי למקם ארון, גז בישול כבד יותר מן האויר ולכן גז שלא נשרף בכיריים (מדובר אמנם בכמויות קטנות) יורד לפעמים מתחת לכיריים לתוך הארון וגורם לריח בארון. אם יש לכם בעיה כזו אז בלילה פתחו את הארון כדי לשחרר את העודפים בזמן שאין אנשים/חיות באיזור. אבל הכי פרקטי למקם שם את התנור חשבו גם של כך שתוכלו אם תצטרחו להניח את התבנית החמה שהוצאתם מהתנור מיד על הכיריים. 2- מסביב למקרר נוהגים מעצבי המטבחים למקם ארונות מזווה, בילד אין וכו' מכל הצדדים, אל תסכימו לחסום הכל זה יפה אבל לא כל כך פרקטי - צד אחד ליד הפתיחה של המקרר מקמו משטח קטן כדי שתוכלו להניח עליו מוצרים אותם אתם רוצים להוציא או להכניס למקרר. 3- אם יש לכם ילדים בבית, חשבו על המקרים שבהם הילדים יחממו לבד משהו במיקרו , חלב לקורנפלקס, או למשל הבנות שלי בנות עשר כבר לא הולכות לצהרון והן מחממות את ארוחת הצהריים שארזתי להן בקופסא במקרר ,כשהן באות מבית הספר. לכן מיקמתי את המיקרו במקום שבו הן מגיעות בצורה חופשית - ולא גבוה מידי - זאת כדי להימנע משפיכת של משהו חם /רותח, וכדי שלא יצטרכו לטפס על כיסא בידיים עמוסות . 4. אם אתם מתכוונים בעתיד להחליף את המקרר למקרר שתי דלתות - חשבו על כך כבר היום כשאתם מעצבים את המטבח והשאירו לו מקום ( מקרר רגיל רוחב 80 בערך ומקרר כפול 90 עד מטר)
23. החלון מעל הכיור
אמיר ,   מרכז   (18.09.08)
החלון הזה ניקרא גם "השקפת עולם נשית"
24. עיצוב מטבח בחשיבה
רוני מיוסט ,   מעלה אדומים   (18.09.08)
אני חובב עיצוב פנים לכן 1כיור חייב להיות מתחת לקלאפה שבה מניחים את הכלים השטופים 2לאחר מיכן רצויי ברז דולפין ארוך ומסתיים בחצי קשת 3רצויי כיור איכותי ושלא משאיר סימני ליכלוך חובה...4גובה ארונות מטבח רצויי 55 סנתימטר עליונים כמובן בשלניםרק להבת גז והכיריים לא מתחת לארון ולא חלון5 צבע ארונות בהמלצה צבע שמנת בהיר לא לפחד מניקיון אני עים 3 ילדים והכול בסדר הצבע פשוט נותן נפח רחב למטבח מעבר ליופיו האסטטי אני שילבתי 2 קלפות לרוחב ועליהם עוד שני קלפות הכול מזכוכית עים פרופיל אלומיניום דק מאוד שבקושי מורגש ונותן מרכם נקי אני הלכתי על צבע הזכוכיות בצבע ירוק שמנת בהיר מאוד הדגם של הזכוכיות נקרא קליר אורך כול קלפה בודדת 110 ביחד 220 כאשר יש ארבעה קלפות למבנים האי במטבחשלי 170 אורך על 130 צבע השיש אפור חברת סיליסטון רצוי ומומלץ איטלקי וזול מקיסר תאורת המיטבח הנמכה מרובעת 25 סנט מהתיקרה רוחב 150 על 200 תאורה שקועה תאורת פי אל יפה יותר וחסכוני ובטח יותר מודרני ואגב לו יקר מקרר המיטבח רצויי גומחה 110 אים יש עודף לבקש מהנגר לעשות דלת קטנה לכול האורך ושם אפשר להניח מגבים ומטאטא לא לותר על טריק שקטה במגירות ולא לקחת חברת בלום הם יקרים ואין אחריות ושרות אפילו יום אחד תבדקו אותי ידיות המטבח שקועות נותן מראה יוקרתי ובמיקרים מסויימים אפילו זול יותר תאורות מיטבח ניתן לשים שניים מתחת לקלפות זה יפה ונותן אבירה לילית יפה אצלי כול הדלתות העליונים נפתחים על ציר קלפה נוח ושימושי אבל הכולעינין של נוחיות יש עוד המון לעת עתה היד התעייפה אים תרצו עוד טיפים אני מחכה לתגובות
25. ל - 20, להרגע בבקשה
MIKAPO   (18.09.08)
1. לא ניקדתי , אז לא הבנת. חיפוי קרמיקה כן. אבן טבעית טרוונטין ודומיה לא! 2. ברור שהטיפים שלי הם תוצאה של תכנון המטבח האישי שלי והנסיון שלי בלבד (מודגש: בלבד). 3. בכל מקרה ואת זה שכחתי להוסיף, כדאי לעבור אצל 2-3 חברות מטבחים לשבת עם המעצב/ת ועם הדרישות האישיות של הקונה ולקבל הצעות תכנון. שנה טובה, גבירתי המעצבת
26. הערה
רוני מיוסט ,   מעלה אדומים   (18.09.08)
אגב לו להעיז לשים מגיק קורנר פשוט ביזבוז ויקר וכמובן לו לשים ארגז לחם טריס פשוט פלצני לו שימושי ויקר שלכם רוני
27. כתבה רדודה בלי תוכן. עלבון לאנטליגנציה
סתם כתבה   (18.09.08)
28. אניס מטבחים-לא להתקרבץמניסיון(מר..)
איילת ,   בית שמש   (17.09.08)
29. ל -15 התעכזבת?? קראי ספרים!
סיגל   (18.09.08)
לרגבה שרות נהדר ויוצא דופן. כדאי לדעת שהתאכזבת זה ב - א! לא כל עילג חייב להגיב...
30. מטבחי הפורום
נני ,   אשדוד   (18.09.08)
משהו זוכר את מטבחי הפורום?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה