|
1. באתם לי בדיוק בזמן!!!! זה מה שרציתי להכין היום!
|
|
|
2. לא חייבים לבשל מיד, אפשר לשמור - הסבר בפנים
אמנם לא כדאי לשמור את הקרפלאך אחד על השני כשהם טריים, כי הם יידבקו (למרות שאז ניתן להפכם ליופי של לזניה בשרית...)
אפשר להקפיאם בשכבה אחת על מגש מקומח, או ניר אפיה, ואז כשהם קפואים ניתן לערמם אחד על השני בקופסא, כשכל שכבה מופרדת בניר אפיה.
באופן כזה אין חשש שידבקו (הרי הם כבר קפואים), וניתן לאחסן לאורך זמן במקפיא.
כשרוצים להשתמש - פשוט זורקים למים רותחים מומלחים/למרק עוף.
|
|
|
3. יותר קל להכין קובה ולהוסיף למרק...
|
|
|
4. קרפעלאך משודרגים לצמחוניים/טבעוניים
אין צורך להוסיף ביצה לבצק או למילוי. לבצק ניתן להוסיף כף שמן קנולה על כוס קמח וכל שאר המרכיבים, יוצא נפלא. את הכבד והעוף אפשר להחליף בבטטה ובתפוח אדמה השאר כמו במתכון
|
|
|
5. ל-4, רעיון מעולה ועוד משהו....
עם הבטטה כדאי להוסיף בצל ירוק קצוץ, מעט רוזמרין וטיפה סויה..... יאמי.
|
|
|
6. הטיפ המרכזי!
מלך הקראפלך! , |
מרכז |
|
(07.10.08) |
לעשות מהבצק עיגולים על ידי כוס הפוכה ולא משולשים, כ"כ לאחר קיפול הבצק עם המלית בפנים, להדק את קצוות הבצק עם שיני מזלג לכל אורך הסיבוב.
כ"כ ניתן לטגן את הקרפלך בשמן עמוק ואז הם יוצאים קריספים וטעמים בטירוף!
לגבי האיחסון ניתן לאחסנם במקפיא עם ניר אפיה בין שכבה לשכבה!
|
|
|
7. אפשר במקום קרפלאך כופתאות ממולאות קלות להכנה
1 כוס קמח, 1 כוס סולת, רבע כפית אבקת אפיה, 50 גרם מרגרינה, קצת מים וקמצוץ מלח - לשים בצק שלא נדבק לידיים. משטחים כדורי בצק על כף היד וממלאים במרכז מילוי מוכן של בשר/עוף/תפ"א/סויה טחון או מה שרוצים, סוגרים הבצק על המילוי בצביטה ומגלגלים לכדור, מכניסים למרק הרותח.
מהיר וטעים!
|
|
|
8. עבודה מפרכת??? מי שישמע
|
|
|
9. הסוד שלי
rach , |
jerusalem |
|
(07.10.08) |
אם יש באיזורכם סופרמרקט חרדי כמו "יש" או "זול פה"- יש במדור הקפואים קרפלעך של "חמים וטעים" בהכשר מהדרין באריזה אדומה צהובה (במילוי בשר)או ירוקה צהובה (במילוי תפ"א) אני זורקת למרק המוכן כ-20 דק לפני ההגשה או שאפשר בסיר נפרד או לטגן.יש בפנים גם עלון מתכונים מושקע לחובבי הגורמה ולמי שאין זמן לכל הפצ'קרי הזה.
|
|
|
10. סבתא של חברה שלי היתה מכינה אותם מתוקים
אני חושבת שעם ריבה וכל מיני -
משהוא יודע איך מכינים?
זה היה טעים בטירוף והוגש בסיום הצום.
|
|
|
11. הסוד של הבצק עם המתכון המקורי
הסוד של בצק הקרפלעך האמיתי הוא תוספת של פירה תפוחי אדמה ,ללא שום תוספת . למרשם דלעיל נחוץ חצי כוס פירה. מערבבים ולשים לבצק גמיש ואם צריך - מוסיפים עוד קמח. קורצים עיגולים בסיוע כוס שתיה , ממלאים וסוגרים את הדפנות. את הבצק מרדדים על משטח מקומח. מבשלים במים רותחים וכאשר הכיסנים צפים- שולים אותם. מגישים חם במרק או בצלחת כתוספת. ובניגוד לכל מה שתמיד מספרים, לא מטגנים קרעלפעך. תמיד מבושלים ובמים רותחים .ואין מחממים אותם במיקרו, רק במים.
|
|
|
קודם כל לכל המלגלגים זה מאוד טעים וזה כמו רביולי של האיטלקים. אפשר לבשל במים ולטגן וזה מאוד טעים ואשר לאכול עם מרק איז שרוצים. שיהיה גמר חתימה טובה
|
|
|
זהו מאכל הונגרי. קוראים לו גומבוץ'. המתכון מופיע בתוכנית של גידי גוב ולשף קוראים דודי.
|
|
|
14. קרפלך זה פשוט מעדן !!
תענוג לאכול את זה |
|
|
(07.10.08) |
|
|
|
15. ממש הוצאתי לי את המילים מפה בכתבה שלך
מזל שכבר הספקתי להכין כמות נכבדה ואפילו להקפיא במקרר...אחרת הייתי כולי אחוזת שד, כדי להתחיל בעבודה...
אני על שלי כיפרתי תוך עבודת הכנת הקרפלך...
:)
גמר חתימה טובה
|
|
|
תודה על המתכון אתר יחידי שנותן מתכון יהודי בחג הקדוש הממשמש ובא יום הכפורים. כל הכבוד מוגש בטוב טעם. גמר חתימה טובה
|
|
|
17. למה ריבועים ולא עיגולים? כדי לא לזרוק בצק!
בלי מכונת פסטה , |
מפרך בהחלט |
|
(07.10.08) |
|
|
|
18. אפשר לדעת מה רואים בתמונה הימנית העליונה?
לא מזהה מה זה שם..
|
|
|
19. קרפעלעך זה פילמני מנוונים.
|
|
|
20. 10: סבתא שלי הכינה את זה עם דובדבנים
הבצק זהה, מילוי של דובדבנים (משומרים או טריים) ומנוזל הדובדבנים הייתה מכינה את הרוטב. לאחר המילוי בושלו במים חמים ואז הוגשו עם רוטב ושמנת חמוצה.
אני חושבת שפעם היא אף הכינה גירסה עם מילוי גבינה ודובדבנים.
|
|
|
21. לא יכולתם למצוא תמונה טובה יותר ?
התמונה מזעזעת
|
|
|
לשתי ביצים. אני מוסיפה גם שתי כפות שמן לבצק והוא לא מתיבש (כשעומדת שארית בצד, כמו שנכתב בכתבה).
|
|
|
23. למה לקרוץ עיגולים - פשוט חותכים שתי וערב ריבועים
כאשר חותכים ריבועים לא נוצר פחת. מה גם שקרפלאך אמיתים סוגרים למשולש שאת קצותיו מהדקים. כן - דומה מאוד לוואן טון הסיני.
התמונה כאן מראה משהו מאוד מצ'וקמאק שאינו דומה כלל לקרפלאך.
שנה טובה וגמר חתימה טובה !
|
|
|
24. 21 - למה מזעזעת? זאת מפלצת הספגטי המעופפת!
|
|
|
25. ל-10 ,מתכון לגומבוץ של השף חיים כהן
כופתאות ממולאות בריבת שזיפים (גומבוץ)
החומרים
לבצק:
1 ק"ג תפוחי אדמה
כ – 1 כוס קמח
1 ביצה
30 גרם חמאה מומסת
מלח
למילוי:
ריבת שזיפים (פובידל)
לציפוי:
100 גרם חמאה
100 גרם פירורי לחם
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם וקולפים בעודם חמימים. חותכים לרבעים. שמים את הקמח על משטח העבודה, מניחים עליו את תפוחי האדמה ומועכים אותם לתוך הקמח. מוסיפים את הביצה, החמאה ומעט מלח ולשים עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד קמח. מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ – 1 ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ. מניחים כפית ריבה במרכז כל עיגול, אוספים את שולי הבצק סביב הריבה ומעצבים כדור. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב. מחליקים את כדורי הבצק למים הרותחים ומבשלים עד שהכדורים צפים ועוד כדקה. מוציאים בכף מחוררת. ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהם משחימים קצת. מגלגלים את הכופתאות בפירורי הלחם, זורים עליהן אבקת סוכר ומגישים מייד.
|
|
|
במילוי בשר,תפו"א ,גבינה ודובדבנים
עבודת בית כמו פעם טעם מדהים
מי שרוצה לנסות ממליצה לקנות אצל גדעון מפרישמן ת"א
|
|
|
27. הולכת להכין עם הילדות. ותשובה ל-18
החלטנו הבוקר להכין קרעפלך בתור בילוי ביום חופש. יופי של טיפים!
ל-18: זו תמונה של חלמון ביצה "נוחת" לתוך הקמח. אגב, מסכימה עם הקוטלים את תמונת המרק. נראה שמנוני ודל בירקות טעימים, ולמה העוף כזה אדום? והקרעפל'ה הקדמי נראה מיובש כאילו חיכה בצלחת שעתיים. בכלל הקרעפלך צריכים להיות בנוזל המרק ולא בערמה על העוף. כתבה אחלה, תמונה פיחס.
|
|
|
28. סופסוף מישהי שמבינה
yael , |
jerusalem |
|
(10.10.08) |
תודה ששמת מילים עלהחויה ונת לה פירוש מחודש אגב אני מוסיפה למלית שום
|
|
|
29. תיקון טעות- לא אוכלים קרעפלך בסוכות כי לא מכים את הלולב
אחד שיודע , |
ירושלים |
|
(11.10.08) |
אלא אוכלים אותו בהושענא רבא (יום לפני שמחת תורה) כשמכים את הערבות.
|
|
|
30. קולים את הכבדים על להבה כדי להכשירם???
מה זה השורה הזו??? אני רוצה לאכול לא כשר. לא צריך טפטוף של רעל יהודי באוכל שלי
| |