אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
נחטפים במהירות: חטיפי גרנולה
יעל גרטי
פורסם: 12.10.08, 10:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-34 דיונים
1. יש גרסה פחות עשירה ומשמינה?
טוב לי   (12.10.08)
2. במקום חמאה
סטודנטית ,   רחובות   (12.10.08)
מתכוונת לנסות את המתכון עם טחינה גולמית במקום החמאה, נראה לי יותר טעים ויותר בריא
3. שעורה
רותי ,   צפון   (12.10.08)
אפשרי לקבל הסבר יותר מעשי מה זה שעורה ולא קווקר. בתמונה נראה קווקר גס. בשוק אפשרי למצוא שעורה בגרעינים כמו חיטה, אז למה הכוונה?
4. 3 - מה הקשר לשעורה? הכוונה לשיבולת שועל רגילה שלמה
(12.10.08)
ולא לקוואקר אינסטנט
5. חבל שלא כתבתם כמה קלוריות לאחד. בעצם מזל שלא....
(12.10.08)
6. ל-1 זו הגירסה המקורית, אילתורים ושינויים תעשי בעצמך!!!
דלית   (12.10.08)
7. פחות קלוריות-אם לא מוסיפים קמח.אני מכינה בלי וזה יוצאה מצוין
Natali   (12.10.08)
8. אני מעדיפה את הגרנולה של תימור.
אורנה   (12.10.08)
9. כולם חוכמולוגים..בלי קמח, בלי חמאה.. תעשו כמו שכתוב
(12.10.08)
במתכון או אל תעשו בכלל.............
10. אפשר שמן במקום חמאה ?
את   (12.10.08)
11. למישהוא יש הצעה לתחליף לקוקוס?
דפנה ,   רמת גן   (12.10.08)
12. למס' 2
einat ,   ת"א   (12.10.08)
אודה לך אם תשתפי איך יצא כששמת טחינה במקום חמאה
13. מוותרת על הקוקוס...צריך לשנות משהו?
תמי ,   ראשל"צ   (12.10.08)
להוסיף עוד שומן? קמח?
14. נשמע טעים אבל משמין :(
efi   (12.10.08)
אין איזה חטיפי חסה? ;)
15. שובר את השיניים
עירית   (13.10.08)
16. תשמעו מה אני מכינה - יותר בריא ופשוט:
רקפת   (13.10.08)
ערבבו אגוזים וגרעינים שונים, לא קלויים - שקדים, אגוזי מלך, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום מלא וכו'. הוסיפו מעט סירופ אורז חום (נקרא גם לתת סוכר או דבש סוכר, אינו מעלה את רמת הסוכר בדם, ולכן טוב גם לסוכרתיים), וערבבו היטב. שטחו בתבנית ושימו בטוסטר ל - 5 דקות. הוציאו, צננו, לקקו את האצבעות..
17. לכל הנודניקים שנרתעים מחמאה, קוקוס וקמח -
גרנולה   (13.10.08)
קניתי אתמול חטיפי גרנולה, וזה חלק ממה שהם מכילים: גליצרין (שמשמש גם בייצור סבונים), שומן קוקוס (שומן רווי- מאוד לא בריא), חומר מתחלב, חומרי תפיחה, סירופ מלטיטול, חומרי טעם וריח (??)..... בקיצור, עדיף להכין חטיפי גרנולה בבית.
18. 11+13 אין תחליף לקוקוס
אופה   (13.10.08)
קוקוס גם מוסיף שומניות, גם סופח נוזלים אי אפשר להחליף אותו במתכון הזה השומניות שלו כנראה עוזרת לכל העיסה להדבק.
19. חמאה = תפוח מגורר, אלמנטרי ווטסון!
אפרת   (13.10.08)
20. תחליף -ל-11
שוש ,   חיפה   (13.10.08)
את יכולה להכניס במקום פשתן ,או שוקולד מגורר או שומשום,שקדים מולבנים והכל יוצא טעים.
21. אפשאר גם שומשום במקום קוקוס
ג'ויס ,   ראשל"צ   (13.10.08)
לטגן על מחבת יבש שומשום עד צכעה זהוב ולהוסיף במקום קוקוס ו אפשאר כל דבר כמו שקדים במקום אגוזים או חצי חצי כמות. אפשר לשחק איך שרוצים...
22. עשיתי את החטיפים ויצא טעים..
גרנולה   (13.10.08)
הורדתי חצי מכמות הסוכר וזה עדיין היה די מתוק אז אני מניחה שאפשר גם לנסות בכלל בלי סוכר (הדבש עם שאר המרכיבים יוצרים מתיקות מספיק חזקה)... תהנו.
23. ל2 אם נידמה לך שטחינה יותר טובה מחמאה
חיה ,   תא   (13.10.08)
הרי שאת טועה ,משום שכאשר מחממים את הטחינה ,היא הופכת לשומן רווי .כך שלא הרווחת דבר.
24. הכנתי ויצא קצת יבש. חתכתי רק כשהתקרר
IRIT   (15.10.08)
ובכל זאת התפוררו. לא הכל אבל הרוב. מה לעשות כדי שלא יתפוררו? מדדתי את הכמויות במדויק. יש לי כוס מדידה. (CUP)
25. צודקת 2
(14.10.08)
ניסיתי, החלפתי את החמאה בטחינה גולמית הצליח !
26. לא נכון. שומן רווי-רק מהחי...
אורלי   (15.10.08)
את מתכוונת אולי שזה הופך לשומן טרנס-גם זה לא נכון,זה קורה רק בטמפרטורות מאד גבוהות,שאין לנו בבית.
27. למ"ס 12 וכל מי שמעוניין לשמוע איך יצא עם טחינה
סטודנטית ,   רחובות   (15.10.08)
מעולה, אני ובני הבית מכרסמים את זה כבר כמה ימים.
28. יצא סוף הדרך
טניה ,   אזור השרון   (16.10.08)
מאוד קל להכנה ויצא מאוד טעים! שמתי פחות סוכר ממה שכתוב ויצא מעולה. בפעם הבאה אנסה עם טחינה גולמית במקום חמאה.
29. הייתי שמה סובין חיטה במקום קוקוס - יותר בריא
חני   (20.10.08)
30. עשיתי ויצא מתפורר וממש לא דומה בתמונה בנוסף
לי ,   ת"א   (23.10.08)
הורדתי את כמות הסוכר ועדין יצא מתוק, הן יצאו כהות מאוד ודי מתפוררות מוזר
תגובות נוספות
חזרה לכתבה