אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
ימים אחרונים של תירס טרי
יעל גרטי
פורסם: 23.10.08, 11:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-34 דיונים
1. מה פתאום 20-25 דקות?
אחת שאכפת לה מבריאות ,   דרום   (23.10.08)
תירס טרי, מספיק לבשל 5-7 דקות במים רותחים, או עדיף - באידוי בעזרת מניפת אידוי או בסיר קוסקוס. אז הוא יוצא באמת פריך ושומר משהו מהויטמינים שבו. כל דקה מעבר לזה פשוט הורגת את התירס !!
2. תירס מוכן לאחר 8 דקות בדיוק
(23.10.08)
במיים רותחים, לא צריך כ"כ הרבה זמן!
3. מוכר תירס לשעבר
חיים   (23.10.08)
יש להבדיל בשני סוגים של תירס צהוב בהיר וצהוב כהה את הבהיר יש להניח במים קרים ולהביא לרתיחה ומרגע הרתיחה לכבות אחרי 7 דקות את הכהה אותו דבר כמו הבהיר רק שיש לכבות אחרי 12 דקות אין להוסיף מלח למי הבישול בשום אופן
4. זמן בישול תירס טרי
זהבה ,   ראשון לציון   (23.10.08)
להבדיל ממה שכתוב כאן, קראתי אצל אהרוני שעדיף זמן קצר בהרתחה. דקות ספורות... ורק אם פספסנו והתירס הופך קשה, אז להוסיף הרבה זמן בישול.
5. פעם שלישית סלסלת תירס גלידה
efi   (23.10.08)
זוכרת את הפעם הראשונה. שוין. אני מכינה תירס יותר מהר ובודקת בנעיצת מזלג. יותר מעניין אותי לדעת איך לבחור תירס. כמו גם איך לבחור אבטיח ומלון. (לגבי איך לבחור בני זוג נדבר מתישהו אחר)
6. 3 דקות במיקרו, מכוסה.
וסוגרים עניין ,   פריך וטעים   (23.10.08)
7. זמן בישול ארוך מידי
MIKAPO2   (23.10.08)
את קלחי התיקס הטריים כדאי לשמור בהקפאה , אם לא מבשלים מייד. כשרוצים לאכול מוציאים ומבשלים משהו כמו 10 דק' במים רותחים. וזהו. וכן, ממתי מכסים את הסיר ????
8. תירס חם
(23.10.08)
תירס מרתיחים וזהו
9. להכניס למים רותחים 10 דקות ומוכן !!!
בני   (23.10.08)
10. איך מוסיפים לתירס חמאה?
שחר2 ,   הרצליה   (23.10.08)
11. תירס אורגני בשופרסל - אייך?
תל אביב   (23.10.08)
לפני שנה או שנתיים קניתי בשופרסל תירס אורגני, וזה היה התירס הכי טעים שאכלתי בחיי. הוא היה טעים נורא אפילו לפני הבישול. מאז לצערי לא ראיתי שוב תירס אורגני בשופרסל או במקום אחר.
12. גיברת,"תירס מקומט"?-רק אצלך כיוון ש...
הרומניה הקטנה ,   תל-אביב.   (23.10.08)
אין להוסיף בשום פנים ןאופן מלח למי הבישול! הוספת המלח גורמת לתהליך דיפוזיה,כשהתירס והמיים שואפים להשוות ריכוזים. כתוצאה מכך "נשאבים" הנוזלים מהתירס. כך בכל הירקות או בשר,עוף וכו'-לא להמליח בתחילת הבישול אלא רק בסופו. בעניין התירס-ממליחים בצלחת! זמן בישול עם מכסה סגור הוא: מרגע הרתיחה מקסימום עשר דקות,כשבאמצע הבישול הופכים אותם. כמו כן רצוי להכניס קצת מעלי התירס פנימה דבר הנותן ארומה טובה יותר לתירס. באשר ליתר המתכונים...נו,שויין. אני מכירה רק מרק תירס. לגלות לכם?
13. תירס חם
מימי ,   פתח תקוה   (23.10.08)
אני מאד אוהבת תירס חם ואת האהבה לתירס חם גם ילדי קיבלו, כך שבמהלך השנים למדתי כיצד לבחור וכיצד לבשל תירס. עונת התירס הטוב היא קצרה, כנראה שהכל הולך לתעשיה. בכל אופן תירס חם וטעים אצלנו זאת חגיגה. תירס בצבע צהוב בהיר כשהגרעינים מבריקים ולא מקובצים, זה התירס הכי טעים, וזה לאור הניסיון שצברתי. לא לקנות תירס עם גרעינים גדולים כי כמה שהוא יתבשל, הוא לא יהיה טעים וחבל. כמובן ומורידים את העלים הירוקים ומנקים את התירס מהשערות, שוטפים ומכניסים לסיר עם מים, בשום אופן לא לשים מלח, קצת פחות מגובה התירס, מביאים את המים לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל כ- 4 דקות בלבד. אין צורך לבדוק כי הרי את התירס אפשר לאכול גם ללא בישול. תירס כמו ביצה, ככל שמבשלים יותר, זה יהיה קשה יותר. בדוק ! תהנו.
14. כיצד מכינים תירס עם רטבים כמו בטיילת באילת?
עא   (23.10.08)
15. מרק תירס כמו בוונצואלה.
הרומניה הקטנה ,   תל-אביב   (23.10.08)
בוונצואלה,שם התגוררתי תקופה מסויימת "מרק"-תמיד יהיה סמיך.(סופה)SOPA) אם רוצים מרק בסגנון צח-בקשו "קונסומה". KONSUME) ו..לא.הם לא מכינים מקופסאות שימורים. קדימה להכנה: 10 קלחי תירס גדולים ושמנמנים. כף וחצי אבקת מרק עוף. לנמנעים-בלי אבקת מרק עוף,אלא מלח ב-5 הדקות האחרונות לבישול.(כף לערך). 4 בצלים גדולים. שתי שיני שום. חופן פטרוזיליה. מיים עד גובה 4/3 הסיר. הכנה: מעמידים את התירס על קרש חיתוך ובעזרת סכין גדולה וחדה פשוט מורידים את כל הגרגרים מהקלח.(תנועות מלמעלה למטה). מכניסים את הגרגרים לסיר ומוסיפים את כל שאר החומרים כולל הבצל-חתוך ל-8. מבשלים מרגע הרתיחה עד שהבצל רך. מכבים את האש וממתינים שיתקרר. בעזרת בלנדר ידני "מועכים" את כל המרק לעיסה לא דלילה ולא סמיכה מדי. המרק מוכן. והוא יאמי..יאמי. אגב,אפשר להכין את אותו מרק מ-בטטות,תפוחי אדמה,דלעת... איך נהיינו בשלניות ברגע,הא?הא? בתיאבון! :)
16. ל- 8 את/ה ממש גאונ/ה...
דיקלה ,   איזור א'   (23.10.08)
17. טיפ להכנת תירס
דנידינה ,   שרון   (23.10.08)
פעם לימדו אותי להוסיף למי הבישול כף סוכר (לא מלח) יוצא דלישס. בהגשה אפשר לשים מלח. מאז שאני מכינה כך כולם אוהבים
18. תירס חם עם חמאה ומלח... או על האש!!!!
(23.10.08)
ו
19. יש בעיה לוגית במתכון - אנא תקנו
טבח על הפנים   (23.10.08)
אי אפשר לכתוב - או להבין משפט כמו "בהמשך יש להניחו בסיר מלא מים רותחים מומלחים ולהביא לרתיחה, כשהסיר מכוסה" או להניחו בסיר עם מים רותחים או להניחו בסיר עם מים ולהביא לרתיחה כשהסיר מכוסה. אנא תקנו כדי שנדע מה לעשות
20. זמן ההכנה של תירס הוא קצר משמעותית
אלי   (23.10.08)
לפעמים אני מוריד את התירס לאחר שהמים הגיעו לרתיחה. עם תירס צעיר, זה מספיק!
21. תירס ב-10דקות
נינה ,     (23.10.08)
לשים בסיר לחץ לכסות במים מהברז 10 דקות בישול לשים מלח לפי הטעם על הקלך בתאבון.
22. בישול תירס חם
דוד   (23.10.08)
צר לי גבירתי שאני חולק עלייך לגבי זמן ב בישול התירס. ( חי) כל בישול לאחר ההרתחה מעבר ל-2/3 דקות פשוט " הורג" את התירס. נסו ותראו שאני צודק. בתאבון.
23. זמן בישול
הטבח   (23.10.08)
מכסימום 5 דקות, אין צורך להוסיף מלח,זה רק מפריע לבישול ואינו בריא, מי שבכל זאת רוצה מלוח, שימליח אחרי הבישול. לאחר הבישול יש להוציא את המים.בתאבון.
24. ל15 תודה רבה על המתכון מתוקה!!!
רמת גנית   (23.10.08)
אני בס"ד איישם אתות!!!
25. לא צריך לבשל!
אמיר   (23.10.08)
למי שלא יודע- תירס טרי- אין צורך אפילו לבשל- פשוט לקלף ולאכול..מעולה. .פריך ומתוק בדוק- ישר מהשיח :)
26. תגובה ל-11
א.ל   (24.10.08)
ניתן לימצוא תירס אורגני בגרגרים קפואים בחניות למזון אורגני.אני קונה ב-עדן טבע מרקט.
27. איך "סוף עונה" לתירס? בואו לבקעה ותיראו את תחילת העונה
הכתבה שמורה משנה שעב ,   תהיו יותר מעודכנים   (24.10.08)
28. 20 דקות רתיחה? זה תירס מסורס!
יודע חקלאי פיקח   (24.10.08)
בפעם המי יודע כמה - מי שלא טעם תירס לבן אמריקאי SILVER QUEEN לא טעם תירס מימיו. מדובר בתירס מתוק וצחור עם גרגרים קטנים ולבנים כמו שיניים של תינוק בן 3. ניסו לגדל את הזן הזה בארץ אבל השוק, מערך השיווק והצרכן הישראלי - לא היו מוכנים לשינוי רדיקלי בהרגלים. שמה הגיע הזמן לנסות בשנית? כפי שאמרו קודמי, תירס שולקים לא מרתיחים במשך חצי שעה; אלא אם מדובר בתירס לפרות! כל שנדרש 3-4 ס"מ מים בסיר גדול [6 קלחים], מביאים לרתיחה בסיר מכוסה וזהו. בוזקים מעט מלח או מגלגלים בצלוחית עם חמאה. יאמי!!
29. ל-19
סיגל ,   מרכז   (24.10.08)
למיטב הבנתי, אין טעות בניסוח. קודם מרתיחים את המים בסיר ולתוך הסיר עם המים הרותחים, מוסיפים קלחי תירס שמורידים את הטמפ' ומפסיקים את הרתיחה, ולכן צריך להמתין עד שהמים ירתחו שוב יחד עם קלחי התירס.
30. זה מתכון לתירס רצוח - קשה, יבש ומגעיל
תירס חם! תירס חם! ,   לה-לה-לנד   (24.10.08)
ככה עושים: תירס מכוסה במים קרים על הגז להבה גבוהה עד הרתיחה בלי שום מלח ושום שטויות כמה דקות - גג 12 על האש בודקים עם מזלג חמאה ומלח וזהו!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה