אוכל  טעם החיים
אמריקן פאי - ארבעה מתכונים קלאסיים
ynet
פורסם: 04.11.08, 11:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-27 דיונים
1. הערה מאירת עיניים !
רחלי ,   צפון   (04.11.08)
בשנה שעברה ביקרנו בחו"ל. טיילנו בווייליאסבורג במקום מקסים שם כל העיירה נשתמרה מן המאה ה-18 ואכלנו פאי פקאן במאפיה. המרשם של הפאי הוא עתיק יומין ואכן מקורו, לפי המוכרת מאירופה. הסוד שלהם הוא סירופ תירס. יש חיה כזו. קונים את זה בחנויות המתמחות באפיה ובישול. מה שצריך לעשות זה להחליף את הדבש בסירופ תירס ואפילו להוריד קצת מכמות הסוכר. התוצאה פשוט מדהימה!! נסו ותהנו!
2. מלית יותר שווה לפאי פקאן...חובה לנסות
אסף, אחד שמבין   (04.11.08)
ממיסים סוכר על האש לקבלת קרמל (לא לשרוף את הקרמל). לקרמל מוסיפים מאוד בזהירות (שלא יקפוץ) חמאה ושמנת כל פעם קצת ומערבבים עד שנוצר טופי ! הסמיכות תלויה בכמות שתוסיפו... כשהטופי מוכן זורקים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים. יוצקים על הבצק ונותנים להתקרר... בתאבון
3. פאי זה לא רק מתוק - פאי בשר הכי טעים
שעול ,   עזרלנד   (04.11.08)
תגיעו ללונדון ותראו. או לניו-זילנד.
4. כותבים תפוחי גרנד סמית- ושמים תמונה של זן יונתן
אנחנו יודעים איך ,   נראים תפוחים!   (04.11.08)
5. ל-3: םאי בשר לא בהכרח יותר טעים- אבל בטוח פחות בריא
(04.11.08)
6. איך מעצבים את השוליים?
מאיה   (04.11.08)
מישהו יודע איך מעצבים את השוליים של הפאי? במזלג?
7. ושוב 350 גרם חמאה...למה רוני????
אלה ,   ת"א   (04.11.08)
מה עם מתכון לפאי בריא וטעים לשם שנוי?
8. למאיה
נחום ,   חיפה   (04.11.08)
כן מאיה את שולי הפאי מעצבים במזלג רצוי הדוק.
9. ומה עם פאי לימון? :( הכי טעים.. אשמח למתכון פשוט.
(04.11.08)
10. מתכונים לפאי לימון ועוד
דפנה ,   תל-אביב   (04.11.08)
רוצים מתכון לפאי לימון? מקישים בגוגל "פאי לימון" (או כל פאי אחר) ומקבלים ים של מתכונים. בתיאבון.
11. מספר שאלות
שרונה   (04.11.08)
ראשית, כשאומרים במתכונים פקאנים (או כל סוג אגוז אחר-פיסטוק, לוז וכו') האם מתכוונים לקלויים או לא. שנית, אכלתי פעם פאי תפוחים של חברה לעבודה שהיה מעולה ואני משוכנעת שהיה שם יין אדום, האם אפשר להוסיף קצת יין אדום למתכון שפה? החברה, אגב, לא מנדבת את המתכון )-: לא ממש חברה...
12. שאלה ל-אסף, אחד שמבין
לורן ,   תל מונד   (04.11.08)
האם אפשר לעשות את המילוי שהצעת בוורסיה פרווה? אם כן - איך..? בנוסף, אשמח לכמויות.. :) תודה מראש
13. בהמשך למס' 1: על בקבוק הקורן סירופ (סירופ תירס) של KARO
מופיע המתכון המעולה ,   שהצעת.   (04.11.08)
14. מתכון מעולה וטוב יותר לפאי פקאן
viki ,   ness tziona   (04.11.08)
לפני שמתחילים בהכנת הבצק מוצאים מהמקרר שמנת מתוקה, שלא תיהיה קרה מדי. ראו בהמשך. אני מכינה את הבצק פריך עם שקית שלמה קמח אוסם, חצי כוס סוכר, קליפת לימון מגוררת, 3 חלמונים ו- 200 גרם חמאה קרה. מכל החומרים מכינים בצק ומשטחים בתבנית פאי. ממיסים כוס סוכר במחבת נירוסטה, עד שנמס והצבע משחים מעט. שופכים בזהירות רבה ולאט לאט את כל תכולת השמנת כשמערבבים כל הזמן, בזהירות, עם כף עץ. תחילה יהיה לכם נדמה שזה ניהיה כמו סוכרית טופי אבל עם מעט סבלנות תראו שהכל הופך לנוזל סמיך וחלק. מרגע שהפך לחלק שופכים פנימה 250 גרם פקאנים, מערבבים כמה שניות, שופכים הכל על הבצק ואופים הכל יחד 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. ז ה ה פ א י ה כ י ט ע י ם ש י ש !
15. גודל התבניות לא מצויין
ניר ,   חיפה   (04.11.08)
בכל מתכון! למה חובבנות או שמא זה בכוונה שוב ושוב!!!??
16. מתכון לפאי פקן
ליאת   (04.11.08)
האם הכוונה לשקית שלמה של קמח תופח שהיא קילו קמח תופח?
17. נכון מאד
(04.11.08)
18. ל-4
דודה ג'מיימה   (04.11.08)
לצורך העניין, גם לא קוראים להם "גרנד סמית'". קוראים להם granny smith יענו סבתא'לה
19. הגרסה הפרווה...
(04.11.08)
פשוט תשתמשי בשמנת צמחית על החמאה אפשר לוותר או לנסות עם מחמאה... לגבי הכמויות...קצת קשה לי לתת משהו מדיוק כי אין לי את זה רשום. בכל אופן לפאי בתבנית עגולה בקוטר 24 צריך בערך כוס וחצי סוכר - לקרמל ואת הטופי לפי המרקם שרוצים. לדעתי וזו הערכה מהראש ללא כל מדידה, חצי חבילה של שמנת צמחית (נדמה לי שזה בסביבות 200 מ"ל) וכף גדושה של מחמאה אמורות להספיק...אבל יכול להיות שבקירור הטופי יהיה קשה קצת אז צריך לקחת בחשבון...
20. 7:למה? כי זה טעים!!!!!!!!ָָ
(04.11.08)
21. ל-4: זה לא "יונתן". זה "סטארקינג". מאחת שיודעת.
חובבת תפוחים   (04.11.08)
22. פאי פקאן של רוני ונציה הכי טוב
(04.11.08)
עם סירופ תירס תגגלו
23. ל- 16 הכוונה לשקית 350 גרם שהם כ- 2.5 כוסות
ויקי   (05.11.08)
24. אין כמו שילוב של "אמריקן פאי" חמה מהתנור וגלידה
כאן ושם   (05.11.08)
וגם.... "פמפקין פאי" שנעשתה מדלעת טרייה - לא מקופסה.... היות ואתם בשוונג, מה דעתכם לתת מתכון "לקיי ליים פאי" - עוגה העשויה מלימוני ליים.
25. ל-19 - תודה, אבל יש בעיה עם הוספת שמנת צמחית לנוזל חם כמו
לורן ,   תל מונד   (05.11.08)
הקרמל. מאחר וסוכר נמס בטמפרטורה גבוהה מאוד ולעומתו - שמנת צמחית מתפרקת כשהיא מגיעה לנקודת רתיחה. לכן שאלתי..... אולי אני אנסה חלב קוקוס, כרגע זה נראה לי האופציה הכי ריאלית.
26. למה טון חמאה במתכונים אחד ושניים?
מנטקה באטר   (07.11.08)
27. הפאי תפוחים מצויין.
אופה אופה   (09.11.08)
הכנתי ביום שישי את פאי התפוחים - מומלץ ביותר. מתכון מצויין
חזרה לכתבה