אוכל  טעם החיים
חגיגה עיראקית לשבת - תבית בשתי גרסאות
ynet
פורסם: 26.11.08, 10:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-57 דיונים
31. אין על התבית של סבתא ממה, אין !!!!
הנכדה של סבתא ממה ,   לוס אנג'לס   (26.11.08)
סבתא שלי מכינה את התבית הכי טוב בעולם. את הממולאים (מחשה) הכי טעימים ובכלל הכל טעים אצלה. לפני יומיים היא חזרה לארץ ועזבה אותנו כאן בלעדיה.
32. ל13 את הכרעיים ניתן לחלק ל2 לשוק וירך.
(26.11.08)
33. בסך הכל עוף עם אורז וביצים סתם מאכל פשוט !!!!
(26.11.08)
34. ל3 צר לי אבל אני חולקת על טעמך !
נשואה לעירקי   (26.11.08)
35. אין על התבית של סבתא רימה
(26.11.08)
לא היה ולא יהיה
36. ומה עם הסג'וק שהולך מצויין עם התביית
מרוקאי שנשוי לעירקית ,   באר שבע   (26.11.08)
37. איזה מזלת שההמציא המתכן הטוב לא קורא לעצמו
Luzifer ,   Haifa   (26.11.08)
38. שכחו לשים חומוס מושרה בתערובת התבית
סבתה ננה ,   י-ם   (26.11.08)
39. בדלה לנאנה
שירה   (27.11.08)
40. לנאג'י הכורדי26 מ אורז ועוף האא?
אורי ,   גליל   (27.11.08)
למרות שנאג'י זה שם של בגדדי,ניחא,אבל להעדיף את החמין קטניות שגורם לך להפליץ כל השבת??? זה מה שאתה אוהב..?אין ולא יהיה כמו החמין אורז העיראקי!!
41. אפשר לקצר את התהליך
שיר   (27.11.08)
אני מכינה קצת אחרת ועדיין יוצא טעים, אני מטגנת בצל, מוסיפה רסק עגבניות ומים כשמתחמם מוסיפה חלקים של עוף ומתבלת במלח, פלפל ובהרט ונותנת להם להתבשל כמה דקות, בינתיים שוטפת טוב אורז ואחרי כמה דקות מוסיפה את האורז לסיר, מבשלת הכל יחד בערך 10 דקות ופשוט מכניסה את כל הסיר לתנור למשך הלילה על חום נמוך - יוצא פשוט מעדן
42. אלופת התבית...כנסו
אריה לוי ,   דרום   (27.11.08)
לכל המגיבים אין אבל אין תבית כמו שאישתי מכינה והיא ממוצא מרוקאי פשוט גן עדן לאכול ולמות.
43. ל-25
עפרה   (27.11.08)
טשרניחובסקי 6 נמצאת בתל אביב
44. אני מתה על האוכל העירקי!
רומניה   (27.11.08)
45. המטבח העירקי מספר 1 באוכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!
משה מועלם ,   רמת גן   (29.11.08)
שם בכיס הקטו את הפולנים המרוקאים הרומנים הפרסים ההונגרים והטריפוליטאים! אין על האוכל העירקי פשוט טעים ונהדר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46. אין על האוכל של אמא! בדאלה אידה !
הילד של אמא שולה   (29.11.08)
47. טוב זה טבית לעצלנים!! צריך לרוקן את העור ולמלא רק אותו
אפרת   (18.11.11)
48. האם אפשר לחמם בתנור בחום גבוה לשעה?
במקום 10 שעות   (18.11.11)
49. דחוף !! אפשר בסיר בישול איטי?
חו.וה   (23.11.12)
אם כן-כמה זמן דרוש?
תודה
50. מה זה הניר אפיה הזה?
עירקית אסלית   (24.11.12)
תבית בלי "חקקה", החלק השרוף בתחתית הסיר לא שווה כלום.
51. הייתי נשוי לעירקית
ימני סופר עצבני מת"א   (28.11.12)
פעם הייתי נשוי לעיראקית.עד היום שאני רואה אצל אמא שלה צלחת תבית אני הופך מאריה זועם לפודל מתוק שמקשקש בזנב עם קוקיות וורודות........בתקווה לקבל קצת...(לפעמים זה עובד)
52. נכון, זה מוזר, אבל
ישי ,   ארה"ב   (05.12.13)
פעם היה אפשר לקנות תבית מוכן ו"תעשייתי" כזה שרק שמים בסיר. העוף היה עטוף בשקית אפיה עם כל המילוי בפנים. חוץ מטעם לואי משונה (אבל לא רע בכלל), המרקם הסופי של העוף היה טוב מאוד, בלי להתבשל כל הלילה. היום, בגלות אמעריקא, אני אופה הודו ממולא לחג ההודיה בשקית אפיה וזה יוצא מעולה. שמירת הלחות בתבשיל מאוד חשובה. אגב, סיר בישול איטי עושה עבודה לא רעה בתבית, בלי ניירות או שקיות אפיה. עוד טיפ: נסו צנובר, שקדים מולבנים קלויים וגזר מגורד במילוי.
53. כן
ישי ,   ארה"ב   (05.12.13)
5-6 שעות זה מספיק זמן. לא ניסיתי פחות.
54. הטבית טעים הרבה יותר עם אסדו במקום עוף.
בני בנקר ,   תל אביב   (07.12.13)
55. תבית מסורתי - עשיתי בדיוק ויצא נפלא
יקי ,   גבעתיים   (16.12.13)
הכנתי תבית בדיוק, אבל בדיוק כמו שכתוב. יצא פשוט טעם גן עדן. שינוי קטן - אחרי 10 שעות אפשר לאכול, אבל טעם הגן-עדן מתקבל אחרי 20-24 שעות בתנור ב- 100 מעלות. והשכבה הצמודה לתחתית הסיר - איזה מרקם, איזה צבע, איזה טעם. קשה, קשה לתאר במילים. מומלץ מאוד. יקי
56. אין משבר מים 90% מהמים היום הם מים מותפלים
רמי העיראקי   (16.01.15)
57. מחפש כלה שיודעת להכין את זה
קובי   (25.01.20)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה