אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
לומדים לקח: עוגת טורט עם תותים וקצפת
רותי קינן
פורסם: 11.12.08, 09:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-43 דיונים
1. גרסת הג'לי - עוגות ילדותי, שנות השישים המוקדמות
טלי   (11.12.08)
כשהייתי ילדה יה לקח בלבד בסיר פלא. זו היתה עוגת הבית. עברנו לתנור. אח"כ הלקח היתה ספוגה במיץ ועליה ג'לי תות (לא אינסטנט אלא אמיתי שצריך לחכות שיתקרש קצת ורק אז לשפוך- טעים יותר ד"א) ותותים. אח"כ גם נוספה הקצפת.
2. דוגמא לליקר בהיר
עדי   (11.12.08)
אודע אם מישהו ימליץ על דוגמאות לליקר בהיר. תודה וסוף שבוע טוב
3. יאמי... אהבתי .
מתנה   (11.12.08)
4. כשדברת על העוגה של סבתא שלך ירדו לי דמעות
נכד לניצולי שואה   (11.12.08)
הכל נלקח מהסבים והסבתות שלנו. הילדות, ההורים, הבית, ריח הבישול של יום שישי בפולין, בצכיה, וביוגוסלביה. נלקחו מהם הוריהם וששת האחים של סבתי ושני האחים של סבי. מה נשאר להם ? לנסות לשחזר משהו ממה שהיה והם היו עושים זאת דרך המטבח הצנוע והקטן שלהם שתמיד היה מלא בריחות טובים תבשלים ועוגות. נתנו מכל הלב. הם כבר לא כאן אבל אני לא שכחתי אותם ואת המורשת שהם הותירו אחריהם.
5. אותו מתכון וממנו להכין רולדה- התערובת לאפות בתבנית של התנור
לגלגל , לצנן, למלא   (11.12.08)
6. ל-5 בדיוק חשבתי על זה
(11.12.08)
מזמן לא עשיתי ושכחתי. צריך לעוף במגבת לחה, לא? מגלגלים כשהיא חמה עם מגבת ואח"כ ממלאים?
7. ל-6, נכון! לגלגל במגבת, לצנן ולמלא
(11.12.08)
8. עכשיו לא עונת התותים.
א.א.   (11.12.08)
למה לתת מתכון יקר לפרות שלא בעונה.
9. בתוך רולדה הכתמת הקצפת אינה נוראית
טל   (11.12.08)
סביר להניח שהעוגה לא תשרוד באמת יותר מיומיים אבל אם היא תהיה רולדה ובתוכה קצפת וחתיכות תותים ולמעלה אחרי הגלגול רק קצפת (עם פירורי שוקולד לקישוט נניח) הכתמת התותים את הקצפת לא תורגש והעוגה תראה יפה גם אחרי יום.
10. להרטיב את העוגה עם 2 כפות ליקר????
גיל   (11.12.08)
11. קצפת ורודה
אילת ,   חיפה   (11.12.08)
תמעכו חלק מהתותים, אפשר במעבד מזון, ותוסיפו לקצפת...יאמי יאמי קצפת ורודה בניחוח ובטעם תותים.
12. איך רולדה? אפשר הסבר יותר מפורט בבקשה
רוצה אך לא יודעת   (11.12.08)
13. 8 - עכשיו ועוד איך עונת התותים
(11.12.08)
רק קצת יקרים כרגע
14. אני חולה על העוגה הזאת!!
יאם!   (11.12.08)
15. איפה הנוזלים לעוגה?
הבולסת   (11.12.08)
רק 2 כפות שמן? צריך כוס נוזלים לכל הפחות. מה קורה?
16. תגובה מטכנולוג מזון
איתי אילת   (11.12.08)
שיבולת שועל מכילה ורסיה(סוג) דומה לחלבון החיטה(גלוטן), לא כל חולי הציליאק יכולים לאכול שיבולת שועל גם עם גודלה בנפרד מחיטה. רצוי לנסות כמות קטנה ורק לפי התגובות להחליט אם להגדיל את המינון. כמובן לנסות רק שיבולת שועל הגודלה בנפרד. ההמלצה היא לא מרופא
17. יאללה עוד מתכון של פרידמנים
בן   (11.12.08)
18. ל- 17, תתעודד - לפחות לא של פייגלין והימין המשוקץ
בעד פרידמן ,   נגד פייגלין   (11.12.08)
19. רולדה
רעננה   (11.12.08)
לזה שרוצה לדעת איך מכינים רולדה 4ביצים מופרדות 4כפות קמח 4כפות סוכר להקציף את החלבון עם הסוכר להוסיף החלמון והקמח.לאפות כ10 דקות כמובן לשים נייר פרגמנט וטיפה לשמן. לאחר האפיה לגלגל את העוגה כולל נייר הפרגמנט.לשים מעל. מגבת מטבח לחה.. כשמתקרר להוריד את המגבת ואת נייר האפיה.למלות בשמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר.לשים את התותים חתוכים במיץ פטל ולהשהות כ10 דקות לאחר מכן לשים את התותים בתוך הקצפת.ולמרוח גם קצפת מעל הרולדה ולשים תותים מעל מדהים..
20. טיפ+תשובה ל-2
חובבנית ,   י-ם   (11.12.08)
יש אפשרות לקנות בסופר טורט מוכן, חתוך לשכבות ואז נשאר רק להכין קצפת ולקשט בתותים. ליקר בהיר- אמרטו,קוואנטרו, גרנד מרנייה, כל ליקר תפוזים או משהו עם טעם...
21. ל-8 הייתי היום בסופר והיו תותים טריים.
אופיר   (11.12.08)
22. תחליף לקמח וסוכר
אילנה ,   תל אביב   (11.12.08)
בעיה של סוכרתיים וחולי צליאק,האם יש אפשרות לתחליף,
23. חיתוך עוגה
שאלת תם   (11.12.08)
אולי זאת שאלת תם, אבל נניח הצלחתי לחתוך את העוגה, איך מפרידים ומזיזים את החלק העליון בלי שיישבר??? (ברור לי שאפשר פשוט לאפות פעמיים, אבל בהנחה שחותכים...?)
24. ל-4 החמוד
דניאל   (11.12.08)
ריגשת אותי. גם אני לא שכחתי את המורשת שהסבים והסבתות שלי הותירו אחריהם. כל כך הרבה ערכים ואהבה היו פעם.
25. הסרת החלק העליון של העוגה
ל-23   (12.12.08)
אחרי שחתכת הכל, פשוט להכניס בעדינות את הידיים, להחזיק את העוגה מלמטה (כמו שמלצרים מחזיקים צלחות (-:) ולהעביר בזהירות לצלחת גדולה. העוגה לא תתפרק אם הצטננה מספיק, וגם אם כן - פשוט מרכיבים את החלקים כמו פזל והקצפת מכסה הכל. לא ייראו כלום.
26. ל- 23 בענין חיתוך העוגה
חוה ,   צפון   (12.12.08)
מאד חשוב שהעוגה תהיה קרה. אחרי החיתוך אני לוקחת צלחת גדולה ושטוחה, ופשוט תוקעת אותה בין שני החלקים בעדינות כמובן, ואז החלק העליון של העוגה מונח על הצלחת ובא לציון גואל. עם הזמן מפתחים מיומנות וזה ממש פשוט.
27. תגובה ל 4
noa   (12.12.08)
מה שתיארת כל כך נכון.... פשוט לקחת לי את המחשבות מהראש ושמת אותם על המחשב
28. תמונה מזעזעת, לא יכלו לצלם את הכל?
(12.12.08)
29. 22- ניתן בקלות להחליף את הקמח בקמח נ"ג
אמא של צליאקי   (12.12.08)
אני מכינה את העוגה הזאת כל הזמן. זאת העוגה האהובה על הצליאקי שלי, עוד לפני ימי הצליאק. נהגו להכין את העוגה הזאת בגן שלו. אני פשוט מחליפה את הקמח בקמח נטול גלוטן "קונדיטור" או קמח לעוגות של אורנים (ואז לא מוסיפה עוד אבקת אפיה). לגבי סוכר.....צר לי. לא יודעת.
30. שאלה???
תמר ,   חיפה   (12.12.08)
לא הבנתי איך חותכים אתהעוגה ומורחים את הקצפת, איך זה אמור להראות?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה