לאשה  מגזין שף  ירקות, סלטים ומנות צמחוניות
לביבות תפוחי אדמה פריכות
איילת הירשמן
פורסם: 23.12.08, 09:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 78 תגובות ב-68 דיונים
1. תנסו בלי הקמח - מנסיון
אשפית ,   מודיעין   (23.12.08)
אני כבר שנים מכינה באותה מתכונת אך ללא הקמח יוצא מעולה . לא מתפורר / מתפרק וטעים בטירוף. הפטנט הוא לסחוט הכי שאפשר וליצור את הלביבה בידיים ואז להניחה בתוך המחבת עם השמן. וותרו על הקמח וראו זה נס !!!!! חג אורים שמח לכל עם ישראל.
2. ציפס כמו בדוכני פלאפל
מאיה   (23.12.08)
אם מישהו יודע איזה מרכיבים מכינים צי'פסים טפוחים כמו בדוכני פלאפל,אשמח מאוד לקבל! אני יודעת להכין מציון אבל אני לא יודעת איזה מרכיבים הם מוסיפים בדוכני הפלאפל שייצא בדיוק אבל בדיוק כמו דוכני הפלאפל! אשמח לתגובה!
3. טיפ... איך לסנן הכי טוב...
(23.12.08)
להכניס את כל הירקות שריסקנו למגבת מטבח (רצוי לא פרוטה) ולסחוט היטב דרך המגבת. המגבת - ישר לייבוש כדי להוריד ממנה את שאריות הירק ואז לכביסה - היא מלאה עמילנים!!!
4. איזה כיף! נשמע טעים
רותי   (23.12.08)
5. גם אני מכינה ככה בדיוק
מיה ,   צפון   (23.12.08)
אבל אני שמה 3 כפות קמח תופח וכף גדושה מיונז. הן יוצאות עסיסיות, וטעימות מאוד. הכנתי ביום ראשון, וטרפו אותן. טעים איילת, טעים
6. בדיוק בזמן... היום אחה"צ מתוכנן לי ללבב לביבות
(23.12.08)
7. למספר 2
אילי ,   מרכז   (23.12.08)
יש להכין בלילה עם בירה ביצה קמח מלח ופלפל. יוצא טעים
8. לביבות עם תפוח אדמה ולפעמים גם עם קשואים
אילי ,   מרכז   (23.12.08)
אני מכינה לביבות עם קשואים או בלי עם אותם מרכיבים כמו במרשם ויוצא טעים מאוד במיוחד שאוכלים את זה מיד. את תפוחי האדמה אני מגרדת על פומפיה גסה, בצל [קשואים אם יש] במסננת מניחה את הירקות מפזרת מלח ונותנת לתסיסה. לאחר חצי שעה או קצת יותר סוחטת היטב, מוסיפה פלפל שחור, ביצים, קמח תופח ומלח אם יש צורך כי שמנו קודם. שמטגנים בשמן חם זה לא סופג שמן וגם לא מתיז. אחלה טעים טעים.
9. אפשר להוסיף גם פטרוזיליה
חגית ,   שפלה   (23.12.08)
אם אין בצל ירוק אלא בצל יבש אפשר להוסיף פטרוזיליה ויוצא גם טעים. תנסו
10. **שדרוג קל..*
(23.12.08)
אני לפעמים מוספיה גם בטטות וגם קצת כוסברה/שמיר - יוצא סוף הדרך
12. איזה סוג תפוחי אדמה?
טל ,   רעננה   (23.12.08)
נדמה לי שפעם המליצו להשתמש באלו עם הקליפה האדומה. אתמול היו לי עם קליפה לבנה והיה קשה לטגן ולשמור על לביבה שלמה בלי שתדבק וגם ספגו הרבה מאוד שמן. האם הפתרון הוא תפ"א אדומים ?
13. למה לסנן את הנוזלים??
מיכל ,   מגדל העמק   (23.12.08)
ככה מאבדים את כל העמילנים של התפוח אדמה ושאר הירקות- זה יוצא פריך גם אם לא מסננים.
14. למען איכות הסביבה - את השמן לא לשפוך לכיור! לבקבוק ולפח
פירוט הנזק והוראות ,   לא לזלזל   (23.12.08)
1. לחכות, אף אם זה יקח קצת יותר זמן, שהשמן שהשתמשת התקרר. 2. לשפוך את שאריות השמן בתוך בקבוק פלסטיק (כמו בקבוק קוקה קולה או אחר) 3. לסגור את הבקבוק ולשים אותו באשפה הרגילה. ליטר שמן שנשפך לכיור פוגע ב מ י ל י ו ן (!)ליטרים של מים!!!!!!!!!!! זו כמות מספקת לצריכת מים של אדם אחד ל-14 שנים. כולנו צורכים מים!
15. אתמול הכנתי בדיוק אותן לביבות עם מתכון מהראש
זהבית ,   מרכז   (23.12.08)
אתמול היו לי אורחות לכבוד חנוכה ערכנו סעודת אמנים והפרשת חלה היה מוצלח והכנתי לביבות דומות מאוד עם מתכון מהראש ויצא נפלא הדברים הטובים הם אלו שאנו ממציאות להם מתכונים
16. שיהיה ירוק
(23.12.08)
אפשר לשדרג-להוסיף פטרוזיליה קצוצה. יוצא מאד טעים-תנסו
17. טיפ נוסף
אילן   (23.12.08)
סחטו את תפוחי האדמה מעל קערת זכוכית. מן הנוזל הסחוט ישקע עמילן. נוצרת שכבה עבה של עמילן בתחתית הקערה. שפכו את המים, והוסיפו את העמילן לתערובת. זה יקטין את הצורך בהוספת קמח, וישפר את הלביבות
18. מגיבה 2 מאיה, כנסי.......
משה ,   גבעתיים   (23.12.08)
המתכון הוא פשוט מאוד: עד לפני 8 שנים לסבי היה דוכן פלאפל בשוק בצלאל כ=27 שנים והרי המתכון לציפס......... לפרוס את תפ"א (לאחק קילוף) דק מאוד, ולהכין בלילה של: כוס קמח, שקית אבקת אפיה,כף מלח,מעט פלפל שחור,+ מעט מאוד כורכום+ וזה הסוד............. מעט סודה לשתייה, שהיא גורמת לתפ"א + אבקת אפיה, להתנפח בטיגון..... כאמור לערבב טוב,טוב, את כל הבלילה, ולטגן בשמן עמוק וחם מאוד, עד שיזהיבו..... המתכון הוא ל=2 תפ"א, וזה ממכר........ בתאבון...... ממתין לתגובות....... וחג שמח.....
19. אצלנו, הפולנים
אלה   (23.12.08)
אצלנו, בעדת יוצאי פולין, נוהגים לאכול את הלביבות עם סוכר. הרוסים אוכלים זאת עם שמנת.
20. תודה רבה איילת. מתכון מעולה !
לבבית   (23.12.08)
21. אני מכניס הכל למכונת כביסה ומפעיל סחיטה תנסו, זה עובד יופי!!
סחטני   (23.12.08)
22. למה לסחוט מה עם ויטמינים
שמואל   (23.12.08)
אפשר גם ללא סחיטה יוצא טעים
23. תגובה למאיה (מס. 2)
דני   (23.12.08)
הסוד הוא פשוט מאוד. מצפים לפני הטיגון את פרוסת תפוח האדמה בבלילה אשר אותו מכינים עם בירה לבנה במקום מים. זה נקרא בצק בירה ומשמתשים בו רבות במטבח הסיני לכל הציפויים שהם עושים. חיפוש קצר ברשת יביא לך הרבה מתכונים כיצד להכינו. למשל כאן: http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Personal_Book&op=viewrecipe&my=2&recipeid=7081&offset=7&queryid=9316 תהני!
24. עיקר שכחת
כאן ,   ועכשיו   (23.12.08)
אכן סוחטים, ומשאירים את תפוחי האדמה המגוררים להיפטר משארית הנוזלים, במסננת מעל קערה, אבל אז בא העיקר: משאירים את הנוזלים לעמוד קצת עד שהעמילן נפרד מהם ושוקע. שופכים את הנוזלים, ואת העמילן שהצטבר בתחתית הקערה - מחזירים לתערובת, ואז לא צריך להוסיף קמח. בתיאבון.
25. בטטה בגוררת וקישוא תוספת נהדרת לעיסה
לימור ,   אש דוד   (23.12.08)
26. הכנת לביבות חנוכה
אירית ,   חיפה   (23.12.08)
על פי הטקסט הכתוב, יש את חומרי הגלם לסחוט היטב, לשטוף ושוב לסחוט. מאחר ובכתבה המצולמת אין את נושא השטיפה במים, האם זו טעות ?? תודה, אירית
27. עוד על איכות הסביבה, כנסו, גם חסכוני
מיכל ,   ירושלים   (23.12.08)
כולנו מטגנים בחנוכה, גם אלה הנמנעים מכך במהלך השנה, כמוני... אז את השמן של הטיגון הראשון אני מקררת, מסננת ומשתמשת שנית ואפילו שלישית, וכמובן - אסור לשפוך לכיור... אני שופכת לשקית ואז לפח הזבל. מלבד הנזק שהשמן שישפך לכיור יעשה לסביבה, הוא גם יגרום למשקע בעייתי בצינורות הבית, ולסתימות...
28. טיפ קטן
בן ,   מרכז   (23.12.08)
תנסו לא לטחון את הירקות, אלא, לחתוך אותך בסכין קצוץ קצוץ קצוץ, ככה בעית הנוזלים תעלם לה,,,
29. ל14 גם בקבוקים פוגעים באיכ"ס
איכות הסביבה ,   אשדוד   (23.12.08)
30. למספר 24
אילי ,   מרכז   (23.12.08)
כל הכבוד. טוב ללמוד פטנטים. לא חשבתי על כך זה רעיון להחזיר את העמילן ללא הנוזלים לבלילה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה