בריאות  תופעות לוואי בהריון
לא חייבים בשר - המזונות שייספקו לכם ברזל
רויטל בן שושן
פורסם: 05.01.09, 14:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 80 תגובות ב-73 דיונים
1. מה עם ברוקולי?
ירון ,   המרכז   (05.01.09)
ברוקולי אמור להיות עשיר ברזל, לא?
2. אני טבעוני והברזל שלי ברמה תקינה יותר משל דטריבורים*
סמי   (05.01.09)
רק היום תרמתי דם ובבדיקת ההמוגלובין נתגלה שהוא ברמה תקינה (15.5), מעבר לזה, הברזל שלי ברמה טובה. הכל עניין של מגוון מזון ומודעות למה שנכנס לפה. הרבה אוכלי בשר (כ- 30% מהאוכלוסיה), שנשענים עליו כמקור חלבון וברזל עיקרי, סובלים מאנמיה ברמות שונות. * דטריבורים - אוכלי נבלות
3. רק חבל שהברזל לא נספג.
נטע   (05.01.09)
ברזל מירוקים עליים (כמו תרד) פשוט לא נספג.
4. מצד אחד יש בתרד ברזל
כאלי   (05.01.09)
מצד שני יש בה חומר המעכב את הספיגה של הברזל. מבולבלים?? גם אנחנו
5. בסרפד יש הכי הרבה ברזל
(05.01.09)
6. תרד מכיל חומצה מעכבת?
בר ,   דרום   (05.01.09)
ממקור אחר: למרות שתרד עשיר יחסית בסידן ובברזל וגם בוויטמינים A ו-C. שבירת מיתוס אחרונה חביבה: תרד מכיל חומצה אוקסלית, שמעכבת את הספיגה של הסידן והברזל בגוף. עם זאת, הוא דל קלוריות במיוחד (רק 20 קלוריות ל-100 גרם), ולכן הוא מרכיב מועדף בדיאטות.
7. מה לגבי הרימון?
עוז   (05.01.09)
8. מאיפה בעלי חיים מסיגים ברזל?
dprint@017.net.il ,   תל אביב   (05.01.09)
אם צריכים לאכול בשר בקר או עוף בשביל ברזל איך בעלי חיים אלו צורכים אותו ולמשל איך הפיל הג'רפה, הבופאלו הקרנף ושאר חיות עבות בשר צורכות את הברזל מבלי לצרוך אותו כמו כן- הן אינן אוכלות ירקות מבושלים ודגני בוקר מועשרים!?
9. כן אבל יחד עם הברזל מהחי נכנס גם סרטן, מחלות לב ועוד מחלות
גלעד   (05.01.09)
כרוניות מגוונות , אז מה עשינו כאן?
10. 1מ"ג של ברזל זה כלום
(05.01.09)
אולי לגברים זה בסדר
11. צימוקים 4מ"ג ל100 גרם זה עם גרעינים
(05.01.09)
איך הגעתם ל4.1 ל25 גרם?
12. שאני זקוק לברזל אני יוצא מהמקלט
פופאי אמיתי ,   שדרות   (05.01.09)
13. תפיסה מיושנת שחלפה מן העולם מזמן
עדי ,   באר שבע   (05.01.09)
הכותבת מתבססת על תפיסה שכבר מזמן רוב התזונאים והרופאים לא מאמינים בה. כל המחקרים האחרונים ובמיוחד "מחקר סין" מוכיחים שמקור הברזל הטוב ביותר מגיע מן הצומח ולא מן החי כפי שניתן בכתבה. בנוסף מזון מן החי רווי בכולסטרול ומגדיל את הסיכון לחלות במחלות לב ובסרטן. לשם השוואה במאה גרם תרד יש פי 1000 יותר ברזל מאשר במאה גרם סינטה. מומלץ לקרוא את הספר "אכול כדי לחיות" שנכתב ע"י אחד הרופאים המכובדים ביותר בקהילה. פורמן.
14. כתבה נפלאה, אבל...
ליאורה ,   גליל   (05.01.09)
כמה מ"ג צריך ביום????
15. הכותבת חיה בסרט אם היא עדיין מציינת על התרד
שמעון   (05.01.09)
שיש לו כמות כזו של ברזל, ועוד לכוס.... חחח
16. תודה לכותבת ותודה ל Ynet
אמיר 'צמחוני' יחזקאל   (05.01.09)
17. התחשבנות
עמית   (05.01.09)
מדהים שכל מה שמעסיק את הדיאטנית בזמן מחסור בברזל זה כמות הקלוריות,וכי למה אם אני אנמי אני צריך לספור חצי כוס או ארבע משמשים,הלוו אתן תקועות 50 שנה אחורה,יש אנמיה אוכלים ומשפרים ספיגה לא סופרים ונותנים נתונים של חצי כוס וארבע תאנים או תמרים ונה עם הלפת והרימון והסלק האדום וכל הכתומים ועוד...
18. הבל הבלים
hal767 ,   מרכז   (05.01.09)
מזונות מהחי אינם מקור לברזל לאדם. תגובתם החומצית בגוף האנושי דווקא גורמת לאובדנם של ברזל וסידן הבסיסיים, בהם הגוף משתמש כדי לנטרל את עודף החומצה. בשרים לסוגייהם, כולל דגים, גורמים לאנמיה בשל כך, כפי שהמציאות מוכיחה לנו. הגוף צרכן מאד קטן של ברזל. את רובו הוא ממחזר. אכילה נכונה של פירות וירקות טריים, אגוזים, שומשום, קטניות מונבטות, ירקות מאודים ועוד, מספקים לגוף הרבה יותר ברזל ממה שהוא צריך. מזון אורגני עשיר יותר בברזל ובמינרלים אחרים פי שניים ויותר מזה שדושן כימית. ישנם "מזונות" נפוצים שהם שודדי ברזל מהגוף, כמו קפה, קולה, קקאו, תה ירוק, חומץ, סוכר לבן ועוד, אותם כדאי להרחיק מהתפריט בשל כך וגם בגלל היותם גורמים למחסורים אחרים ולמחלות שונות.
19. "המקור העשיר ביותר בברזל הוא בשר"?
אינגה   (05.01.09)
זה אפילו לא אי-דיוק, זה שקר גס. כל מי שמחזיק בידע מינימלי בתזונה (ורויטל בן שושן, ככל הנראה, לא משתייכת לקטגוריה הזאת) יודע שמזון מהצומח דווקא עשיר הרבה יותר בברזל - אכן non-Heme, אבל בכמויות גדולות בהרבה מאשר במוצרים מהחי. נסי לקרוא ספר לפני שאת כותבת מאמר שמתיימר להיות מבוסס מדעית.
20. חיל האויר והשריון מספקים עכשיו הרבה ברזל לתושבי עזה
עופרת יצוקה   (05.01.09)
נשאלת השאלה מה כושר הספיגה שלהם.
21. בארגנטינה צורכים פי 4 יותר בשר אדום מאשר בישראל
מאראדונה ,   על האש   (05.01.09)
ואין אצלינו יותר סרטן או מחלות לב מאשר אצלכם. איך אתם מסבירים את זה?
22. שאלה לכותבת
אמא של חייל   (05.01.09)
בני סובל מנשירת שיער, בבדיקת דם התגלה פריטין נמוך, רופא העור המליץ על אכילת כבד ובשר בקר, מכיון שבני משרת בצבא, מאכלים אלו לא זמינים עבורו, שאלתי - האם תוסף ברזל יעזור?( ההמוגלובין שלו תקין - גבוה) האם יש מזון צמחי שמכיל פריטין? מודה על התשובה
23. תגובה ל-13 אוסף שטויות
אילן   (05.01.09)
על אילו מחקרים אתה מתבסס? 100 גרם תרד לאחר בישול זה בקושי כף. חוץ מזה בשר מן החי מכיל גם ויטמין B12 שהוא חיוני לקליטת הברזל, ןלא ניתן להשיגו מן הצומח. הערה ל-8, לבעלי חיים יש מערכת עיכול שונה. הם גם מעכלים תאית ורכיבים אחרים של הצמח, וביחד יוצרים חלבון מלא. לנו אין מערכות כאלה.
24. והכי חשוב.....כנסו
יואל ,   ישראל   (05.01.09)
לנשום חמצן ברמה מספקת וטובה. 90% מהאנרגיה שאנו מייצרים מגיע מחמצן ו10% מאוכל!!! ממליץ לכם לנסות: http://www.mazonlaneshama.com
25. גרעינים ושקדים לא קלויים,אף פעם לא מוסרים מידע מדוייק
(05.01.09)
26. ברזל בחי
אוהד בית"ר ירושלים   (05.01.09)
סקרים שמבצעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל בכל שנה, מגלים ש-10% בלבד מכמות הברזל שצורכים הישראלים, מגיע מהחי. 90% מגיע מהצומח, לא פחות ולא יותר!
27. תגובה ל-23: אוסף שטויות מצדך. יש ויטמין B12 בצומח!!!
צמחונית   (05.01.09)
ויטמין B12 קיים במאכל שנקרא סילאן (דבש תמרים). אין צורך להרוג בעלי חיים כדי לקבל B12. חוץ מזה, אני בטוחה שאינך אוכל בשר משום שהוא מכיל ויטמין B12... אתה אוכל בשר כי פשוט לא אכפת לך מהסבל שזה גורם לבעלי חיים. ועוד כמה עובדות על ויטמין B12: גם אוכלי בשר סובלים ממחסור בויטמין זה (למעלה משליש מאוכלי בשר), פשוט משום שהוא אינו נספג היטב, ואין זה משנה מה מקורו. מלבד זאת, אפשר להשתמש בטבליות מציצה. אין צורך במרשם רופא, ואפשר ליטול אותן למשך תקופה מסוימת, ולהפסיק כאשר הגוף יצר מאגר. גם עודף של ויטמין B12 אינו בריא (!). חוץ מזה, עוד עובדה קטנה כדי לסבר את האוזן - בעבר, גוף האדם ייצר בעצמו ויטמין B12 (כמו בעלי חיים, על אף השוני במערכות העיכול שלנו, עם כל הכבוד), אבל החקלאות המודרנית (חומרי הדברה, דישון, הנדסה של צומח) פגעה ביכולת הזו. בני אדם הם במקורם אינם אוכלי בשר - ואם כבר דיברנו על מערכות עיכול, מערכת העיכול של בני אדם אינה מותאמת לעיכול בשר, וזו אחת הסיבות (אם כי לא היחידה) מדוע אכילת בשר עלולה לגרום למחלות לב ולסרטן, בין היתר. מי שרוצה להצדיק אכילת בשר, תמיד ימצא סיבות, גם אם הטיעונים שלו מחוסרי-בסיס, וטיפשיים.
28. באתר לסוכרת יש כתבה מדהימה בנושא לינק מצורף:
רון   (05.01.09)
www.sukarti.co.il
29. וואו, כמה מגיבים בורים פה. בעיקר הצמחונים.
ביולוג ,   ת"א   (05.01.09)
פשוט אין לי כח לענות לכולם. תמשיכו לאכול מה שבא לכם. אני לא אכנס לצלחתכם ואתם עיזבו את שלי!
30. ל-24 השאלה מה קורה לגוף
סקרנית   (05.01.09)
עם התחמצנות החמצן? רדיקלים חופשיים וכו'. מצפה לתשובה רצינית.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה