אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
פנקייק: פינוק מושלם לבוקר שבת
יעל גרטי
פורסם: 09.01.09, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 139 תגובות ב-131 דיונים
1. כתבה נהדרת. רק הערה אחת
אילן ,   ר"ג   (09.01.09)
לא אומרים מרית אלא תרווד, מרית ככל הידוע לי זה הכלי ל"ניגוב" הבלילה לתוך התבנית או המחבת.
2. אלופה!
butterfinger   (09.01.09)
תודה על הכתבה המפורטת.
3. יאמי!!!
נטע   (09.01.09)
אני בדרך להכין... עשה לי חשק!
4. באמת! -> מיותר!!!! -המתכון המושלם:
אשפית הפנקייקים   (09.01.09)
כוס קמח 3\4 כוס חלב ביצה כפית תמצית וניל כף סוכר כף שמן מטגנים בחום נמוך וככה הפנקייקים יוצאים מושלמים.
5. תגובה...
גיא   (09.01.09)
שלום קראתי את הכתבה ובאמת התרשמתי
6. תפסיקו להלעיט את עצמכם בקמח הלבן ועודפי הסוכר והמתוק...
מישהי ,   בהצלחה לכם   (09.01.09)
רוב האנשים בישראל גם ככה מספיק שמנים, ואחוז הילדים השמנים הוא גבוה מאוד, כל היום יושבים מול הטלויזיה וזוללים חטיפים וממתקים. אתם בדרך בטוחה לסכרת, וגם הילדים שלכם, סכרת בימינו נובעת גם מהשמנת יתר שמשבשת את פעילות הלבלב. סכרת גוררת אחריה אין סוף מחלות, ואתם תיפלו למעמסה על ילדיכם יותר מוקדם ממה שחשבתם. אגב - גם אני לקיתי בטרום-סכרת, אבל תפסתי אותה בשלב מוקדם, תפסתי בשלב ראשוני של מחלה, ושיניתי דרכי האכילה שלי תוך שבוע ימים. גם אם תקנו לילדיכם הרגלי אכילה פחות מזיקים, יהיו לכם בבוא הזמן פחות נקיפות מצפון.
7. צילומים יפים : ))))
שיטרית   (09.01.09)
8. שף שאומר שמיפל אנט ג'מיימה עדיף.עדיף שישאר לבשל לעצמו בבית
אור ,   תל אביב   (09.01.09)
אנט ג'מיימה זה לא מייפל זנ המון כימיקלים מסוכנים (בדוק) עם סוכר.
9. מישהו יכול להמליץ על מסעדה עם פנקייק טוב?
תודה   (09.01.09)
10. ואוו, איזו השקעה. כל הכבוד.
עדי   (09.01.09)
11. אני לא מאמינה!!!
efi   (09.01.09)
200 פנקייקס הכנת ואף אחד לא יועד לי! שוד ושבר! סחתיין על הכתבה המקיפה ביותר והמרעיבה עוד יותר. עשית לי חשק. אחד המילויים/תוספות האהובים והמומלצים על ידי לאוהבי המתוק המתוק: טופי ובננות, שוקולד וקוקוס או שוקולד ובננות.
12. לא מאמינה שהיא עשתה 200 פנקייקים
כן בטח   (09.01.09)
אני יודעת כמה משלמים באינטרנט. מההיכרות עם התעריפים, אין מצב שבעולם שהם שילמו לה מספיק כדי להצדיק עלויות חומרים של 200 פנקייקים. אלא אם כן הם היו ממש מיקרוסקופיים.
13. פנקייק
ע   (09.01.09)
אני הכי אוהבת עם ריבת תות.
14. יעל גרטי תעשי לי ילד, מושלמת!
משה   (09.01.09)
15. הכי כיף בית קפ0ה בשבת בבוקר. דוסים הבייתה
חופשי   (09.01.09)
16. מעולה! נעשיתי מזה רעב...D-:
ע   (09.01.09)
17. סחטיין. מדריך כמו שמדריך צריך להיות
יניב ,   תל אביב   (09.01.09)
18. פנקייק מקמח מלא בלי סוכר
עזבו שטויות ,   התוספות זה העיקר   (09.01.09)
19. א. רק חמאה ושום תחליף שהוא . ב. החמאה חייבת להיות מומסת
אריק מאיסטנבול ,   שםפה   (09.01.09)
משום שאז האמולסיה אחידה טובה יותר והבלילה תהיה הומוגנית יותר . את החמאה יש להמיס בעדינות בבן מארי או לשניות אחדות במיקרו ( רצוי רק למי שיש נסיון ) . המלוי הפשוט והטעים ביותר - נוטלה . יעלי - זו הכתבה הטובה והממצה ביותר שלך שקראתי . כל הכבוד .
20. מה רע בקמח מלא? הכל ענין של הרגל.
יורי ,   ירושלים   (09.01.09)
21. תודה על המחקר, בהחלט חוסך נסיונות כושלים
אור ,   תל אביב   (09.01.09)
עוד לא הכנתי אבל עם ריבת חלב זה יצא שמיימי :)
22. כתבה נהדרת!
אפרת   (09.01.09)
עושה חשק לעשות ולטרוף!
23. יופי של כתבה
תמיפוקית ,   ראשל"צ   (09.01.09)
אינפורמטיבית ומעניינת
24. כל הכבוד על ההשקעה - אחלה כתבה!!!!
(09.01.09)
חבל שלא הייתי שם לטעום.... נראה נהדר...
25. עכיכ
CV C ,   דשגש   (09.01.09)
משהו בן זונה
26. wow איזה השקעה... כל הכבוד!!!
(09.01.09)
מזכיר לי את הפנקיקים שאכלתי באמריקה... :-)
27. יעל, פשוט מעולה!
רונן, השכן   (09.01.09)
כרגיל, כל הכבוד על ההשקעה. מדהים כמה אפשר להתאמץ ולעבוד למען הקוראים, ולא סתם להביא מתכון. שאפו!
28. איזה סיפור עשיתם מזה...
האופה   (09.01.09)
מתכון לפנקייק: 1.25 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפיה 0.5 כפית מלח 1 כף סוכר 70 גר' חמאה 2 ביצים 1 כוס חלב 1 כפית תמצית וניל אופן ההכנה- 1. מנפים הקמח ואבקת האפיה ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים היבשים. 2. ממיסים את החמאה, טורפים לתוכה את הביצים, לאחר מכן את החלב והווניל וטורפים לתערובת אחידה. 3. יוצקים את הבלילה לתוך התערובת היבשה ומערבבים ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. משהים לחצי שעה. 4. אופים על מחבת טפלון על אש בינונית- בלי שום שמן, לא בטיגון הראשון, לא בחמישי ולא בעשירי. כבר שמתם חמאה בפנקייק... מספיק. תשימו לב- את הפנקייק הראשון לשים על מחבת חם. 5. שמים במרכז המחבת כף מהבלילה ובתנועה סיבובית של המחבת נותנים לבלילה "להתרחב" טיפה. 6. כאשר מופיעות בועות הופכים לצד השני ומטגנים קלות. 7. אוכלים עם מה שרוצים. כבר מהמתכון הראשון הפנקייק יצאו, וממשיכים לצאת, נהדרים. בתאבון!
29. יעל גרטי תעשי לי פנקייק!!!
צ'יקו ,   מנשה   (09.01.09)
ואסף אמברם תצלם לי אותו כל הכבוד!!
30. קנית אותי כשבחרת ב Aunt Jamima
N ,   NYC   (09.01.09)
עם כל הכבוד למאונפפים שרוצים מייפל אמיתי ואיכותי, המייפל האמיתי הוא גם דליל מדי, וגם לא מספיק מתוק. אני יודע שהתחליפים הם בסה"כ סוכר מומס וחומרי טעם, רחוק מאוד ממייפל שיוצא מהעץ, אבל יאללה - זה מה שטעים באמת!!! דרך אגב, שידרוג פשוט ואיכותי הוא חימום המייפל במיקרו לכמה רגעים לפני ההגשה. לא ייאמן כמה מייפל חם יכול להוסיף!!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה