אוכל  טעם החיים
לא רק בסלט: מתכונים עם טונה משומרת
ynet
פורסם: 14.01.09, 14:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-35 דיונים
1. קציצות טונה נראה לי מתכון מדליק וטעים
קורל   (14.01.09)
2. הכנתי את קציצות הטונה
לימור ,   ארה"ב   (14.01.09)
והן ממש מעולות וטעימות! אפשר גם להכין עם גבינה לבנה וזיתים מעורבבים בפנים במקום הקטשופ ויוצא ממש טעים.
3. קציצות מצויינות - טובות גם לפסח
מיכל ,   ירושלים   (14.01.09)
4. עוד רעיון לשימוש בטונה מקופסא!
ש האמיתית   (14.01.09)
פעם אחת הגיע לבקר אותי אחי שהיה רעב למשהו במיידי. הצעתי להכין לו שקשוקה. הכנתי את הבסיס של השקשוקה כמו שאני מכינה תמיד (פלפלים, עגבניות, שום וכו וכו) ואז כשניגשתי המקרר גיליתי שאין ביצים!!!! התלבטנו מה לעשות ובסוף לקחתי קופסת טונה, סיננתי אותה מהשמן, הפרדתי קצת, והוספתי למחבת. מתאים למלא בזה פרוסות לחם לבן או סתם לנגב. זה אולי לא high cuisine אבל זה מהיר, משביע וטעים. שווה לנסות...
5. דגי טונה בקופסה או בים
פיצי   (14.01.09)
אנחנו היינו אוכלים המון טונה, 4 קופסאות בשבוע והחלטנו להפחית כדי לחוס על דגי הטונה שבים. בינתיים כבר הצלנו איזה 10 קילו טונה (זה פחות מדג אחד) אבל זה היה מן ענין עקרוני הרגשנו שאנחנו לא בסדר. היום אני אוכלת טונה רק בחוץ כי אני כל כך מתגעגעת לטעם וכל סנדוויץ טונה מעופש בתחנת דלק הוא אצלי מסיבה
6. לכמה פסטה מתאים הרוטב
(15.01.09)
שכחתם פרט שולי במתכון הרוטב של הפסטה-לכמה פסטה הכמות אמורה להספיק?
7. חוויה יוונית-סיפור על פסטה טונה+מתכון
גדליה   (14.01.09)
תשמעו סיפור...לפני מספר שנים לא מועט ביקרתי עם חברי הטוב שרקי באי היווני איוס. סדר היום בחופשה היה השכמה ב12:00 בצהריים..היא לכך זו הייתה הארוחה הראשונה ביום. אח"כ ביקור בחוף הים הקסום "מיליפוטס ביץ" ובערב פאב או מועדון ובילוי עם מה ש"דגים" שם וחוזר חלילה. בהוסטל ששהינו בו היו קבוצת רוקיסטים מאיטליה שהיו שתויים תמידית מג'ריקאן של יין אדום ומסיגריות שונות. בכל השבוע שהיינו שם היה להם תפריט קבוע לפסטה ששילב טונה...התוצאה מגניבה לאללה ואנחנו אימצנו אותה גם לארץ. אבל זה בתנאי שממש רעבים לפני כן כי זו מנה שקצת כבדה ודורשת ריכוז מלא של מערכת העיכול. להלן התפריט: 1 קופסת טונה מסוננת (בשמן עזבו ת'דיאטה). 1 בצל גדול קצוץ דק דק. 2 עגבניות בשלות קצוצות דק. 2 שיני שום חתוכות לפרוסות. רוטב לפסטה של ברילה. שמן זית. אופן ההכנה: משחימים ת'בצל בשמן זית. מוסיפים את העגבניות והשום. לאחר שהמרכיבים הצטמצמו מוסיפים את הרוטב והטונה ומאדים עד לקבלת רוטב אחיד ולא סמיך מידי. בוזקים אותו על כל פסטה שתכינו ומתחילים לשיר שירים נאפוליטאנים...ואח"כ ישנים וחולמים על הימים היפים של איוס. מתגעגע!!!!
8. קציצות טונה זה אחלה ולא חייבים לטגן!
ששויה ,   הדרום האדום   (14.01.09)
אני מכינה אותן עם בצל מגורר, ביצה וקצת פירורי לחם. בזמן שאני מלבבת את הקציצות ומסדרת אותן על נייר אפייה משומן בשמן זית, אני מחממת את התנור לחום הכי גבוה (בגריל). אופה במדף הכי גבוה ממש חמש-שבע דקות, הופכת ומחזירה כדי שגם הצד השני ישחים קצת. הילדים מאד אוהבים.
9. את קציצות הטונה אפשר לגוו בהמון דרכים - ילדים מתים על זה
רחל ,   חו''ל   (14.01.09)
אני משמיטה את הפטרוזיליה והקטשופ אבל מוסיפה תירס וגבינה מגוררת או כל גבינה קצת קשה (עיזים למשל) שיש בבית, עם פרורי לחם וביצה. במקום התירס או בנוסף אפשר שאריות מירקות שבושלו למרק או כתוספת (ברוקולי וכרובית). והבן שלי בן ה-3 טורף את הקציצות. עזבו כמויות... קצת מכל דבר + מלח ופלפל לעיסה שאפשר לגלגל לקציצות וזהו - למחבת בשמן חם
10. ynet כל הכבוד על הכתבות האלה! הן ממש מצילות ומוצלחות!
(15.01.09)
מאכלים שניתן להכין ממשהו פשוט , זמין ושתמיד נמצא בבית! מברכת על היוזמה ומקווה שיהיו עוד הרבה כתבות כאלה! תודה רבה!
11. אומנם סלט עם טונה - אבל שווה!!!
דגיגונית   (15.01.09)
חותכים סלט ירקות דק דק. מוסיפים לסלט אורז לבן חם וטרי. פותחים קופסת טונה בשמן ומוסיפים לסלט. הרבה לימון (שמן כבר יש מהטונה) ומלח וזה הכי טעים בעולם וגם משביע.
12. 5 היקרה לא נעים לי אך...כדאי שתשובי לאכול טונה
לא חשוב ,   דרום ספרד   (14.01.09)
כל ספרדי שמכבדאת עצמו אוכל כמויות ענק של טונה, הטונה מאוד זולה פה והם אוכלים אותה בכמויות עם הכל, אגב סלט טונה פה זה טונה (המון) ומעט מיונז למריחה....
13. עוד רעיון
שרה ,   מרכז   (14.01.09)
אחרי שהקציצות מוכנות והספגנו יפה-יפה את השומן עם מגבות נייר אפשר לבשל הקציצות ברוטב עגבניות מתובל לפי טעמכם. מעדן !
14. ל-4 נשמע טעים
בשלנית   (15.01.09)
15. למס. 5 ה"רחמנית" ומה עם בשר בקר, הודו, עוף, וסרדינים ?
סבתא אילנה   (15.01.09)
יפה מאד שאת מרחמת על דגי הטונה. אבל מה בקשר לעופות ? דגים ? בקר ? כבש? סרדינים? קרפיונים ? דגים אחרים? שרימפס? אם את רחמנית - אז תרחמי גם על היתר .
16. פיצי - ומה עם סרדינים בקופסה או בים?
יוסי ,   מלצר במסעדת בשרים   (15.01.09)
את מרחם רק על דגים שנכנסים לקופסה ולשימורים? מה בקשר לפרות ותרנגולות? לעשות פסטרמה מתרנגולות זה יותר טוב? ולאכול נקניקים מבשר של פרה זה בסדר?
17. למספר 5 - ומה עם סלמון בקופסאות שימורים ?
קוקוריקו תרנגול ,   ועדנה הפרה   (15.01.09)
או שסלמון לא נחשב בעיניך יצור ימי ? או שחשבת שהוא נולד בתוך קופ' שימורים?
18. ספרדים ועדות המזרח לא אוכלים דגים עם מוצרי חלב
(14.01.09)
רק אשכנזים מקילים בכך.
19. הקופסאות הקטנות (אישיות) או הגדולות?
(14.01.09)
20. עוד סלט: טונה עם שעועית ירוקה ומיונז. עגבניה אופציונאלית.
(14.01.09)
21. מה עם מתכון ל - Tuna Caserole?
חסר לי   (14.01.09)
22. את קציצות הטונה אפשר גם לאפות
פלופדיקי   (15.01.09)
אני עושה כך כבר שנים וזה טעיםםםםם רצח
23. לספרדים אסור לערבב דגים עם חלב - שימו לב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
&&&&&&&&& ,   זהירות&&&&&&&&&&&&&&   (14.01.09)
24. הפסטה נשמעת מצוין...
נועה   (14.01.09)
אני חייבת לנסות את הפסטה... מה גם שאני חולה על פסטה בכל צורה,וגם על טונה... אז שתיהן ביחד נשמעות מעולה...
25. וגם לזניה טונה
(15.01.09)
אפשר להכין לזניה - דפי לזניה, רוטב בשמל, טונה, פטריות, רוטב עגבניות. יוצא מאוד מאוד טעים! בכלל, טונה חמה זה דבר שלא כולם מכירים, אבל ברגע שפוגשים - מתאהבים.
26. מי מטגן?
חובבת בריאות ,   ירושלים   (15.01.09)
אני עושה את הקציצות האלו כבר שנים, אבל מי מטגן? בתנור הן יוצאות מעולות. שימו על נייר אפיה בחום גבוה, משהו כמו רבע שעה. טעים, מהיר, לא מלכלך והרבה יותר בריא. אפשר אח"כ לבשל אותן ברוטב. הילדים מתים עליהן.
27. מס. 7 - למה לא לתת מתכון בקיצור במקום כל הסיפור שלך?
מרקדו ,   מבשל במסעדת דגים   (15.01.09)
כדי לתת מתכון לקציצות טונה צריך לדעת לאן נסעת, עם מי היית, איפה ישנת, איך בילית ומה עשו תיירים מאנגליה ששתו בירה והיו שיכורים? סליחה, אבל ממש לא מענין. מתכון טונה וסלמון: קופסה סלמון או 2 קופ' טונה ביצה בצל מגורר 2 כפות פרורי לחם לעשות קציצון ולטגן. שבת שלום.
28. רוטב לפסטה!!!!!
שירן ,   ראשון לציון   (15.01.09)
ניסיתי אותו מתכון לפני כחודשיים ומאז לא עובר שבוע בלי פסטה עם רוטב טונה פשוט מעולה... משדרג פסטה עם רוטב עגבניות בכמה רמות מעל ומבטל את התוספת של הבשר/הדגים ליד... פשוט אין צורך.. מומלץ בחום!!!!
29. ל 27 - התיירים מאיטליה
טין ,   כפר סבע   (16.01.09)
מה לא קראת?
30. קציצות טונה מבושלות
lani   (17.01.09)
אני מכינה קציצות טונה +ביצה+פירורי לחם+בצל קצוץ , בזמן שהתערובת נחה בצד, אני מכינה רוטב עגבניות בסיסי, רק שבזמן טיגון הבצל אני גם שמה קצת קמח לעבות את הרוטב, כשהרוטב מוכן אני מכינה קציצות מעיסת הטונה, מבשלת זמן קצר. על אורז לבן או פסטה כ-ו-ל-ם מתים על זה!!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה