אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
פצצה עיראקית - טבית לשבת
רותי קינן
פורסם: 22.01.09, 10:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 186 תגובות ב-165 דיונים
1. אני כל כך רעב ואני אכין טביט להונגריה ולשני הצאצאים שלי
ברוך העירקי   (22.01.09)
2. מתכון נוסף וקל מאוד
מירב   (22.01.09)
פשוט מערבבים את כל החומרים ביחד בלי בישול ובלי טיגון מכניסים לשקית קוקי בסיר עם חצי גובה מים ושמים על הפלטה או בתנור כל הלילה יוצא טעים חבל על הזמן
3. למירב מ - 2
(22.01.09)
המים בתוך השקית או בסיר?
4. מה יכול לשמש כתחליף לבהרט?
גרה בסין   (22.01.09)
אני גרה במקום שאין אפשרות להשיג בהרט האם יש תערובת תבלינים שיכולה לשמש תחליף?
5. איפה רסק העגבניות 3 כפות? איך נהיה אדום?
יאפ ,   ים   (22.01.09)
6. תשובה ל - 3
מירב   (22.01.09)
המים גם בתוך התערובת וגם בתוך הסיר עצמו כדי השקיות לא ידבקו לסיר והאוכל יישרף
7. איזה ייענטעלא! כמה להג! מוציא לי את התיאבון אפילו אם המתכון
ראוי וטעים. ,   למה העורך לא מסנן?   (22.01.09)
8. עדיף עוף שלם
שרה ,   רמת השרון   (22.01.09)
כדאי עוף שלם ולמלא בחתיכות בשר קטנות ואורז-ככה באוריגינל
9. תשובה ל-4, בסין...
דני מ   (22.01.09)
בהרט הוא לא יותר מתערובת: - כמון - הל טחון - קינמון - פפריקה מתוקה - פלפל שחור. השוס הגדול מגיע מהקינמון וההל. אני מניח שכל לבית ולכל רחוב יש תערובת הנקראת בהרט ורובן מסתובבות סביב קינמון....
10. כדאי להוסיף הל
שושנה ,   צפון   (22.01.09)
11. טבית
אלמוני ,   דרום   (22.01.09)
למירב מ- 2 המים בתוך הסיר או בשקית?ועל איזו טמפרטורה בתנור אם אין בישול מקדים?
12. טבית
מאירה ,   צפון   (22.01.09)
זה בכלל לא טבית טבית זה עוף שלם ממולא ואז מבשלים עם ביצים קשות ושמים על פלטה זאת גירסה מזוייפת של טבית
13. למירב מ2בערבית עראקית זה נקרא>
אבדלאק ,   צפון   (22.01.09)
לפיכהlapikha ולמה?כי הכל נהיה דייסתי כזה. כל הכיף בחמין בסיר,שהתחתית{מקלייה,או חקאקה,איך שתרצי,}זה נותן אחלה טעם לחמין העיראקי. מומלץ להגיש אתו בצל חתוך לטבעות מתובל בסומק!!
14. ל-7, אותך צריך לסנן!
ליה ,   ר"ג   (22.01.09)
ורותי, תמשיכי בבקשה לספר סיפורים מעניינים על משפחתך, כי אני אוהבת את הסיפורים הללו לא פחות מהמתכונים.
15. להוסיף שום לפחות 5 שיניים כתושות ואפשר רסק
רונית   (22.01.09)
לא חייב.
16. בהרט
(22.01.09)
רכיבים מרכזיים בתערובת הם פלפל שחור, פלפל אנגלי, והל. בכלל, תיבול של אורז בהל יוצר תוצאה מופלאה. סוד קטן שלמדתי מעירקית...
17. חסר שם את התבלין שעושה הכל = 2 תרמילי הל
שרונה   (22.01.09)
18. מה כאן עיראקי ומה טבית? סתם עוף עם אורז. ביג דיל....
גניה הפולניה ,   גם בפולניה אוכלים כך   (22.01.09)
אז הוסיפו בהרט כדי להגיד שזה עיראקי ושזה טבית? בכל בית פולניה אוכלים עוף כזה עם אורז, ולא ממש ביג דיל. רוצים לקרוא לזה חמין? תקראו איך שאתם רוצים.
19. בסך הכל אורז מבושל עם עוף. זה אוכל ממזרח אירופה.
שאול העירקי ,   זה לא אוכל עירקי   (22.01.09)
20. טבית אמיתי
רוחמה ,   חולון   (22.01.09)
עוף שלם שטוף ונקי. למלא בכוס אור שטוף ומסונן, קורקבנים מורתחים וחתוכים,עגבניות3
21. טוסטר אובן
קרן   (22.01.09)
במידה ואין לי תנור אלא רק טוסטר אובן, האם אפשרי להכין את המתכון בטוסטר אובן?? תודה
22. עראקים= כנסו.....
נאווה ,   השקעות בבנק   (22.01.09)
אתם עם של פלצנים אתם והמאלים שלכם: טבית..... פאצה.... סביח..... עמבה.... עמה.... הכל מסריח בגדר שמסריחים את הסביבה!!!!!!! יש לי עובד בבנק שיושב לשמאלי, ומה אומר לכם: מביא מהבית הכול, מכול.... ב......קופסאות!!!!!! כל הבנק נהפך למטבח..... תאכל בבית מה שתרצה= בעבודה תסתפק בסנדוויץ ............ נ.ב. לא מחליפה את ה"גפיל טפיש של אמא שלי בעולם"....... אין כמו האוכל המזרח אירופאי, שם אתכם בכיס הקטן!!!!!!!
23. ככה לא בונים טיבט עירקי!!!
עירקית   (22.01.09)
טיבת זה עוף שלם ממולא באורז תבלינים חלקי פנים של עוף כמה קובות יפות מסביב מה זה המתכון הזה? אמא שלי תצחק!!!
24. 22 יאפס - מה אין כמו שלכם ירגל קרושה אחת..
מרוקאית מלכת האוכל   (22.01.09)
25. ל-22, תמשיכי לחיות בסרט
לימי   (22.01.09)
האשכנזים מתים על האוכל המזרחי. גפילטפיש עאלק..
26. תגובה ל22 הבאמת פלצנית אמיתית
אישה   (22.01.09)
מה את מתנפחת עלינו כאן את לא מתביישת כך לכתב על המאכלים של אחרים ומי את שתחליטי מה טוב ומה רע את הגפילטעפיש שלך שאני לא רוצה להגיד לך למה הוא באמת דומה שימי אצלך בצלחת ואל תיסתכלי על צלחות של אחרים תיתביישי לך ובמעמדך את לא ראויה לעבוד במקום כזה ולהיסתכל על הצלחת של אחרים
27. ל-21 אם אין לך תנור שיני על הגז
לא עירקית   (22.01.09)
על אש נמוכה לשעתיים לפחות או על פלטה לשבת אם יש בידך יוצא טעים גם על הגז בהצלחה
28. לגברת נאווה , מס. 22 ! כנסו ......
מרים ,   תל - אביב   (22.01.09)
גברת נאווה נכבדה ! את לא חושבת שאת מגזימה ??? להביא מתח בין עדתי למדור בישול ??? מיותר לגמרי . אני אשכנזיה ומאוד אוהבת את האוכל של היהודים הספרדים , כי הוא מתובל וטעים . אני אוהבת גם אוכל אשכנזי . למה לריב על זה ??? אם את כועסת על עמית מהעבודה , - בבקשה אל תוציא את זה עלינו !!! מוטב שתדברי על זה עם האיש ההוא מהעבודה . אם את כותבת על זה פה זה לא יעזור לך . האיש ההוא יימשיך להביא קופסאות אוכל מהבית , כי הוא לא יודע שזה מפריע לך . אז דברי איתו !!! תודה רבה .
29. ככה מכינים טבית
הגנב מבגדד   (22.01.09)
חומרים למילוי: 1 תרנגולת נקיה מנוצות, שלמה ½ ק"ג קורקבנים חתוכים לחתיכות קטנות ומורתחים ביין לבן, מלח ופלפל ½ כוס אורז 1 עגבניה חתוכה לקוביות כפית מתערובת של תבלינים: קנמון, הל טחון, אגוז מושקט, זנגוויל טחון, פלפל שחור חומרים לרוטב: בצל קצוץ 2 עגבניות חתוכות לקוביות כוס מים כוס אורז 2 כפות אבקת מרק עוף כף מתערובת התבלינים של המילוי 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות ביצים שלמות (לביצים חומות) אופן ההכנה: מכינים את זה בערב. כדי שישאר כל הלילה בתנור. מערבבים את חומרי המילוי וממלאים בהם את התרנגולת. סוגרים את התרנגולת עם קיסמים. משחימים את הבצל. מניחים מעל הבצל את העוף. מוסיפים שתי עגבניות, כוס מים, אבקת מרק עוף, כף מתערובת התבלינים, רסק עגבניות. כשהכל רותח מוסיפים את האורז. מבשלים על אש קטנה מס' דקות. להכניס לתנור המחומם ל- 100 מעלות. להשאיר בתנור כל הלילה.
30. 22- גזענית מגעילה
עוברת ושבה   (22.01.09)
ספרי איפה את עובדת, שנדע לא להתקרב. פשוט גועל נפש של התבטאות! זה שמשהו/ מישהו מפריע לך, ממש לא אומר שאת צריכה להכתים את כל העדה. ואגב, גפילטע פיש זה לא בדיוק תאווה לאף וגם לא לעיניים...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה