אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
פָּיֶיטֶה פויְיטִין: שבבי קרמל פריכים
יעל גרטי
פורסם: 09.02.09, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-25 דיונים
1. את קוראת מחשבות???
ניר   (09.02.09)
בשבוע שעבר בדיוק נגמר לי הפייטה וביקשתי משכנה שעברה במקרה על יד מר קייק בנתניה (שם תמיד קניתי) להביא לי שקית חדשה... ומה רב הגועל נפש - הם מביאים משהו אחר ממה שהיו מביאים פעם (בעבר זה היה קקאו בארי) שלא דומה בכלל למוצר המקורי. ממש שמים וארץ. יש לך מושג אם בספייסס זה המוצר המקורי של קקאו בארי או איזו קומבינה ישראלית תחליפית? ולמי שאומר שאפשר להחליף פייטה בקורנפלקס - אז גם אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה, בשמן סויה במקום שמן זית ובצימקאו במקום בשוקולד. רק שזה לא אותו הדבר ואף פעם לא יהיה אותו הדבר.
2. מריר+לבן = חלב
N   (09.02.09)
אפשר להמיר את הכל בשוקולד חלב, או חלב עם קצת מריר. אין סיבה להשתמש בלבן.
3. אך יעלי יעלי
(09.02.09)
אפשר להתחתן איתך? נלקק מוס, נעשה ניסויים קולינריים עם חומרים שטרם נבדקו, נזגג, נבחש, אולי אף נכתוש בשלב מאוחר יותר.. מה את אומרת?
4. אולי די כבר לפרסומות של הדיאטה בכתבות על אוכל?
די!   (09.02.09)
5. עוד משהו - המתכון שלי
ניר   (09.02.09)
ממיסים בסיר כפול 400 גרם שוקולד חלב איכותי תוך בחישה - לא מחכים שיהפוך כולו לנוזל אלא כשחתיכות השוקולד "שוחות" בנוזל מורידים מהאש וממשיכים לבחוש עד שהכל נמס. מוסיפים 150-200 גרם נוגט (שוב - רצוי איכותי). לא אבקת נוגט אלא משחת נוגט. מערבבים היטב. מוסיפים חופן פייטה ושופכים הכל לתבנית אלומיניום בינונית גדולה חד פעמית. מצננים על השיש כמה דקות. כשיציב אבל עוד לא התקשה לגמרי חותכים לקוביות קטנות עם חותכן של פיצה (עובד הכי טוב) ושמים במקפיא 5 דקות. מעבירים לקופסה אטומה. כל העבודה כולל הקרור - פחות מרבע שעה ויוצא באמת סוף הדרך.
6. יעל המקסימה
אורית ,   ישראל   (09.02.09)
אוהבת את הכתבות שלך ואת המתכונים אשמח שתפרסמי את המתכון מהכתבה על הג'לטין העוגה נראת ממש מפתה תודה
7. אז מה עם המתכון לעוגת מוס שוקולד לבן ופסיפלורה?
אורה   (09.02.09)
8. הלכתי לאכול גלידה בפראגולה, שתדעו לכם הבחור מוכשר ברמות,
טעים בטירוף!!!!   (09.02.09)
9. מגיבה ל-3
efi   (09.02.09)
יקירי, אני הייתי קודם!!
10. מספיק כבר עם הפלצנות הזאת! תרדו לעם יא פלייה רלווה שכמותכם
משה   (09.02.09)
תלכו לאכול שיפודים ב - 5 שקלים עם חומוס וטחיה ואל תזיינו את מוח על הפלייה רלווה שלכם. יצאתם לי מכל החורים.
11. ל-10 - מה זה טחיה והיכן משיגים ?
(09.02.09)
נשמע יקר !
12. היכן ניתן לרכוש אבקת מוס שוקולד לקונדיטוריה?
רוני ,   דרום   (09.02.09)
13. ומה עם הג'ולות ?
אריק אוהב לאכול ,   שםפה   (09.02.09)
באהבה , ממני .
14. 10 - אחת הכתבות הטובות של יעל - הייתה על חומוס
רינה ,   תל אביב   (09.02.09)
קבלת שם את כל המידע מכל הכוונים והצדדים ... זו הייתה כתבה מעולה ... אבל בעולם יש עוד כמה דברים חוץ מחומוס, ואני מאוהבות החומוס. אבל אפשר גם מעט להרחיב ...
15. 10, אתה הפלצן. מזון זה תרבות. ופלוצים משיפודים בטוח יצאו לך
(09.02.09)
16. תודה על הרחבת הידע!
מגלי   (09.02.09)
בדיוק נתקלתי בזה לאחרונה במסעדה שמכינה את זה. את קקאו בארי פגשתי בשבת האחרונה באירוע שוקולד השוקולד! אנחנו משתמשים רק במותג זה לקקאו
17. עורכת יקרה - ומה עם שיקול הדעת ? הרי בסמכותך לפסול את "משה"
אריק אוהב לאכול ,   שםפה   (09.02.09)
מס.10 ודומיו . האתר הזה נועד לכותבי וחובבי מתכוני אוכל וכתבות על אוכל ומשקאות . מה שיקרה , כרגיל , שעד הערב יהיו פה בערך 40-50 תגובות אשר מחציתן יורדות - בצדק - על הנ"ל . לא יעל , לא את ולא אנחנו , קוראיכם הנאמנים והמוקירים זקוקים לטרררם הזה . את העצבנים למיניהם יש להפנות לטוקבק הבחירות למיניהם , או לרופאים מומחים .
18. 7- המתכון לעוגת מוס שוקולד לבן ופסיפלורה
יעל גרטי   (09.02.09)
נמצא במעמקי פורום האוכל של ynet, צריך לבצע חיפוש בטוווח השנים 2004-2005, מתכון של טליה http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1820-167,00.html
19. תודה יעל החמודה, כתבה מצוינת.
ניר   (09.02.09)
20. אריק, אם העורכת תסנן את משה, על מי נסתלבט?
צוחק ,   כל הדרך   (09.02.09)
חוץ מזה, איזה עוד מקור היה מביא לך מאכל עממי כמו טחיה, ועוד בכזו אוטנתיות..חחח ברור שהיא יודעת מה היא עושה..(:
21. מגיבצ'יק 20 . העורכת בהחלט יודעת את העבודה .
אריק ,   שםפה   (09.02.09)
אף אני לא שה תמים כידוע . במחי תגובה אחת חסכתי 20 מיותרות . הרי לא התגובה שלך היא הבעיה , מצדי תרד עליו מעתה ועד הנצח . הפוך על הפוך...נו אל תמשוך אותי בלשון כי הוא עלול להתעורר ולהתחיל להפגיז.
22. ל-6: התמונה ממאגר התמונות ואין לי את המתכון לעוגה זו
יעל גרטי   (09.02.09)
זו נראית עוגת מוס גבינה עם תותים וקצת ג'לי למעלה. במקום להתעסק עם מוסים וג'לטין את יכולה להכין עוגה עם מראה דומה: קחי את אחת משתי עוגות הגבינה המצויינות שלהלן (כולל הציפוי) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3399047,00.html (העוגה של אורנה ואלה ממש קלה להכנה) ועטרי בתותים. למראה מבריק של התותים את יכולה למרוח נפאז' http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3573586,00.html בהצלחה!
23. אוךך משה סתום כבר
קונדיטור   (10.02.09)
אתה לא משתמש במוצרים האלה ולא כלום אז מה אתה מתלונן על מכריבים כאלה???
24. המתכון אינו של חני לשם אם כי של אסטלה מושקוביץ!
סתם אחת   (02.03.09)

אסטלה נתנה את המתכון הזה לפני שנים בסדנאות שלה והרבה לפני שחני עבדה איתה...

אז כדאי לתת את הקרדיט למי שמגיע לה

 

חוץ מזה - אחלה כתבה ואחלה טור

25. במה אפשר להחליף פייטה אם אין לי פייטה?
הילי   (23.07.20)
מה אפשר לשים במקום זה ?
חזרה לכתבה