אי אפשר להבין את התגובות , ולכן אסביר בדרכי הפשוטה והברורה :
א. שף דנון מלמד פה איך להכין ווינגרט בסיסי ובתוספת ארבע גרסאות נוספות . ארבע , כי גם ה"קלאסי" בנוי על הבסיס שהנו :
ב. חומץ ( ומכאן השם ) ושמן . כל כך פשוט ולא מסובך .
ואכן על הבסיס הזה ניתן ליצור אינספור ווריאציות כל אחד על פי רצונו , יצירתיותו , טעמו כיסו וכוסו , ובלבד שהרוטב יהיה בנוי משני המרכיבים הבסיסיים . נכון , ניתן להמיר את החומץ ברכיב חומצי אחר , רק זאת יש לזכור שחומץ ( רוב החומצים המוכנים והאיכותיים ) הוא חומצה חלשה מאד ומדוללת
כ 20 פעם לרמה של 5%ACETIC ACID , בעוד שחומצת הלימון ה CITRIC ACID שנמצאת ברוב הפירות ובמיוחד ב CITRUSES היא חומצה חזקה הרבה יותר . ולכן כאשר ממירים חומץ בחליף זה או אחר יש לערוך מספר נסיונות בכדי שהטעם לא יהיה חמוץ פחות/יותר , וחשוב מזה שלא יפגע המרקם , כי מדובר באמולסיה חלשה ובלתי יציבה .
בעולם קיימים אינספור רטבים , רובם ככולם טעימים , אחרת למה הם קיימים ומדוע צורכים אותם ? רובם דווקא לא ווינגרט למרות שהם טובים בפני עמצם .
עם כל הכבוד למגיבים , ויש לי כבוד כלפי כל אחד, הטור הזה אינו טור רוטב כללי וההתייחסות אמורה להיות בהתאם , ומשפט כמו " נכון , זה אינו ווינגרט אבל" וכו , לא שייך לעניין . ובא השלום על ישראל , שבת שלום .