אוכל  טעם החיים
אוכל של סבתות: חורשט סבזי וחרשף ממולא
ynet
פורסם: 17.03.09, 13:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-39 דיונים
1. איזו יוזמה מקסימהההההההה
דלית ,   ירושלים   (17.03.09)
יוזמה מקסימה. מבטיחה להגיע לטעום מהמטעמים של הסבתות :))
2. וואי נראה סוף הדרך
(17.03.09)
3. אורז
מישהי ,   תל אביב   (17.03.09)
האם אפשר לקבל את המתכון של האורז שבתמונה? תודה
4. משהו לא מסתדר עם החורשט...
פולניה   (17.03.09)

איפה שמבלילה? איפה כל סוגי הירק הנפלא שממנו מכינים את החורשט סבזי???מודה- אני פולניה, אבל חמותי עליה השלום היתה פרסיה גאה, ובישלה- סוף הדרך. למדתי ממנה להכין,ועד היום האוכל מככב במטבח שלי

5. חורשת ג'ורמה סבזי עם רסק עגבניות??????
שרון - פרסיה דור שני   (17.03.09)

השתגעתם או מה????

מה פתאום רסק עגבניות? בחיים לא שמעתי על זה? וגם לא רכז רימונים. ל-1 - אמנם פולניה אבל צודקת - בהחלט בשלב האחרון מוסיפים שמבלילה יבש טחון - לא טרי. וגם נענע יבשה. גם היחסים בין  העשבים לא מסתדר לי... אנחנו מטהרן ובכלל לא שמים שמיר...

ולא קוצצים את הלימון הפרסי אלא משאירים שלם...

 

מתכון משונה - מודה...

6. המטבח הפרסי בריא וטעים!!!
אני   (17.03.09)
קצת קשה להכנה אבל שווה את המאמץ!
7. הסבתות של היום זה לא מה שהיה פעם
שגיא   (17.03.09)
היום סבתות הולכות לחדרי כושר וקונות אוכל מוכן! זה סבתא זה?????
סבתא צריכה לשבת בבית ולהכין אוכל לנכדים שלה! שכל הזמן יהיה אוכל בבית! היא צריכה לקום בבוקר ולחשוב ישר על מה היא מכינה לצהריים, מה היא מכינה לערב ומה יהיה בשבת! ככה סבתא צריכה להיות!!!!
8. עם כל הכבוד לפרסים - שילמדו קודם להכין רגל קרושה
אחד שמבין   (17.03.09)
9. מה זה שמבלילה ?
גילה   (17.03.09)
10. אבל כשמפזרים את האורז מעל תפוחי האדמה-
ורד   (17.03.09)

הוא אחרי בישול של 7  8  דקות - הוא לא מבושל עד הסוף, אז משאירים אותו ככה? בלי מים?

אשמח להסבר...

11. אין פשוט אין על האוכל הפרסי הכי בריא הכי טעים
דורון ,   חו"ל   (17.03.09)
12. מה עם התבלין הכי חשוב, אורניום מועשר?
דודי   (17.03.09)
13. חורש ז'בזי
נינה   (17.03.09)

בבקשה, אנא, אם העורך לא יודע מה המתכון של התבשיל

לא לציין "שטויות" בחורש לא מוסיפים רסק עגבניות, חבל לציין מהמותן חומרים במתכון אשר לא שייך לתבשיל.

לא בושה אם אינך מכיר/ה את התבשיל

למרות שהמאכלים הפרסים הם מפורסמים והכי הכי בריאים.

פשוט אני לפחות מסרתי לכל הסובבים איתי לא להתייחס לכתבה

ובמיוחד לא למתכון.

תשאל בבקשה לפני שאתה מפרסם.

תודה

14. בנגוד לתימנים הפרסים באוכל לא קמצנים !!!!
מרדכי קירם - מסעדת ,   ג'מאלי פורוש ירושלים   (17.03.09)

////|\\\\

\\\\|////

15. מתכון חורשט סבזי
מומחה לירוקים ,   נתניה   (17.03.09)
מתכון  לחורשט  סבזי         2 פטרוזיליה  + 2  כוסברה   + 1  עלים  של  קרת  =או  2  כרישות  + 1  שמבלילה = חילבה עלים  +חופן  של  עלי  תרד  +חופן  עלי  נענע+חופן  גבעולי  סלרי  אמריקאי                  קוצצים   הכל  דק דק  +בשר  שריר    חתוך  לקוביות  +5  לימון  המני  יבש +שעועית  אדומה   או  שעועית  לבנה  עם  נקודה  שחורה  +בצל  יבש  קצוץ  דק                                                                                                                        
16. עם רסק, בלי רסק - את מי אתם מעניינים?
(17.03.09)

אולי חלאס, חבורת פרסים מעצבנים שכמוכם? את מי מעניין אם הסבתא הקמצנית שלכם שמה או לא שמה רסק עגבניות בתבשילים המגעילים שהיא הכינה?

17. אין קשר
ציפי ,   נתניה   (17.03.09)
אין בגומה סבזי לא רסק ולא רכז רימונים.ויש להוסיף לירק שמבלילה שזה עלים חמצים נדמה לי שזה בעברית גרגיר או חילבה.ציפי
18. פניה נרגשת לאומה!
שרית ,   נגב   (17.03.09)

שמשהו יתן את המתכון הנכון לגורמה סבזי (חורש סבזי)

אנא מכם

ותבוא על ראשכם הברכה

19. בחןרש להןסיף שבלילה(גרגרי חילבה.והרבה לימון)
ענת   (17.03.09)
20. ל - 9
שי ,   חולון   (17.03.09)

שמבלילה הוא צמח תבלין שניתן להשיג בירקניות הקטנות - בעיקר אם בעליהן ממוצא פרסי.

הוא מגיע בצורתו הטריה (עלים ירוקים) או בצורת תבלין מיובש.

ניתן לקנות עלים ירוקים ולייבשם כמה ימים בשמש.

את התבלין מוסיפים לחורשט סבזי (עדיף מיובש כי אז טעמו וריחו חזקים יותר)

ואוכלים בתיאבון.

21. לא שופכים מים לבישול
ג'ונאם   (18.03.09)
22. אין אוכל יותר טעים מאוכל פרסי נקודה.
אסף   (18.03.09)
23. אורז ירוק
אלינור ,   גבעתיים   (18.03.09)

 

 תודה רבה על המתכון האם יש לך מתכונים נוספיים לאורז פארסי כמו אורז ירוק , עם גזר וכו'

24. צודק אחי
(18.03.09)
תגיד לסבתא שלך שתתחבר ואני אתן לה מתכון למאיפה יוצא הרסק
25. אני מכינה את זה אחרת
פרידה קירחורד ,   אמסטרדם   (18.03.09)
את החורשט סבז'י
26. מדברים פה על אוכל כאילו זה יותר מסקס...
רפסנג'ני ,   משמרות המהפכה   (18.03.09)
וזה ממש לא . כולה אוכל . אין מה להשוות ...
27. סליחה על הבורות
(18.03.09)
מה זה עלי חרשף?ואיפה משיגים?
28. מישהו יודע איפה משיגים שמבלילה ? הבנתי שזה עלי חיל
אסף   (18.03.09)
29. ומה עם אוכל אשכנזי ??? נמאס מהמזרחיות !!!
ישראלה   (18.03.09)
30. הספר "המטבח הפרסי" עונה על כל השאלות
פרסי אמיתי   (18.03.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה