אוכל  טעם החיים
אוכל של סבתות: חורשט סבזי וחרשף ממולא
ynet
פורסם: 17.03.09, 13:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-39 דיונים
31. אני פרסיה דור 50 ואין לי מושג מאיפה הביאו את המתכו
עדנה   (18.03.09)
32. תיכף תקבלו מתכון אורגינלי מבית אמי....
שרון, פרסיה, דור שני   (18.03.09)
ואל תשכחו ללקק את האצבעות
33. איזה רימונים ואיזה רסק -ממש אבל ממש לא וגם
מיכל   (18.03.09)
לא שמיר ולא כוזברה - רק פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק (החלק הירוק) שמבלילה (עלי חילבה יבשים), תרד, בשר בקר (זרוע השריר מס. 8) שעועית חומה או מקושקשת(ורודה)בצל, מלח פלפל כורכום אבקת מרק עוף ולימונים פרסיים.
34. בח...בח...בח
לילך הפרסית   (18.03.09)
35. הבטחתי ולכן אקיים - מתכון אורגינלי, חורשט ג'ורמה ס
שרון, פרסיה, דור שני   (18.03.09)
חורשט ג'ורמה סבזי  1 חבילה (גדולה, לא הלפלפיות מהסופר...) פטרוזיליה 1 חבילה (כנ"ל) נענע 1/2 חבילה כוסברה כ-5 גבעולי סלרי אמריקאי כולל העלים כ-2 כרישות, החלק הלבן (אם אין, ניתן להשתמש בבצל ירוק, בערך 2 חבילות )  ***את כל הירק הנאה הזה מנקים היטב, כלומר שוטפים 3 פעמים בקערה מלאה מים, מסננים, מחכים שלא יגיר יותר מים (כמו חסה).  מסירים גבעולים עבים. קוצצים ביד הכל, או במעבד מזון על פולסים. לא דק מדיי! (לא למרקם של ממרח פסטו)  מטגנים/מאדים בכ-5 כפות שמן את כל הירק. הירק מצטמצם ובשלב זה ניתן להכין קודם ולשמור בהקפאה לרגע האמת. (המשך מתכון בתגובה הבאה, אין מקום)
36. המשך המתכון
שרון וכו'   (18.03.09)
 המשך המתכון:   בצל אחד גדול קצוץ דק – לטגן בכ-3 כפות שמן +1/2 כפית כורכום, להוציא מהסיר ולשמור בצד. 1.5 – 1  ק"ג בשר שריר מס' 8 חתוך לקוביות 5X5 ס"מ, נקי משומנים.  להוסיף עוד כ- 2 כפות שמן ולטגן את הבשר בסיר, עד להזהבה וסגירה.  1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה, לסנן ולהוסיף לבשר.  להוסיף את הירק שקצצנו וטיגנו.  להוסיף 5-7  לימונים פרסיים גדולים שחורים (תלוי בהעדפת החמיצות) מנוקבים בקיסם או בסכין.  להוסיף מים עד כיסוי +5 ס"מ. להוסיף 2-3 כפות אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום. (עוד המשך בתגובה הבאה)
37. סוף המתכון
שרון וכו'   (18.03.09)

סוף המתכון :

 

 אם מבשלים בסיר לחץ (כמוני...) לבשל 35 דקות אחרי הפססססט... אם בבישול בסיר רגיל זה לוקח מלא זמן (נראה לי כשעתיים וחצי - שלוש– לא ניסיתי). בכל מקרה הבשר צריך להיות רך אך לא מתפרק והשעועית מבושלת אך לא נמעכת.  אחרי הבישול ואחרי שנגמרו האדים בסיר הלחץ, פותחים ומוסיפים: 3 כפות שמבלילה יבש טחון (שמבלילה = עלי חילבה), 3 כפות נענע יבשה טחונה, את הבצל שטיגנו מראש ושמרנו, מערבבים, ובסיר מכוסה שלא "תברח" הארומה מבשלים עוד כ20 דקות- חצי שעה ולא פותחים בזמן הבישול.   אוכלים בליווי אורז פרסי .   מברכים ומהללים את מי שנתן את המתכון המוצלח הזה, ורצים לספר לחבר'ה.   בהצלחה    שרון
38. יאמי...יאמי...יאמי...ללקק את האצבעות
למבני עניין באוכל   (18.03.09)
39. חורשף הוא לא בן משפחה
יה יה   (19.03.09)

חורשף זה העלים של הארטישוק וניתן להשיגם העיקר בשווקי הדרום

היכן שיש מרוקאים, חוצמזה מה למתכון הרשום ולמקורי מישהו מנסה לשבש

את ההסטוריה תעשו טובה או שתמציאו מאכלים חדשים או שתעשו בדיוק עפ"י הסבתות

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה