אוכל  טעם החיים
עם תרד, חצילים וכרשה: בלינצ'ס מלוחים
לימור ארדיטי
פורסם: 21.05.09, 11:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-12 דיונים
1. רעיון נוסף לבליצ'ס קרים. (לא חלבי, פרווה)
עמישראל   (21.05.09)

אני מכינה סלט טונה(עם מיונז ולימון וכו' כרצונכם)

אני מכינה עגבניות קצוצות דק,

אני מכינה סלט חסה סרטים דקים עם שמן לימון ומלח

אני כמובן מכינה חביתיות. מי שעושה את הבליצ'ס במכשיר חשמלי יזדקק ל-2 יחידות לכל בליצ'ה ממולא

פורסים חביתיה שמים תחילה סלט טונה, בצורה מאורכת, על זה סלט עגבניות על זה סלט חסה מגלגלים היטב.

להגשה חוצים כל חביתיה ממולאת לחצי באלכסון. ומגישים. מתגלה מילוי צבעוני וטעים מאד. הכינו גם תוספת כולם ירצו.   

                                                                          בתיאבון ולבריאות

                                                                                 חג שמח

 

2. "לא לבזבז זמן על שטיפה"?הגזמת לא?
יצחק   (21.05.09)
מה זה פרסומת מושחתת לתרד שטוף ונקי?.כמה זמן לוקח לשטוף תרד??איכס הפלצנות הזאת מגיעלה כבר..
3. בא לי בלינצ'ס
דני שובבני   (21.05.09)

זה עם החצילים... מישהו יכול להנחית לי את זה לצלחת.

4. חבל גם על הזמן להכין... כנסו
א   (21.05.09)
בזבוז זמן על שטיפת ירק? איזו שטות! אולי תיקני סלט ירקות מוכן כי חבל על הזמן... או שבעצם נלך למסעדה טובה ונאכל שם בלינצ'ס כי ממש חבל על כל זמן ההכנה... לאן הגענו? תפסיקו להתפנק!
5. לימור , סיפור קצר ועצה עמו , מידיד , אף הוא טורקי.
אריק ,   חו"ל   (21.05.09)

לפני הרבה , נכון יותר הממממממון שנים , הייתי שף ה"ערב" של פירושקי הירמייהויית - צפון דיזנגופית ( טוב ,חיינו בסמביוזה עם "פקין" האגדתית וזה היה יותר דיזנגוף מירמיהו , אבל האימאג' ...).

בקיצר , המאכל הפופולרי בפירושקי היו דווקא הבלינצ'עס , במגוון מליות , SAVORY STYLE ומתוקות , משגעות במליותיהן , חמות , וקרות . היו ימים שהכננו כחמש מאות חביתיות , בכיקר בסופי השבוע.

לעניין , חביתיות אין צורך בכלל לטגן משני צדיהם , כשמנוסים ועובדים בזריזות , ניתן להכין כחביתית דקיקה בדקה ( כן... ) כולל היציקה וההוצאה , ואז לערום את החביתיות אחת ע"ג  השניה לערימה מוזהבת בעלת ניחוח משגע. החביתיות  החמות יגמרו את הבישול בכך , ובהיות "ערמה צפופה" ישמרו על חומן.

חביתית בקוטר 16" אמורה לשקול לא יותר מ50 גרם , כלומר כ 20 מק"ג ח"ג  אשר יצרכו כ20 דקות הכנה.

במיוחד אמורים הדברים לגבי בלינצ'ס אשר יחוממו שנית במחבת ויוגשו כנה חמה , מתאבנת או עיקרית.

6. הכי טעים עם פירה ובצל מטוגן, ומעל רוטב בשמל קצת מקרימים
(21.05.09)
בתנור. יאמיייי כמה שנים לא אכלתי
7. רעיון פרווה מוצלח
מעיין ,   צפון   (21.05.09)

מלית פטריות ובצל-

 

מטגנים בצל לבן קצוץ, עד שקיפות.

מוסיפים למחבת גם סלסלת פטריות שמפניון טריות וחתוכות לפרוסות.

מתבלים במעט אבקת מרק בצל, פלפל שחור טחון וטימין.

-מטגנים עד הזהבה.

 

לאחר צינון קל, למלא את הבלינצ'סים ולגלגל.

 

אפשר, וכדאי, להגיש עם רוטב פטריות פרווה,אינסטנט משקית של קנור/אוסם.

בתאבון.

8. מה עם תבלינים?
ע   (21.05.09)
אני מבינה שמלח אין צורך להוסיף בשל הגבינות, אבל קצת עשבי תיבול? פלפל? לי אין בעיה אני יודעת לבשל, אבל מי שיעקוב אחר המתכון בדקדקנות יצא את עצמו עם אוכל, איך נאמר... מעט תפל!
9. הצעה חמה- מילוי פטריות ושמנת חמוצה.
ע   (21.05.09)
10. מת על בלימצ'ס
(22.05.09)
11. אפשר לקבל מתכון למלית מתוקה מגבינה וצימוקים?
שאלה   (24.05.09)
תודה
12. יצא מעולה
ניצן ,   צפון   (31.05.09)

כחובבת אפייה ובישול לקחתי סיכון והכנתי את הבלינצ'ס לארוחת חג.

לסכם במילה אחת: הצלחה.

הכנתי את מלית התרד והחצילים.

למי ששומר על משקלו ניתן להחליף את הפטה עם גבינה ריקוטה %5 אך יש להוסיף קצת מלח

 

מומלץ להגיש חם בליווי רוטב שמנת חמוצה עם עירית

בתאבון

חזרה לכתבה