כלכלה  צרכנות  חדשות הצרכנות
למה שיהיו עקבות ביצים בשוקולד שלי?
מירב קריסטל
פורסם: 23.05.09, 03:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 159 תגובות ב-92 דיונים
1. אקציה=שיטה
אוריה אורן ,   מודיעין   (23.05.09)

אקציה היא עץ השיטה המוכר לנו ממדבריות ארצנו. חבל שבכתבה אין הסבר על הצמחים המוזכרים בה, זה היה יכול להעשיר אותה.

 

ומעבר לזה, אני משתדל לאכול כמה שפחות מזון מעובד, על מלפפון אין רכיבים בשמות שאני לא מכיר.

2. הרכיבים הטבעיים זה לא בעיה. הבעיה בממתיקים!
אבי ,   כרכור   (23.05.09)

אנשים לא מבינים שהממתיקים הללו הם בין החומרים הרעילים בעולם.

אססולפם קיי, אספרטיים, סכרין וציקלמאט - שנאסר לשימוש ברוב העולם למעט בישראל ועוד איזה מדינה וחצי - הם חומרים שגרמו לנזקים קשים במערכת העצבים כשנוסו על עכברים וחיות אחרות. החומרים הללו מצטברים בגוף שלכם ולא מתפרקים - בעיקר בצורה של פורמלדהייד, שהוא אחד החומרים הרעילים ביולוגית שקיימים.

אלו חומרים שרובם התגלו בטעות, תוך כדי ייצור חומרים כימיים לשימושים אחרים - דוגמת אספרטיים, שהיה תקלה במהלך ייצור תרופה!

אפסרטיים נאסר לשימוש בארה"ב לאחר שהצטברו אינספור מחקרים שהצביעו על רעילותו הגבוהה ואך ראו זה פלא, שר הבריאות האמריקני אישר אותו בשנות ה-90 חזרה לשימוש, בטענה שהמחקרים לא היו מהימנים דיו. במקרה, לאחר פרישתו זמן לא רב לאחר מכן, הצטרף לשורות החברה המייצרת את החומר. איזה צירוף מקרים!

אגב, למיותר לציין שגם כאן לפתע פתאום התיר משרד הבריאות ליצרנים להסיר את האזהרה לגבי צריכה מוגזמת של ממתיקים מהמוצרים שלהם, בטענה שגם כך הצרכנים לא קוראים אותה וכן הלאה וכן הלאה. לא שמתם לב שהאזהרות על מוצרי הדייאט נעלמו פתאום? זה לא כי אתם לא קוראים. זה בעיקר כי זה פגע במכירות והדאיג אנשים ומשרד הבריאות כאן דואג לבריאות היצרנים בעיקר.

 

אתם לא משמינים באופן משמעותי מהסוכר.

אם אתם רוצים לפחות טיפה למזער את הנזק, השתמשו בסוכר חום או טבעי אחר.

אל תשתמשו ברעלים הללו! זה מצטבר לכם בגוף ועוד 10 שנים כשסוף סוף יצהירו על הסכנה בחומרים - אתם תאמרו "לא ידעתי...לא אמרו לי....".

3. אין מדינה יותר מחמירה מיפן בעניני אוכל וקוסמטיקה
אורלי   (23.05.09)
4. פשוט כתבה מעולה!!!!
כל הכבוד..   (23.05.09)
5. אני לא מבין משהו אחד
(23.05.09)

שהחברה לא מודיעה על עקבות של חומרים זרים באים אליה בטענות שהיא מעלימה מידע ואם משהו יחטוף אלרגיה ממשהו זה יסתים בבית משפט עם תביעה של מאות אלפים אם לא מיליונים. אם חברה כן מודיעה על עקבות חומרים עושים עליה כתבות שער ב YNET.

נו, אז מה הפיתרון בעינכם? לכתוב או לא לכתוב?

חובתה של כל חברה לכתוב את כל המרכיבים שיש במוצר ועקבות חמרים אחרים שהציבור צריך לדעת. זכותה של חברה להתגונן ולא לקחת סיכון שאם חומר שאינו חלק מהמוצר אך יכול להסתנן אליו ועל כן מודיעה ללקוחותיה.

6. ווקס קארנובה
(23.05.09)
ווקס קארנובה משמש גם כווקס כי טוב למכוניות
7. כן ירבו
שירה   (23.05.09)

נשמח לראות סדרה של כתבות בנושא.

הגיע הזמן שהאדם הפשוט ידע מה הוא מכניס לגוף שלו!

8. עדיף לאכול את כל זה
צמחונית ,   מאשר חיות   (23.05.09)
9. ועקבות סלרי בריבת תות?!
עומר   (23.05.09)
(ואני חשבתי שלסלרי בכלל אין רגליים)
10. כתבה טובה!
אבירם ,   מרכז   (23.05.09)
אכן מצחיק לדעת את כל השטויות ששמים לנו באוכל :)
11. תעשו כתבה על משקאות אנרגיה
שור ,   שמיים   (23.05.09)
12. מהיום והלאה............
רות ,   ירושלים   (23.05.09)
אני מפסיקה לאכול. ועל כך נאמר המחלה הכי סופנית, היא החיים. עובדה בסוף כולם מתים.
13. שלושת השמנים ברוטב פרפקטו: בגלל המחיר. שמן זית יקר מדי
הבלוף שקוף מדי ,   אי שם   (23.05.09)
14. בטיק טק יש שעווה
גיליתם את הרצגובינה!   (23.05.09)
אז מה אתם מתפלאים!!!?.
15. חוסר היגיינה אצל "שטראוס"
אחד   (23.05.09)
שטראוס ועלית הן אותה חברה בבעלות משפחת שטראוס.
חברת שטראוס רושמת על מוצרים רבים "עלול להכיל...".
יש שתי אפשרויות:
1. בחברה אין יודעים מהם הרכיבים הכלולים במוצר. במקרא כזה, האם משפחת שטראוס מוכנה לקבל מעטפות כסף בלי לדעת איזה כסף יש בתוכן או כמה כסף יש בתוכן? המעטפה עלולה להכיל כסף!
2. בחברה לא מנקים את פס הייצור לפני תחילת הכנתו של מוצר מסוים והמוצר הבא מזוהם.
באשר לסימון "עלול להכיל גלוטן", משפחת שטראוס פשוט אינה מעוניינית בצליאקיסטים, משפחותיהם וחבריהם כלקוחות, אך במקום לומר זאת, הם רושמים הערה.
אכן, צליאקיסטים ובני משפחותיהם אינם צורכים את מוצרי משפחת שטראוס.
16. סלרי במייפל
גיא   (23.05.09)

ומישהו יכול להסביר למה בסירופ מייפל

כתוב ב"מידע לאלרגנים"- סלרי ???

17. ולמה יש חלבוני חלב בקר בגבינות עיזים?
(23.05.09)

בגבינות עיזים של חלק מהמחלבות, לא כולן.

מי שצורך גבינת עיזים (שעולה כפול) כדי לא לאכול חלב בקר, חייב תמיד לקרוא את האותיות הקטנות.

 

ולמה כל כך קשה למצוא גבינות בלי חומר משמר?

18. צרכנינו הנאמנים מגיבים מעט מידי...
ציפי ,   ירושלים   (23.05.09)

חצוף כשחברות שמייצרות ומשווקות מזון אינן רואות חובה לעצמן לענות בכנות ובאופן נרחב על שאלות של סקר שנועד להשכילנו. כדאי להעתיק את שמותיהן של החברות ולספר את העניין לחבות וחברים שאולי במקרה עדיין לא חשופים לכתבה עצמה.

אך לגופו של עניין כדאי גם להשמיע צפירת ארגעה קטנה : יותר מידי סטריליות

עלולה להזיק לא פחות ואולי אף יותר מאותו "הלכלוך מקור כל פגע-שורש כל המחלות". ולקוראי הריוט בוודאי זכורה ההיתקלות בילדיו של המכין "קמח" מן החי-

והפליאה אכן עצומה... 

19. המממםםם , המהמתי לעצמי . משעשע , נחמד.
אריק ,   חו"ל   (23.05.09)

ושמישהו יסביר לשופר התעמולה הבלתי נלאה המכונה"שטראוס" שה"אקציה" ACCACIA ( שבכלל מבוטאת "אקסיה" בכל מקום חוץ משטראוס)  מהתגובה הראשונה שלהם והגומי ערביק מהשלישית ( בשתוף עם הגואר אשר כל קשר ביניהם מקרי לחלוטין ) שזה בכלל אותו דבר , אבל הרבה יותר קל להטעות ולבלבל את הצרכנים כשקוראים לילד בשמות שונים . עובדה זו מובטחני ידועה לאלפי ישראלים , מלבד הטכנולוגים המליציים של קבוצת שטראוס .

יפה מצד עלית להתנצל מראש על כך שיש סיכוי כי ב"פרה" יהיו עקבות של עוגיות ,או מה , אולם במאה ה21 ,גם אם מוצרים שונים נארזים בקו אריזה אחד , ישנם אמצעים מודרניים ופשוטים האמורים למנוע ב 100% מצב של

traceability וזהום ממוצר אחד למשנהו , מה שאומר שגם מצב "גופים זרים" עלול להתרחש , וזה אסור ,ומכאן שכל הסיפור הארוך של עלית ( שטראוס , שוב ) מיותר לחלוטין. ולמה שתלמה יענו ? לאחר רצח האופי שנעשה להם פה בשבוע שעבר ? צבעי מאכל טבעיים אין בהם שום בעיה., וה"אנאטו" כאחד מהם .והם אמנם מיצויים טבעיים . כנ"ל לגבי הסלק - רובנו אכלנו סלק בחיינו , מה הבעיה ? אולם יש לבחון כ"א מהם אם הוא מהווה אלרגן , כמו שושמשום , אגוזים וכו'. לא כל שכן ומאד תמוה סיפור האספרטם. מקובל לערבב בתערובת תיבול ובמיוחד המיועדת לחטיפים , רכיב מתוק , בעיקר סוכר שמתפקד כמגביר טעם ומאזן בין טעמים.אולם אספרטם? סתם מתוך רצון להוזיל עלויות ... המוצר אינו נזקק , שהרי אינו מופחת או דל קלוריות , והצרכן וודאי שלא.

 

20. כתבה מעולה
רינה   (23.05.09)
מעניינת מאד תמשיכו כך.

21. ל - #7 : האדם הפשוט יודע, הוא פשוט מתעלם
ג'ורג'י ,   אי שם   (23.05.09)

 

22. לפני כשנה שלחתי מייל לשטראוס למה יש
ממתיק מלאכותי בכרוב ,   אדום והם עברו לסוכר   (23.05.09)
(בסלטי צבר)
כל הכבוד. כמי שמתרחקת מכל הממתיקים המלאכותיים זה חשוב לי מאוד.
הרכיב סוכר אפילו מודגש בתחתית האריזה!
לגבי חלבוני החלב ביוגורט לא נתתם תשובה!
אתם יכולים לכתוב שלא נמסרה תגובה אבל לכתוב 'כנראה' על יוגורט של מחלבות השומרון זה לא תשובה!
זה מאוד נחמד ששטראוס גאים בדנונה קפוצ'ינו שלהם אבל אני לא קונה אותו כי הטעם לא דומה לקפה בעיני והוא לא טעים לי.
אני גם שונאת אננס ויש יוגורטים עם טעמי פירות שהייתי קונה אם לא היו מערבבים אותם עם אננס.
23. "עשוי להכיל עקבות בוטנים"
נעמן   (23.05.09)
רק אני מדמיין בוטנים הולכים כשאני קורא את זה?
24. עקבות חומרים זה דוקא בסדר, גם החלפה של צבע מאכל בסלק
נוגה   (23.05.09)

אבל מה הם כל החומרים המייצבים והמגיישים והמשמרים.. וכל סדרת ה-E אינה מובנת לכל מי שלא עשה תואר שני בכימיה אורגנית..

נשמח להסבר דוקא בכל הכימיקלים המורשים המוכנסים למזון..

25. אל תקנו מזון תעשייתי!
בריא   (23.05.09)
רוב הדברים הבסיסיים עדיין סבירים.
26. חלק מהדברים באמת הגיוניים
(23.05.09)

כמו הקטע עם הביצה- שזה אותו פס ייצור לכן קיים סיכוי קלוש שיהיו עקבות ביצה בשוקולד [אחריותה של עלית לרשום את זה], ובדברים כאלה אין שום דבר מוזר.

 

אבל אני באמת רוצה לדעת, מה זה לעזאזל הידרוקסיאניזול???

27. כתבה נחמדה - תודה
(23.05.09)
28. מירב קריסטל - כתבה מצויינת!!
אחת   (23.05.09)
29. נהנתי מהמידע תודה תביאו עוד דברים כאלו על בריאות
eli1901   (23.05.09)
30. תפסיקו כבר בכיינים! די!
נועם   (23.05.09)

די! מספיק! נמאס!

יש כימיקלים במזון שאנו צורכים כן.

יש צבעי מאכל במזון שאנחנו אוכלים כן!

ויודעים מה? זה ממש לא משנה לי!

דורות שלמים (ואני אחד מהם) "גדלו" על צבעי מאכל "מסרטנים", תוספי מזון "לא בריאים" ונשארנו שלמים ובריאים וגם עד גיל מופלג..

כל ההיסטריה רבת העוצמה המיותרת הזו סביב ה"צבעי מאכל המסוכנים" מצחיקה אותי...

בדקו בכל מאגר מידע ותגלו בכל צבעי המאכל "חשודים" כמסרטנים ... יודעים מה? גם אם תאכלו חבית של קמח, אני מבטיח לכם שטוב לא יצמח מזה.

תשתו 60 ליטר קולה, לא תרגישו טוב..

מה עלשות, כל דבר לא במידה הוא לא בריא.

אז מספיק עם ההסיטריה המיותרת הזו, ומספיק עם הכתבות הציניות משהו על דברים די טריוויאלים..

לא רוצים חומר משמר? תחבצו לכם גבינה וחמאה לבד.

לא מתאים לכם צבעי מאכל? תשתו מים ותנו לילדים שלכם חיטה ישר מהשדה.

עדיין לא התגלה המקרה שאדם מת או קיבל לא עלינו סרטן המעי המלובלב (כן אני יודע שאין כזה דבר) ערב "צבעי מאכל" או "גואר גם"..

אה כן.. ד"א.. גואר גם משמש גם בהמון מוצרים "טבעיים" להרזייה..

אז תרדו כבר מהעץ של ה"חוכמה" הזו..

הסיבה היחידה שעלית, סידס ודומיה, מוסיפים את האזהרות הקטנות, הן בגלל לקוחות קרצייתיים כמוכם, שעל נקודה קטנה של פתית של אטום של שוקולד שהיה לכם ביוגורט, יכתבו כתבה ענקית, יעשו "חרם" (חה חה חה) צרכני, וישלחו מיילים היסטריים.. שלא לדבר על תביעות ענק מנופחות וחסרות פשר.

תעזבו את היצרנים בשקט! לא רוצים? אל תאכלו!

בתאבון!

ד,א.. אני בטוח שרוב האמהות ההיסטריות עם ה,צבעי מאכל צבעי מאכל" נותנות לילדים במתוקים שלהם ביסלי, מרק עוף ופסטרמה, שמלאים במונוסודיום גלוטומט, אבל אף אחד לא צורח ... צבועים!

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה