אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
פיצה פיצוץ לשבועות
רפי כהן
פורסם: 28.05.09, 10:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 162 תגובות ב-86 דיונים
31. אוף חתיכת סיפור להכין פיצה אני פשוט אחייג
ליאור   (28.05.09)
ואזמין לי מגש ב25 שקל ליד הבית.....
32. תודה על רעיון שילוב פרמזן ומוצרלה
אני   (28.05.09)

כדי לייצר בסיס קריספי בתנור רגיל אני אופה את הבצק המשוח בשמן זית דקות ספורות בנפרד בתבנית המונחת על ישירות על תחתית התנור (בחום גבוה), ואח"כ מוציא מפזר במהירות רוטב גבינה תוספות ומחזיר לעוד כמה דקות באמצע התנור.

33. מה עושים עם יתר כדורי הבצק? אפשר להקפיא?
זאתי   (28.05.09)
34. תהיה לנו בריא, רפי. אתה ויעל גרטי היחידים שראויים לכל שבח
חג שמח, איש יקר!!!   (28.05.09)
במדור הזה, בגלל היסודיות והירידה לפרטים הקטנים, שמכבדים אותנו, הקוראים (וגם גורמים לנו להזיל ריר ולהצטער שאין לנו טבח/שף פרטי כמוך, בבית).
35. עזוב המחיר... מה עם הבריאות???????
(28.05.09)
כמות עהשמן שיש שם ואופי הגבינה הופכים פיצות תעשיתיות לזבל שכמעט אסור למאכל אדם.
לכן למחיר אין כאן משמעות - אבל בבריאות אתה שולט לחלוטין, ויכול להכין פיצואת בריאותיות כמעט ללא שמן - שהן מעולות בטעמן ולא סופרות את התעשייתיות - תתחיל עם הכתבה - יש אחלה רעיונות.

36. ווואייי מתאים לי בטירוף
לירון   (28.05.09)
אללה פנק אותה!
37. מה אם רוצים רק פיצה אחת?
אורח ,   בנימינה   (28.05.09)
מהי הכמות הנכונה על מנת להכין כדור קמח אחד בלבד ולא שבעה... ?
38. חס וחלילה לתת מתכון לפיצה ללא גלוטן!!! למה לא לתת מתכון אחד
חולת צליאק מתוסכלת   (28.05.09)
תמיד אתם נותנים פה מתכונים שווים ולא חושבים לתת עצות לתחליפים לחולי צליאק או לתת מראש כתבה למתכונים ללא גלוטן, חבל!!
39. אני הכי אוהב את ה - "קשה" בסוף הסלייס .
יוסי ,   רמת גן   (28.05.09)

אני לא עושה מזה עניין גדול .

לוקח פיתה עיראקית או תימנית (יותר עבה) , מורח קטשופ , מפזר שתי פרוסות גבינה צהובה עם פומפיה , שם זיתים , תירס ועוד , אורגנו , בזיליקום ולתנור .

 

לא ביג דיל ויוצא אחלה בחלה !

40. למה אין פיצה עם קונקסה של בזוקה?
כורדי   (28.05.09)
41. מה בריאות מה?! זאת כתבה על פיצה, תחזרו לכתבה על דשא
B   (28.05.09)
ואני חייב להודות, שהפיצות בתמונות הן מהפחות מגרות שראיתי
42. פיצה פפרוני
מיכאל ,   וונקובר, קנדה   (28.05.09)

סליחה עם מי ששומר כשרות.

אבל השילוב של פיצה ובשרי - מתעלה על כל שילוב צמחוני.

פפרוני - דק ופיקנטי.

עם בולונז - הרוטב של הספגטי על הפיצה - מדהים!

עם עןף - חתיכות חזה עוף, ופלפל.

עם סטיק ופירות ים - שחיטות!

רעיונות:

פיצה האט הציגה פיצה, שהשוליים מגולגלים לצינור וממולאים בגבינה!

פיצה מקופלת או קלציוני - חשוב לאפות נכון שכל התכולה תעבור אפיה!

מקור הפיצה - פיצה נפוליטנה  - מנפולי!

יש סגנונות של פיצה כמו בחוף המערבי, בניו-יורק ושיקגו ועוד...

כולם של איטלקים מהגרים שעשו עוד צעד לכיוון הפיצה האולטימאטיבית.

גבינה

מרכיב הגבינה בפיצה משחק הכי הרבה בטעמים...

בארץ, בסינגפור, בקנדה או ארה"ב ובריאופה - לפיצה טעמים שונים בשל השוני

של הגבינה שבה משתמשים. בדוק!!!

ואחרון - בתיאבון.

43. כתבה של רפי = אושר גדול
חובב בישול ,   ארה"ב   (28.05.09)
אין פעם אחת שכתבה של רפי כהן על אוכל לא מסבה לי אושר וחיוך גדולים. הגישה שלו מקצועית, דייקנית, מפורטת אך לא ארכנית, והוא מצליח להעביר לא רק את ה"איך" אלא גם את ה"מה" בקלות. איזה כיף לקרוא, רפי, תודה וחג שמח!
44. שאלה: איך יודעים שהבנאדם רציני?
שי ,   חולון   (28.05.09)

תשובה: לפי הכוס מיץ פטל בצד.

 

 

45. פיצה ואוכל סיני, האוכל הכי טעים בעולם.
אני   (28.05.09)
46. אבן שמוט - לא שולחים בדואר
מארק ,   צפון   (28.05.09)
מפני שהחנויות מפחדות שהיא תתפורר או תשבר...

יש פתרונות אחרים כמו קרמיקה עבה.

תודה על המתכונים אני מנסה לרכוש נסיון באפיה :)
47. למה תמיד לסבך ת'עניינים?
מאיה   (28.05.09)
אני אופה פיצה ביתית על 200 מעלות בתבנית הרגילה של התנור. לפי השיטה שלך, צריך משכנתה בשביל לאפות פיצה עד שיוצא החשק להכין...
48. כל זה בשביל משולש? יורדים לשירוקו ואוכלים את הפיצה ה
שירלי   (28.05.09)
טובה בעולם .
49. זהו ביה"ס לאפיה פיצה זה לא מתאים בעליל לעקרת הבית
ראובנה ,   מרכז   (28.05.09)
מתאים אך ורק לשפים
50. האם בצק עבה הוא הבצק לפוקצ'ה?
(28.05.09)
51. נראה מדהים, אבל יותר מדי עבודה...
שוקו   (28.05.09)
לעבוד כל כך הרבה בשביל עשר דקות של אכילה זה לא משתלם לרוב האנשים. אני מעדיף כבר ללכת לאכול פיצה במסעדה איטלקית או פיצריה על רמה (לא פאסט פוד, למרות שגם זה די טעים לפעמים).
52. תגובה ל38
שוקו   (28.05.09)
פיצה בלי גלוטן זה לא גלוטן. השף גם לא נתן שום טיפים לפיצה בשביל חולי סכרת. מי שיש לו אלרגיה או רגישות למאכל מסוים צריך לפתח את היכולת לעשות שינויים במתכונים כדי להתאים את זה לעצמם.
53. מתכון מוכח!! בישול הרוטב
סעיד סטל ,   תל אביב -יפו   (28.05.09)
עם בצל וזיתים ירוקים, לאחר הבישול להשאיר בחוץ לקירור כמה שעות ולבסוף להכניס למקרר עד למחרת. למחרת הרוטב סמיך ועסיסי,להוסיף אורגנו יבש ,תבלין לפיצה ומלח לפי הצורך והרוטב מוכן ומזומן.
לבצק הפיצה להוסיף חצי ספל מיץ תפוזים טרי ללא פרי!!, חצי כוס חלב(לא יודע בעניין כשרות איך זה).
ותוספת חובה לפיצה נקניק סלמה!!!!! בתאבון.
54. במקום הסיפור עם התנור
ינון ,   ניו זילנד   (29.05.09)
אפשר להישתמש בגרילר כמו שהתימנים מכינים בהם פיתות אבל רצוי להשתמש בתצורה העמוקה עובד כל פעם
55. כמה זה בשמרים יבשים? מה יחס ההמרה?
אני   (29.05.09)
כמה זה 10 גר' שמרים טריים בשמרים יבשים?
56. שימוש נכון באבן שמות
יואב ,   חיפה   (29.05.09)
איך משתמשים באבן שמות? מניחים על הרשת או על בסיס תא האפיה? אשמח לקבל המלצות.
57. כמות השמרים קטנה מידי ל1 ק"ג קמח
קרלוס ,   נהריה   (29.05.09)
58. יש תערובת גבינות מדהימה לפיצה בחנות ברמת השרון
טעים מאד ,   רמת השרון   (29.05.09)
ע"י המק דונלד. קניתי עשיתי והיה מדהים! נראה לי שאחרי החג אקנה עוד - אפשר להקפיא את זה.
59. אני כלקוחה מרוצה במסעדה שלך הכנתי הפיצה וקיבלתי ברכות על הפי
אדווה   (29.05.09)

רפי כל מה שאתה מכין או מלמד להכין זה יוצא נפלא!!

היום ערב שבועות הכנתי  את הפיצה כפי שציינת ובחרתי רוטב עגבניות ,יצא טעים ברמה!!

לא הפסיקו להודות לי.

תודה לך רפי היקר.

60. אין עליך. איזו מיקצועיות. כל הכבוד לך רפי כהן ותודה רבה!!
אין מילים   (29.05.09)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה