בריאות  איכות חיים  הטיפ היומי
הטיפ היומי: איזו גבינה היא הבריאה ביותר?
ד"ר ברוריה טל
פורסם: 23.06.09, 15:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 59 תגובות ב-42 דיונים
1. שומר נפשו
ח ,   ח   (23.06.09)
הטיפ היומי-תתרחקו ממוצרי חלב-ולא תצתרכו לקבל טיפי בריאות מאתרי אנטרנת מוכי אנטרסים פרסומיים
2. האם יש גבינה צהובה שאינה מכילה חומר משמר?
דג   (23.06.09)
3. בשפה העברית, אך דבריו בסלע
מגיב 1 אמנם לא משהו   (23.06.09)
4. שכחתם לציין שככל שאחוז השומן גבוה יותר - כך נספג יותר סידן..
(23.06.09)
ככה שגם אם תאורתית על האריזה כתוב שיש כמות מסויימת של סידן שמהווה 100 אחוז מהכמות המומלצת של סידן - זה ממש לא אומר שכל הסידן באמת יספג בגוף. הסידן זקוק לשומן כדי להיספג. אז אל תשתו רק חלב 1% ותחשבו שכל "עושר" הסידן שלו באמת נשאר בגוף... זה טריק שיווקי.
גבינה עם הרבה שומן = גבינה שנותנת לגוף הרבה סידן.
5. ומה עם הגבינות הצהובות למיניהן? אין כמו כריך עם
ס. ,   שונאת גבינות לבנות   (23.06.09)

גבינה צהובה של "העמק". ויש בהן המון סידן...

יש גם גירסת הלייט,פחות טעים...

6. ל-5
אחד שמבין   (23.06.09)
עמק זו לא גבינה. בארץ לא יודעים לעשות גבינות צהובות. צ'דר אנגלי, גאודה הולנדית, אמנטל שויצרי - זה גבינה
7. כל מוצרי החלב אינם בריאים וצריך להמעיט צריכתם
גד   (23.06.09)
8. מוצרי החלב טובים רק לחברות שמיצרות אותם
רם   (23.06.09)
9. בקיצור: אכלו גבינה, שתו חלב והתעלמו מקשקשנים כמו 1 ו-3
(23.06.09)
10. כן צריך שומן אבל..
ל.   (23.06.09)
מספיק שתוכלו גבינה ותוסיפו לסלט קצת שמן זית. השומן לא חייב להיות בתוך מוצרי החלב. יכול להיות גם באוכל הנלווה (לפי אולגה רז ברדיו).
11. למה לא לסכם בטבלה?
שושו   (23.06.09)
12. לא כל חומרי השימור מסוכנים
יוסי ,   תל אביב   (23.06.09)

אני מבין בתזונה

חומצה סורבית בגבינה צהובה כדוגמת  e 202 אינה מסוכנת בכמויות סבירות

תקראו גם בספר לגרש את הקוץ

לעומת זאת e 211 רצוי לצרוך בכמויות קטנות

חומצה סורבית נגזרת ממקור טבעי והסכנות שואפים לאפס

13. עם הפרות של היום שום גבינה לא בריאה .
(23.06.09)
לא אוכל מוצרי חלב ולא קרה לי כלום . לא חסר סידן . לא חסר כלום .
חלב בהמות מיועד לבהמות . רק האדם החמדן לוקח מהן הכל .
14. פטפוטי ביצים !
(23.06.09)
מתי בדקת לאחרונה את כמות הנתרן (מלח) בגבינות בארץ? במיוחד בגבינות הפטה.....
15. על סרטן הערמונית שמעתם ?! תקראו מחקרים !!!
שרון ס. ,   מודיעין   (23.06.09)

למבוגרים ולכל מי שהגיע לשנות ה-40 +,

ככל שתמעיטו באכילת מוצרי חלב, תפחיתו סכנת סרטן הערמונית.

16. בקוטג של תנובה חוץ מה 9% יש סידן זרחני
אסף   (23.06.09)

ואם כבר הזכירו את הספר להוציא את הקוץ של סדובסקי  כתוב שם - צחוק הגורל- שסידן זרחני גורם לאורך זמן לאוסטופורוזיס...........

 

 

17. למה לא כתוב ובפשטות כמה זה הצריכה היומית של סידן???
עודד יערי   (23.06.09)
למה צריל לקרוא בצורה עקומה שזה ככה וככה מהצריכה היומית.
18. אני מכין גבינה ושותה חלב רק מהכבשה שלי רחל, טעים ובריא חבל"ז
מושבניק מהשרון   (23.06.09)

////|\\\\

\\\\|////

19. ככל שתמעיטו באכילת מוצרי חלב, תפחיתו סכנת סרטן הערמונית
רן   (23.06.09)
20. מה היא נתקעה עם חומרי השימור?הכמות היא אפסית.
evel ,   tel aviv   (24.06.09)

האמת היא שמצב הגבינות בארץ הוא עלוב, ואם רוצים גבינה ממש אז אין בסופרמרקט, רק במפעלי בוטיק שיודעים מה זה גבינה, אבל אז זה יקר מאד ומלא נתרן ושומן.

גבינה היא טובה לגוף רק עד 5 אחוזי שומן, וזו מיגבלה לא טובה לגבינות.

הכל פוולרי זה קוטג' אבל היא לא טובה, גם זרחן וגם המון מלח - נתרן.

21. תמצאי גבינה הולנדית בטיב טעם
הטועמת   (24.06.09)
22. גבינת עיזים
מרוצים   (24.06.09)
אנחנו במשפחה עברנו ליוגורט עיזים ולגבינת עיזים 5% ויש שינוי בתחושה בבטן, יותר נעימה ופחות בעיות בעיכול. יותר מתאים לאדם מאשר מוצרי חלב בקר. זו לא המצאה זו הצעה שקיבלנו ואנו מעבירים הלאה ברצון.
23. כל מוצרי החלב פרה בארץ רעל במסווה חלב
טבעוני ,   נתניה   (24.06.09)
24. מה נותנת פרה ?
אמא   (24.06.09)

חלב אומר הילד - ילד של אמא

 

אבל הילד שלי אומר - פרות לא נותנות חלב לוקחים להם ...

25. אני סתום. לא הבנתי כלום מהכתבה
דוד ,   חיפה   (24.06.09)
26. מה טוב בחלב?
אור, תזונאי קליני ,   גבעתיים   (24.06.09)

שלום, חבר'ה!

 

קראתי את התגובות פה, ומצאתי לנכון להבהיר כמה דברים כאיש מקצוע.

ממה שמוכיחים מחקרים מדעיים רבים, לחלב יש יתרונות רבים מאוד. הוא משלים כל מיני רכיבים שחסרים לנו בגוף, ובמיוחד סידן (1 גרם לליטר, שזה המון); עוזר לשמירה על משקל גוף מאוזן; מצמצם סיכון לסרטן מסוגים שונים; מונע מחלות לב, אוסטאופורוזיס וכו'; מפחית סיכון לעששת ודלקות חניכיים; ומעולה לשיקום השרירים אחרי אימון כוח/כושר. כתוצאה מהיתרונות הנ"ל, צריכת חלב ומוצרי חלב זוכה בשנים האחרונות לעידוד של כל רשויות וארגוני הבריאות בעולם. בפרט, גופים כמו ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) וה-EFSA (הרשות האירופית לבטיחות המזון) ממליצים על צריכת לפחות שלושה מוצרי חלב (חלב, גבינה או יוגורט) ביום כחלק מתזונה מאוזנת ונכונה לכל הגילאים.  יום טוב!

27. חלב מעולה לסידן
Joe 83 ,   הרצלייה   (24.06.09)

חלב מן החי הוא ללא כל ספק המקור הטוב ביותר שיש לסידן בתזונתנו. הוא מכיל 1 גרם סידן לליטר, שזה יחס מצוין שלא תמצאו במזון אחר. כל תחליפי החלב מן הצומח, ובהם חלב סויה, אמנם זמינים מאוד, אבל הרבה פחות יעילים. בשביל לקבל מהם את כמות הסידן שיש בכוס חלב אחת יש לצרוך 5 כוסות תרד או ברוקולי, 100 שקדים או 10 פרוסות לחם!

 

סידן ממוצרי חלב נספג טוב יותר מסידן במזונות אחרים מכיוון שיש בחלב מרכיבים, שעוזרים לו להיספג (לקטוז, חלבון ופפטידי חלב). הזרחן שבחלב דווקא מביא להגברת הספיגה החוזרת של הסידן בכליות ולהגברת כניסת סידן לעצם. אתם מוזמנים לקרוא מצגת חדשה על חלב - בלינק הבא:

http://img2.timg.co.il/forums/1_130456765.ppt

 

28. בתנובה מוהלים את החלב
החלבן ,   באר יעקב   (24.06.09)
אם אתם רוצים לשתות קפה עם חלב אמיתי ללא כל המים שמוסיפים לו בתנובה..לכו למחלבת בלומנטל בבאר יעקב ותקנו בקבוק חלב שטוב רק לשבוע ימים(כי אין בו את החומרים של תנובה)או שאם תהיו יותר ספציפים תלכו לבן ארויה,משק 17 במושב בית עובד ותקנו את החלב הכי טעים ובריא שיש..לכל המלקקים והטוקבקים של תנובה..אני לא רואה אתכם מממטר...המשפחה שלי יצא ממצרים עם משה רבנו..ולפי מה שהם השאירו לנו בכתובים..לא היתה פרה אחת..רק כבשים ועיזים..וזה יותר בריא מהחלב שלכם שבא במיכלית מהמושבים ומהקיבוצים..נישפך לברכה....ועטמד..לאחר מכן אתם מוצאים את השמנת שנהית מעל..ולא מוכרים את ..זה רק לאנשי שלומנו..ואחר כך מתחילים לערבב את החלב עם מים ואבקות מאכל וצבע וכך אתם עושים שנים
29. למה לא להכין טבלה השוואתית לצורך חיבור למקרר הבית
לני   (24.06.09)

למה תמיד סיפורים במקום נתונים

 

ספר סיפור ותן טבלה מדוייקת , כך בונים אינפורמציה לציבור.

30. אין על חלב אם
עגל בן יומו ,   מעלה חזה   (24.06.09)
שופרא דשופרא
תגובות נוספות
חזרה לכתבה