אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
חצילים מעולים: מתכונים למכורים
רפי כהן
פורסם: 03.07.09, 11:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 113 תגובות ב-70 דיונים
1. OMG - מדהים!!!
ביאטריקס ,   הולכת לקנות חציל (-:   (03.07.09)
2. גאוני
מיקי ,   תל אביב   (03.07.09)
רפי כהן, איזה כיף של מתכונים, איזה ירק מדהים . . . רצה לקנות את המצרכים . . .
3. השם ירחם! תפסיקו עם זה!
אוג   (03.07.09)
זו המקלדת החמישית שהחלפתי לאחר שהריר הניגר מפי לאחר כל כתבה של רפי כהן....
4. chatzilim
JP   (03.07.09)

We put a chatzil on the grill EVERY day and eat it just as it is, super YUMMY

5. מה עים בבה גנוש? למישהו יש מתכון לסלט טוב
naama ,   new york   (03.07.09)
6. רפי, ריגשת אותי...
חולָה על חצילים!   (03.07.09)
7. מה יהיה עם רפי הזה?? כל מתכון מעלף!
אין כמו רפי!   (03.07.09)
8. רפי - תודה על כל המתכונים שלך - אתה גדול!
זאב ,   תל אביב   (03.07.09)
9. רפי , אני מודיע לך חגיגית, היום שיחקת אותה ובגדול!
עופרה   (03.07.09)
כל-כך אוהבת חצילים, רק היום טיגנתי ואחר כך תיבלתי במשרה שום קצוץ+פטרו' קצוצה (הרבה)+מעט חומץ+2 כפות רסק עגבניות, לכבוד אורח שיקפוץ אלינו מחר לשבת. אין אצל ההורים שלי, שיהיו בריאים,  יום בלי חצילים, רק שאציל אף אחד לא אוהב ואני בודדה במערכה.
10. התעוררתי היום
סולימן הגדול   (03.07.09)

 

בשעה 2 בצהרים

אמרתי לאשתי:  מי  היום באינטרנט ?

אמרה לי: רפי כהן

אמרתי לה :איזה רפי כהן ממסעדת רפאל כהן ??

אמרה לי :כן

אמרתי לה : מה מבשל היום?

אמרה לי :חצילים

אמרתי לה : יש חצילים ממולאים באורז ובשר כמו שעושה דודה ליזה ?

אמרה לי : לא , אבל יש חצילונים ממולאים באורז ובשר

אמרתי לה: מה זה חצילון ?

אמרה לי: כמו חציל , אבל קטן

אמרתי לה: מלאי לי איזה שמונה תשע חצילונים

מלאה לי שמונה תשע חצילונים

עכשין 3 בצהרים - פרמתי את כל הסיר, ופרקתי 2 בקבוקי בירה עם החצילונים

חוזר לישון

רפי כהן  ה  מ  ל  ך ךךךךךךךךךךךךךך

11. רפאל יקירנו - רק בריאות ועד 120 ...
אריק ,   חו"ל   (03.07.09)

שלא תחטוף התקף לב חו"ח מרוב השקעה .

לדעתי צריך להעניק לך דוקטורט כבוד מטעם הפקולטה למדעי החיצול!

12. חבל שכבר סימתי את הקניות לשבת!!!
מתה על חצילים ,   חצילה שמנמנה   (03.07.09)
13. מתה על חצילים
מתה על חצילים   (03.07.09)

אין אין אין על חצילים

 

14. אני מתה על חציל בכל צורה
נעמי ,   מרכז   (03.07.09)

לפרוס פרוסות ולזרוק קצת מל עבה,

אחר"כ לשטוף היטב, לטגן בשמן, לספוג עם ניר מגבת.

ובסוף להכניס לכלי יפה עם חומץ, בצל פרוס לפרוסות, קצת שום ומים פושרים.

להכניס  למקרר ולאכול למחרת.  אני אוכלת אותם חמים עוד לפני שמגיעים

לכלי עם החומץ.

פשוט תענוג.

 

15. ענקקקקקקקקקקקק
באבאגאנוש   (03.07.09)
16. מת על חצילים אבל בחציל הוא לא המלך!!!
חמצמץ   (03.07.09)
מלך הירקות הוא ללא ספק הפלפל. לפלפל אין ספור זנים וסוגים מהמתוק עד החריף. מטבחים שלמים מבוססים על הפלפל החריף (הודי תאילנדי)

החציל הוא ספוג חסר אישיות שסופג טעמים. הפלפל הוא המלך שמכתיב את הטעם!
17. רפי יקירי, עזוב את צה"ל בצד. אגב, איפה שירתת בסדיר?
חייל   (03.07.09)
18. רפי כהן שף ברמה
אייל קרשנטו ,   הרצליה   (03.07.09)
 אני מכיר וגם מוקיר את שף רפי לדעתי הוא בין השפים הנחשבים בארץ אכלי ממתעמיו וגם מסעדת רפאל חבל על הזמן כאחד ששרוף על חצילים בכול מצב טעים טעים טעים חבלז
19. שבת
ציון ,   ביתר   (03.07.09)
שבת הבאה בעז"ה יהיה לי עונג שבת אמיתי בזכות  השף רפאל
20. אין על חציל על האש עם טחינה והרבה לימון - סוף סופי סופני
f   (03.07.09)
21. מצויין כרגיל !
קטונטי   (03.07.09)
כמובן שיכולתי במטבח, רחוקה שנות אור מיכולותיו של רפי כהן.

ובכל זאת יש לי ההתרשמות והערה - החציל השרוף בתמונה רחוק מלהיות לבן. מניסיוני, על מנת לשמור על בשר חציל לבן, אסור בתכלית האיסור לנקב אותו בעת הצלייה. העשן שחודר פנימה, הוא שגורם להשחרה. לפיכך, מומלץ להניח את החציל על רשת ורק אז להניחו על הכיריים.

כמו כן, יצא לי להכיר ולהכין זן נוף של חציל הנקרא חציל יפני; הוא דומה במקצת לתיאור החצילון בכתבה.

מעבר לכך...פשוט להתעלף מהמתכונים; תודה רבה רבה !!
22. למישהו יש מתכון לריבת חצילים?? תודה!
גבי   (03.07.09)
23. חציל על האש
יויו ,   צפון   (03.07.09)

לחתוך לפרוסות, לתבול בשני הצדדים בשמן זית ולהניח על האש עד שישחים.להוסיף מלח ובתאבון. הכי פשוט, הכי טעיםםםם....

אצלי זה מתכון קבוע כשעושים על האש.

24. ממש מדהימים המתכונים ארציים ולא פלצניים
בושם   (03.07.09)
חצילים זה הכי, אחי!תודה רפי שאתה מחזיר את האוכל המקומי לכבודו הראוי
25. מת על חציל מטוגן..
מיכאל   (03.07.09)
אין, כל יום שישי לעמוד מול הטיגון לשבור תגב אבל אחרי זה להנות מסנדביץ' עם אריסה וחצילים.
26. בחציל יש הכי הרבה ניקוטין
עמית   (03.07.09)
27. החציל מלך המטבח ורפי כהן הוא מלך הטבחים.
אילנה   (03.07.09)
28. יש כאלה אוהבים שקולד אני אוהבת חצילים תודה על המתכונים
הנהדרים!!   (03.07.09)
29. אלוף
יפעת   (03.07.09)

 

30. חבל על הזמן
ערן ,   צפון   (03.07.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה