כל יום שישי בצהריים.....פרוסת חלה עם חציל מטוגן שעליו פרוסות דקות עד שקופות של שום..קצת פלפל שחור וקצת שמן מהטיגון.
החצילים שטוגנו ביום חמישי היו מסודרם כמו חיילים ב 2 ערימות יפיפיות כמו פירמידה....מהגדול למטה לקטן למעלה.
ואמא שלי שתחייה היתה אומרת לנו..תאכלו...זה בנתיים עד לארוחת השבת בערב.
שנחה עליה הרוח היו באים אלינו החצילים במיץ עגבניות.....אכלנו רק שזה קר
שאז הטעמים היו נפלאים...היה בפנים המון שום, מיף עגבניות,,,,יכולתי לחסל חלה שלמה רק עם זה..
ואם לפתע היה חסר לה רסק עגבניות.....אין בעיה....החצילים המטוגנים היו נכנסים לסיר...שכבה חצילים עליהם 4-5 שיני שום קצוצות , פלפל שחור גרוס ומלח...עוד שכבה כזאת.....ועוד שכבה כזאת ועוד שכבה.... ואז מיים בגובה החצילים ולבשל עד שמצטמצם לחצי או קצת פחות
אוכלים רק קר......מעדן.....2 חלות הייתי מחסל עם זה :-)
יש כמובן את מתכוני החציל הקלוי (עם מיונז וביצה קשה,טחינה וביצה קשה
ועוד.....שאותם לא כ"כ אהבתי ולכן לא מפרט)
בטבריה סבתא שלי היתה מכינה תבשיל לשבת.. חצילים עם חומוס גרגירים
היה מתכון לימי חול , והיה מתכון של חג עם בשר בקר.....
תבשיל זה על מצע של אורז לבן אין אין עליו.
בעקרון.....מטגנים את הבשר...מוציאים...מטגנים בצל להשחמה..מחזירים את הבשר להתבשל עד שרך. בנתיים חותכים חצילים לרבעים (עם הקליפה) ממליחים על מסננת להוצאת המיים...שוטפים מנגבים סוחטים קצת ומטגנים להזהבה..... בסיר נוסף מבשלים גרגירי חומוס שהושהו כל הלילה.
שהבשר 3/4 מוכן.....מכניסים את החצילים שטוגנו ואת גרירי החומוס המבושלים...ו2-3 מצקות מהמיים של החומוס....מתבלים פלפל מלח ומבשלים עוד שעה.
בתיאבון לכולם
שבת שלום
מת על חצילים..........
המתכונים ה1-2 של האמא הפולניה
ה3-4 של הסבתא ה"פולניה/רומניה" אבל דור 7 בארץ הטעם ה"ערבי" טברייני כבר השתלט לנו על האוכל (הגפילטע פיש היו מלוחים וחריפים. חחחח)