אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
חצילים מעולים: מתכונים למכורים
רפי כהן
פורסם: 03.07.09, 11:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 113 תגובות ב-70 דיונים
31. החציל הוא אלמנט מרכזי במטבח העיראקי.
(03.07.09)
32. רפי המלך!
שרית ,   נגב   (03.07.09)

כרגיל

עבודה מצויינת

צילומי מרהיבים

שאפו

ושבת שלום

33. רפי ,שאפו.
מתה לאכול במסעדה שלך   (03.07.09)
34. כבוד למיגזר, לחציל!
צילי ,   מרכז   (03.07.09)
35. עוף במקום טלה?!?
ענבל   (03.07.09)
במתכון של הסופריטו, האם ניתן להחליף את הטלה בקוביות עוף? השאלה היא האם העוף לא יתייבש בבישול ועדיין ייצא עסיסי
36. חציל זה ירק בזוי
בובו   (03.07.09)
הלאה המגיבים החיוביים!
37. יש גם ריבת חצילים מי שמחפש מתכון מעולה שיגיד
אריק   (03.07.09)

יש גם ריבת חצילים מי שמחפש מתכון מעולה שיגיד אני אשלח לו במייל

 

38. נראה מעולה ומגרה, אבל יא ווארדי - כמה עבודה!!!
חצילון   (03.07.09)
39. וואו וואו החציל המציל
אורן ,   תל אביב   (03.07.09)

רפי כהן הוא פשוט גאון!!!

סדרת הכתבות שהוא כותב כאן היא פנינה קולינרית מושקעת ומגרה מחומרי הגלם הפשוטים ביותר

אני מאוד מקווה שיש תכנון להוציא את הכל בספר עב כרס!!  - מהשקשוקה המדהימה שעד היום אני מכין ממנה בתאווה, דרך הסלטים הפשוטים והמופלאים והיום החצילים. תודה תודה

40. הירקות בארץ מדהימים!
סנאית ,   ישראל   (03.07.09)
סעו למערב או צפון אירופה ותבינו עד כמה שזה נכון
41. עשית לי חשק
אדם   (03.07.09)
אין על חצילים, אבל הכי טוב במפרום עם הרבה רוטב אדום
42. מה קורה מאמי ?
וואחד בטטה   (03.07.09)
43. רפי יא תותח !
חולה על הכתבות שלך   (03.07.09)
הכל מסודר במפורט , עם מלא תמונות .
תענוג לקרוא ותענוג לעיניים !!!

ששאר הכותבים ילמדו ממך .
תודה רבה רבה !
44. חציל בעגבניות
אפי ,   דרום   (03.07.09)
2 3 חצילים קלים ומוצקים וכמה עגבניות רכות
פלפל ירוק חריף ובצל בינוני ושמן זית טוב
מאדים בצל קצוץבשמן זית קוצצים את עגבניות ואת הפילפל זורקים פנימה
את החצילים חלק קולפים ומה שיפה מאוד משיארים זברה זורקים פנימה מי שרוצה יכול להוסיף גם רכז עגבניות אבל משובח ללא טעם מתכתי כן יש כאלו רובם בעצם כאלו מעט מלח פילפל שחור מי שרוצה וצריך לפי דעתי גם שום כמה שינים אפשרי אורגנו יבש אבל טרי ומכסים לכמה חצאי שעות הכמות מצטמצמת כלומר הנוזלים מתאדים ולכן רצוי מאד מכיוון שהחצילים מפרישים מים לא להוסף בתחילת הבישול הרבה מים המינימום כדי להמיס את הרכז
בתאבון
45. רפי כהן תעשה לי חציל
מאוהבת   (03.07.09)
46. החציל של עובד
מלך החצילים   (03.07.09)

מישהו יודע מהו המתכון הסודי של תיגון החציל אצל הסביח של עובד מגבעתיים?

החציל יוצא פריך!!

47. תענוג כרגיל לשים בכותרת.
מתי הספר?   (03.07.09)
48. מי שאומר שחציל הוא נחות או לא טעים .לא מבין כלום באוכל ובישו
חציל הירק מס 1   (03.07.09)
49. חצילונים ממולאים באורז בשר ומשמש
שרה ,   תל אביב   (04.07.09)
מה התחליף לתמרהינדי?
50. חבל ממש שאין מתכון למוסקה!
(04.07.09)
אם מישהו מכיר בבקשה לפרסם.
תודה !
51. למערכת
מיואשת ,   גרמניה   (04.07.09)

מחו"ל קשה מאוד להכין מהמתכונים שאתם מביאים לקוראים.

המתכון מורכב מתבלינים או ממוצרים שמתאימים בשמותיהם במזרח התיכון,אנא מכם תנו ליד כל תבלין כזה את שמו בלטינית. על מנת שנוכל גם אנו באירופה ובאמריקה להנות מהתפריטים.

אשמח לקבל תשובה.

שבת שלום.

52. ל-35, כמובן שאפשר עם עוף,עם פרגיות מהסופר,פרגיות לא מתייבשות
מיכל ,   ר"ג   (04.07.09)
53. נראה מעולה אבל המון עבודה. למה כ"כ מסובך?
ירון   (04.07.09)
תנו תמיד גם 2-3 מתכונים פשוטים יותר. חוץ מהסביח, הכל ימבה עבודה. אנחנו אנשים עסוקים
54. WOW כתבה אליפות!
מלך!   (04.07.09)
55. לא מחצל ולא מחצלץ - מחצצלץ!
שמעון כסאח   (04.07.09)
56. החצילים שאכלו אצלינו בבית......
הפולני ,   טבריה/ת"א   (04.07.09)

כל יום שישי בצהריים.....פרוסת חלה עם חציל מטוגן שעליו פרוסות דקות עד שקופות של שום..קצת פלפל שחור וקצת שמן מהטיגון.

החצילים שטוגנו ביום חמישי  היו מסודרם כמו חיילים ב 2 ערימות יפיפיות כמו פירמידה....מהגדול למטה לקטן למעלה.

ואמא שלי שתחייה היתה אומרת לנו..תאכלו...זה בנתיים עד לארוחת השבת בערב.

 

שנחה עליה הרוח  היו באים אלינו החצילים במיץ עגבניות.....אכלנו רק שזה קר

שאז הטעמים היו נפלאים...היה בפנים המון שום, מיף עגבניות,,,,יכולתי לחסל חלה שלמה רק עם זה..

 

ואם לפתע היה חסר לה  רסק עגבניות.....אין בעיה....החצילים המטוגנים היו נכנסים לסיר...שכבה חצילים  עליהם 4-5 שיני שום קצוצות ,  פלפל שחור גרוס ומלח...עוד שכבה כזאת.....ועוד שכבה כזאת  ועוד שכבה.... ואז מיים בגובה החצילים  ולבשל עד שמצטמצם לחצי או קצת פחות

אוכלים רק קר......מעדן.....2 חלות הייתי מחסל עם זה :-)

יש כמובן את מתכוני החציל הקלוי (עם מיונז וביצה קשה,טחינה וביצה קשה

 ועוד.....שאותם לא כ"כ אהבתי ולכן לא מפרט)

 בטבריה סבתא שלי היתה מכינה תבשיל לשבת..  חצילים עם חומוס גרגירים

היה מתכון לימי חול , והיה מתכון של חג  עם בשר בקר.....

תבשיל זה על מצע של אורז לבן   אין אין עליו.

בעקרון.....מטגנים את הבשר...מוציאים...מטגנים בצל להשחמה..מחזירים את הבשר להתבשל עד שרך.  בנתיים חותכים חצילים לרבעים (עם הקליפה) ממליחים על מסננת להוצאת המיים...שוטפים מנגבים סוחטים קצת  ומטגנים להזהבה..... בסיר נוסף מבשלים גרגירי חומוס שהושהו כל הלילה.

שהבשר 3/4 מוכן.....מכניסים את החצילים שטוגנו  ואת גרירי החומוס  המבושלים...ו2-3 מצקות מהמיים של החומוס....מתבלים פלפל מלח ומבשלים עוד שעה.

בתיאבון לכולם

שבת שלום

מת על חצילים..........

המתכונים ה1-2 של האמא הפולניה

ה3-4 של הסבתא ה"פולניה/רומניה" אבל דור  7 בארץ   הטעם ה"ערבי"  טברייני כבר השתלט לנו על האוכל  (הגפילטע פיש היו מלוחים וחריפים. חחחח)

 

 

57. מישהו יודע עם הוא נשוי . הבחור עושה לי את זה
שירה ,   רמת הגולן   (04.07.09)
58. רפי כהן, אין לי מילים. אתה מספר 1.
מעריץ   (04.07.09)
59. רפי רציתי להגיד לך תמיד אבל לא יצא אז זה הרגע
מיכל ,   הרצליה   (04.07.09)
אתה לדעתי השף הטוב ביותר בארץ כל המאכלים שלך כל כך אמיתיים עם טעם כל כך פוגע במטרה . לא כמו השפים האחרים כאלה פלצנים שעושים אוכל מזוייף  כמובן בלי לפגוע אני שוב אומרת שזו דעתי האישית . אני פשוט מעריצה שלך ועוקבת קבוע אחרי הכתבות . תודה לך שף ענק ביי
60. פרט חשוב
חיים ,   באר-שבע   (04.07.09)

פרט חשוב לעבודה עם חצילים

יש לעבוד עם כף מעץ או כלי קטן שנראה כמו גרזן גם הוא עשוי עץ

כל זה למה כי כשעובדים עם כלים ממתכת החציל מאבד את טעמו האמיתי

דבר נוסף כשאני מכין על האש אני שם חציל גדול עם הגריל וקולה אותו טוב טוב

אחר כך שם אותו בצלחת חותך חתך לאורכו בכף של עץ מוסיף שמן זית בנדיבות

ומעט מלח אוכלים פיתות וזה מעדן

בתיאבון אפשר גם להוסיף טחינה בנדיבות וזה מעדן

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה