אוכל  טעם החיים  בישול קל עם פסקל
סלטים כתומים: 5 סלטי גזר מרעננים
פסקל פרץ-רובין
פורסם: 28.07.09, 12:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 47 תגובות ב-27 דיונים
1. תודה! אפשר לקבל מתכון לסלט גזר מרוקאי מתובל?
ענת   (28.07.09)
2. פסקל יישר כח!! כל הכבוד
ישראלית   (28.07.09)
סוף סוף ומכאן רק להמשיך מתכונים לכל מטבח .תודה
3. זה גזר מאודה (צימעס)??????????
אברום   (28.07.09)

זה גזר מאודה מתוק

מה לצימעם ולמתקון הזה????

4. הרבה תודה!
(28.07.09)
5. בסלט עם הפקאן - האם אפשר לימון במקום חומץ?
אילי   (28.07.09)
6. אפשר לקבל מתכון לקולסלאו? תודה
קרן ,   פ"ת   (28.07.09)
7. איפה משיגים חומץ הדרים? אין במרכולים, אני משתמשת בחומץ טבעי
י ,   ץ   (28.07.09)
8. סלט גזר וסלרי מבושל
אתי ,   תל אביב   (28.07.09)

לשפוך את מי הבישול עם כל המינרלים?

עדיף לבשל באדים מעל מסננת עד שיתרכך, או במיקרוגל עם טיפת מים.

הערה בריאותית נוספת: בכל מקום שמצוין שמן, שמן צמחי, עדיף שמן זית.

בצימעס: במקום סוכר להוסיף דבש ובמקום צימוקים, לדעתי יותר טעים עם שזיפים מיובשים מגולענים, אותם מוסיפים ברבע שעה האחרונה, ע"מ שלא יתפרקו.

9. מטבח אשכנזי??? גב' פסקל
רינת ,   רשלצ   (28.07.09)
אין דבר כזה מטבח אשכנזי כמו שאין מטבח מזרחי - כמו שאלכם גברת פסקל יש מטבח מרוקאי פרסי עירקי וכו כך אצל האשכנזים יש הונגרים רומנים רוסים וכו ולכל עם המאכלים שלו.
10. גזר באמצע הקיץ? מה הקשר מה הפשר
עגבניה   (28.07.09)
11. אסור בתכלית האיסור! משטרת החומץ תעצור אותך!
א.   (28.07.09)

:-)

 

קצת הומור :-)

12. מיד לאחר צום תשעה באב
סימה ,   פ"ת   (28.07.09)

סלט הגזר שלי , אין מרווה ומזין כמוהו.

חומרים: 3 סלקים חיים מגורדים

             6 גזרים חיים מגורדים

             מעט טבעות לוף לוף

             תבלינים: כף וחצי חומץ

                            4 כפות מיץ לימון

                            2 כפות שמן זית

                            2 כפות סילאן/דבש

                            1 כפית מלח

                             1 כפית פילפל שחור גרוס

לערבב הכל , יוצא מדהים.

13. r
ester ,   r   (28.07.09)
גזר חריף מרוקאי...האם יש למישהוא מירשם לסלט של גזר מבושל..חריף...תודה
14. לא כדאי להשתמש בחומץ. לא בריא. לימון.מתכון
rona   (28.07.09)

סלט גזר נהדר - ירושלמי

8 גזרים מרסקים בפומפיה גס.

2 פלפל חריף

4 שיני שום

 

מלח, שמן זית לימון.

מעדן

15. מתה על גזר! כבר שנים, אוכלת כל יום אחד. משביע וטעים!
(28.07.09)
16. למי יש מתכון לסלט גזר אם צימוקים לא מבושל
מלכה ,   מרכז   (28.07.09)
למי יש מתכון לסלט גזר לא מבושל כזה , שמגישים בבתי מלון לרוב בארוחת הבוקר מודה מראש,
17. שדרוג סלט הגזר והפקאן
צביקה   (28.07.09)
אנחנו מכירים סלט זה ונהנים ממנו. ניתן ורצוי להוסיף גם חופן חמוציות מיובשות - משדרג עוד יותר את הסלט
18. סלט גזר נוסף - מ ע ו ל ה !
אני ,   מרכז   (28.07.09)

חותכים גזרים לרצועות דקות- לאורך

מערבבים: שום, חומץ, חרדל גרגירים, קצת שמן, כורכום ומלח

שופכים כל הגזר ומערבבים.

כדאי לתת לטעמים להיספג בגזר

טעים מאד מאד

19. סלט גזר מעולה - תרשמו ותנסו
לאה ,   חיפה   (28.07.09)

סלט גזר מעולה שתמיד זוכה למחמאות ובקשת מתכון:

4 גזרים - מגוררים

2 אפרסקים או נקטרינות - חתוך לקוביות או פרוסות דקות

1/4 כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות

לרוטב:

2 כפות מיונז

1 כף חרדל גרגרים

2 כפות דבש

1 כף מיץ לימון

לקישוט:

2 כפות שקדים מולבנים פרוסים דק (קלויים קלות)

20. קוסלאו
רות   (29.07.09)
הנה מרשם שיערב לחיך
כרוב לבן בגודל בינוני חתוך לרצועות מאוד דקות
1 פלפל ירוק כהה חתוך לריבועים או רצועות דקות (בשביל טעם מיוחד לסלט)
1 גזר מגורד על פומפיה גסה (בשביל צבע)
1 כף סוכר לבן
1 כפית שטוחה של פלפל לבן (פלפל שחור יכהה את המרקם)
4 כפות של miracle wipe (דומה במראה למיונז אבל טעמו שונה וטעים)
להכין מראש יום או יותר לתת לסלט לספוג טעמים .לא להוסיף יותר מידי מהממרח זה יהפוך את הסלט לירק שוחה.
מאוד טעים להגיש את הסלט הזה עם צלי עוף ותפוחי אדמה אפויים ביום חם.
בתיאבון
21. ולהלן סלט גזר מדהים:
homemade mom ,   usa   (29.07.09)
3-4 גזרים מגוררים לפסים דקים (במגררה)
2 פלפלי חריפים פרוסים לרצועות דקות (ללא גרעינים)
לימון אחד שלם שקליפתו הוסרה
1 ראש שומר נקי מעלים
חופן כוסברה קצוצה
2-3 שינים שום (לפי הטעם)
מלח פלפל

מערבבים את הגזר המגורד את הפלפלים אפשר לקצוץ אפילו דק יותר (את הרצועות לקוביות קטנות) להוסיף שומר ולימון חתוך לקוביות קטנות (כמו בסלט ירקות) להוסיף היתר לערבב היטב ולשמור לילה במקרר
אני מכינה ביום חמישי בערב את כל הסלטים כך שערב שבת הם בדיוק בטעם הנדרש, אבל בהחלט אפשר להכין ובאותו רגע לאכול אלא שהטעם קצת יותר חריף והלילה במקרר מנטרל במעט את החריפות והופך את כל הסלט לחגיגה של טעמים חמוץ מתוק חריף ואניסי בזכות השומר
22. עזרה בבקשה , מה זה פקאן סיני?
דורית ,   פ"ת   (29.07.09)
23. סלק חי
תת ,   ירושלים   (29.07.09)
סלק מגורד חי במגררת גסה גם בריא וגם טעים מאוד ניתן להוסיף גם לסלט ירקות
24. מתכונים כתומים
יעל ,   נהריה   (29.07.09)
אחלה של מתכונים , באמת הגיע זמן הכתום. תודה רבה פסקל . הכנתי את הגזר עם הפקאן סוף הדרך.מומלץ ומפתיע
25. צימעס שידרוג
חנה ,   מרכז   (30.07.09)
לצימעס ניתן להוסיף במקום הסוכר קצת דבש  או שניהם יחד, זה מוסיף טעם וצבע נהדר. לקראת סוף הבישול להוסיף קצת  מיץ לימון טבעי ומי שאוהב מעט קינמון.
26. יופי של כתבה, ויופי של תגובות:)
ענבל ,   מסחטת מיצים   (30.07.09)
וכן, ניתן לאכול סלק חי. אני שותה סלק חי עם תפוח גרנד סמית ירוק, וגיבעול סלרי וגזר.
27. תודה לכם.על המתכונים מלכה.
מלכה ,   מרכז   (30.07.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה