אוכל  טעם החיים
טחול, כבד וקורקבנים: מתכונים עם חלקי פנים
מאיר דנון
פורסם: 02.08.09, 13:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-20 דיונים
1. לטגן חישוקי בצל כבדי עוף,פלפל,מלח,חצי כוס יין אדום,לצמצם,כפית רוטבסויה כמון בתאבון
יוני ,   מרכז   (02.08.09)
א
2. חולה על קורקבנים!
ליאור   (02.08.09)
וואי, איזה חשק עשית לי..... היום אני מכין צלי קורקבנים :)
3. המילה אחת: בעעעעעע!
דובי   (02.08.09)
4. איזה גועל !
ציפי ,   תל אביב   (02.08.09)
5. לאן נעלמו קורקבני עוף????טחול ממולא מעדן וממרח ריאות חמוץ
אני   (02.08.09)
שאמא שלי היתה עושה גם הוא מעולה והיא היתה יקית.
6. מישהו מכיר איפה אפשר להשיג טחול בקר ממולא?
יריב ,   פה ושם   (02.08.09)

פעם אחת, לפני חמש עשרה שנה או יותר יצא לי לטעום מעדן זה על האש, עם טבלון חזק (אני חושב מרוקאי אבל לא בטוח) בסיום קורס בצבא. מישהו מכיר? יכול לתת כיוון איפה מוצאים דבר כזה לקנייה (בחיפה או בצפון עדיף)?

מפקד הקורס דאג שנקנה דבר כזה (עלה די יקר אם אני זוכר), הכיל כבד עוף, טחול עוף, לבבות, כוסברה והרבה תבלינים - אולי היה עוד דברים, לא יודע- היה חושך)

מתכון? איפה קונים את המצרכים\איך מכינים?

האם חייבים גנים של העדה (איזו בדיוק?) או שגם אשכנזי חובב בשר (ותבלינים)כמוני יתקבל לשולחן?

7. רוצים כתבה על חלקי פנים של פרה וטלה.
מקסים   (02.08.09)
8. כיצד לנקות לבבות עוף?
rubi   (03.08.09)

בלבבות עוף יש דם קרוש שלצורך ניקויו נאלצתי לחצות ולנקות את כל הלבבות - תהליך מיגע ביותר. האם יש שיטה קלה יותר? האם סמוך לקניה הדם אינו קרוש וניתן לשטיפה? או שפשוט אין צורך לנקות?

9. חלקים לא בריאים
רונית   (03.08.09)

כמה שידוע לי אלו חלקים מאוד לא בריאים. כל הג'יפה של כל הגוף

מתנקזים לחלקים הפנימיים . לא רצוי לאכול באופן קבוע. אולי טעים

אבל לא בריא. ממש לא.

10. שקדי עגל, כיבה של פרה, היכן
חנה   (03.08.09)
היכן ניתן לרכוש את חלקי הפנים הללו? שקדי עגל-יאמייייייייי על האש מעדן מלאכים.
11. אפשר למצוא כבד בקר
ניר   (03.08.09)

מניסיון שלי כמעט בכל מעדנייה (החנויות של הרוסים). משם זה לא בעייה להכין,

רק שים לב שלא יתפרק לך אז אל תגזים בחיתוך ובבישול.

ואם כבר קנית כזה, אז לא עדיף לחתוך אותו לסטייקים ולטגן עם רוטב תפוחים ?

12. כבד עוף מעולה!!
חדש דנדש   (03.08.09)

אין על כבד עוף עם בצל שחום ורוטב-סירופ מייפל. מתקתק עם ניחוח משגע

בתאבון!

13. מצו'מה טריפולטאית טובה עם ר'לאד..פסגת החך האנושי!
רון   (03.08.09)
14. מתכון לקורקבנים
IG ,   TLV   (03.08.09)

1 ק"ג קורקבנים נקיים וחתוכים לחצי (שהקצב ינקה ויחתוך) לבשל ולהרתיח במים כ ש ע ת י י ם. לטגן כ- 3 בצלים גדולים בקצת שמן (חצי כוס) להוסיף שום כתוש. להוציא את הקורקבנים המבושלים לייבש אותם ולרפד אותם בתבלינים - פפריקה, פלפל שחור והוסיף לבצל שהזהיב בינתיים (לא לתת לבצל להטגן יתר על המידה). על אש קטנה עם מכסה סגור ולהוסיף מים רתוחים אם אין נוזלים וכך לבשל כשעה.

אח"כ להוסיף שמיר קצוץ לעוד רבע שעה. לתת ערבוב טוב והתבשיל מוכן ורך וטעים. ב ת י א ב ו ן.

15. איכס... קורקבנים. אוכל לעניים
(03.08.09)
וזו לא התנשאות אלא עובדה.
אבותינו היו נוהגים לאכול אותם ע"מ לנצל את כל חלקי החיה, ובמשך הזמן זה כבר נחשב למעדן.
אבל זה לא משנה את העובדה שקורקבנים זה כזה גועל נפש.. פשוט צמיגים בתוך הפה. והמתכון הזה לסלט - פשוט חטפתי בחילה.
16. חלקי פנים
רונן ,   מודיעין   (05.08.09)
איפה אפשר לקנות חלקי פנים טובים ? וטחול ממולא מוכן ? באיזור המרכז ...
17. לכו על טחול ממולא!
אורית   (05.08.09)
ממלאים טחול בכבדי עוף,קורקבנים חתוכים,לבבות עוף שומן כבש כבד בקר,פיטרוזזיליה קצוצה המון שום מלח פלפל פפריקה אדומה קצת שאטה כמון,לתפור ולהכניס לתנור.פורסים ומטגנים קצת מכל צד.פגז!
18. עוף הכפר אורגני שמעתי שבניצת יש?
Organic ,   ציפורי   (08.08.09)
19. מחפשת מתכון של אומצ'ומה חלקי פנים ברוטב חריף
איילת ,   יקנעם   (24.11.10)

בילדותי היתי אוכלת עם אבי ז"ל  מאכל טריפוליטאי - אומצ'ומה תבשיל חריף עם חלקי פנים עור בטן ועוד ...עם כיכר לחם לבן רגיל שהיום כמעט היא אפשר למצוא.

אשמח מאוד למתכון תודה רבה

20. מכירים את אלו שיודעים רק להיגעל
רן ,   רג   (14.12.11)
יודעים רק להגיד איכס וזה לא נובע מעודף חוכמה או הבנה מיוחדת בטעמי מזון איכותי אלא מטפשות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה