אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
על רגל אחת: מתכון מנצח לרגל קרושה
רותי קינן
פורסם: 03.09.09, 09:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 111 תגובות ב-69 דיונים
1. טעים טעים טעים!
נדב ,   תל אביב   (03.09.09)
יבוא יום וזה ייחשב למעדן פופולרי!!!!!!
2. המאכל מספר אחד שלי בחגים!
(03.09.09)
המאכל הנדיר והאהוב עליי.... איך שאמא שלי מכינה אותו... ממממ....
3. מה פתאום רגל קרושה בקייץ ?!
ארצי ,   מרכז   (03.09.09)
4. אחד המאכלים המעולים שיש!!!
אורי ,   תל אביב   (03.09.09)
אני לא חושב שצריך להתקבע על סוג אוכל אחד, אפשר להנות מרגל קרושה, חריימה, סבזי של פרסים, קובה וכו'....

מת על רגל קרושה.
5. פאר המטבח האשכנזי/פולני - עלוב ומגוחך...לא התפתחם בתחום זה
וגם לא בעוד תחומים..   (03.09.09)
6. זה נשמע ונראה מזעזע ביותר.
טלי ,   תל אביב   (03.09.09)
7. תגובות שליליות נפסלות ! למה ??? כנסו ....
מרים ,   תל - אביב   (03.09.09)
תגובות   שליליות  נפסלות , -  כאילו   אי - אהבת   רגל  קרושה   פוגע   בבטחון   מדינת   ישראל  !!!  איפה  חופש   הביטוי  ??? לאן   הגענו  ???  בושה .
8. אין ולא יהיה שום דבר מנצח ברגל קרושה!!!
יויו   (03.09.09)
9. למה אין שום במתכון?
ניסן ,   גליל עליון   (03.09.09)
בלי הרבה שום ה"רגל קרושה" לא שווה כלום. אצלנו מבשלים גם נתח קטן של שריר בטן ומפוררים אותו לתבנית, מגישים עם הרבה מיץ לימון ופרוסות עבות של לחם לבן טרי.
10. חסרים מוצרים בבשול!
(03.09.09)

יש להוסיף שני בצלים גדולים  וארבעה גזרים. אחרת המקפא הזה יצא דלוח וחסר טעם לחלוטין.

שעתיים וחצי לא מספיקים לבשל את העצמות עם בשר הבקר. אחד הסודות של הרגל הקרושה הוא הבישול הארוך! לפחות כפול זמן.

11. כתבה טעימה אולם...
(03.09.09)

אישית, הייתי מתחיל מהחלק השני - מהמשפט ''אמא שלי, שמכינה רגל קרושה...''

החלק הראשון של הכתבה ממש מיותר, מסובבים את הגב, נעלבים, סולדים, טעמי  מסורת וכשרות...כל זה רק מקלקל את התיאבון.

12. מתה על זה
סימה   (03.09.09)
ימי ימי. טעים טעים
13. ל- 9 , ניסן
סימה   (03.09.09)
כתוב במתכון 4 שיני שום
14. בלוטות הטעם התעוררו בשמחה
אביבה   (03.09.09)
רק למראה התמונות. כמה זכרונות מבית אמא, הטעם, הריח, מממממממממ..
היו היתה מסעדה רומנית קרוב לביתי, שם מידי סוף שבוע רגל-קרושה היתה המנה הקבועה והמשגעת שלי.

עשית לי חשק לנסות, ואפילו המשפחה לא תשתגע, {אולי} ,אני אעשה על פי המתכון המוצלח.
תודה ענקית
15. במילה אחת: איכסה!
אפרתוש   (03.09.09)
אוכל צריך להיות לא רק טעים הוא צריך להיות גם נעים לעין ואין מה לעשות הדבר הזה נראה כמו נזלת יבשה אז אין מצב שזה מתקרב לפה שלי
16. אם רוצים שזה יהיה יותר טעים צריך ראש של שום.
ינקו מירל ,   אשקלון   (03.09.09)
17. מה עם השערות???? לא לשכוח להוריד לפני הבישול!!!
(03.09.09)
לא לשכוח להוריד את השערות מהרגליים לפני הבישול... זה לא מובן מאליו למי שלא הכין מעולם רגל קרושה.
18. ל-15
רחלה ,   צפון   (03.09.09)
תקרבי לפה שלך משהו אחר יותר טעים, אני יכולה להמליץ לך. על אוכל לא אומרים מגעיל-איכס.
19. נוזלים
שוש ,   גבעתיים   (03.09.09)
תודה על המתכון , לי יש בעיה עם כמות הנוזלים שצריכה להשאר , הקריש יוצא לי קשה . אודה על הנחיות .
20. רבותי תרגעו בבקשה.
דודי מגרמניה   (03.09.09)

מתכון חביב ונכון.

רגל קרושה אינה מאכל יהודי בלבד. בכל ארופה יש וריאציות של מאכלים רוטטים. מבשר ומדגים. בגרמניה שמם .  SUELZE

רק ישמור השם עושים הגרמנים את הרטיטה מבשר הראש והרגליים של החזיר.

לרגל היהודית ניתן להוסיף גם רגלי עוף. ונכון גם גזרים ובצלים

גם פה חלוקות הדעות לגבי הרוטט. חלק גנובים על זה כמוני, וחלק נגעלים. בהתבוננות אובייקטיבית גם לפול חומוס יש דמיון רב לקלקול קיבה וסלט חצילים נראה כמו תערובת בטון. אין כמו בשבת בבוקר גחנון ואחר כך רגל קרושה ובצהרים קוסקוס.

תרבחו ותסעדו

21. הייתי מחליף למנה את השם
וולק   (03.09.09)
השם של המנה: "רגל קרושה"  לא נשמע מגרה וקצת חבל. אפשר לקרוא למנה - רטיט דמעה בתוך עיני (סתם רעיון...)  
22. רגל קרושה-אורגינלית
טובה בורג   (03.09.09)
מי שמכיר אותי יודע,איתי לא מתווכחים על טיב הבישול. ויסלחו לי כל אלו שפרסמו את המתכון. רגל קרושה שמה אומר הכל, קמצנים מכינים רגל קרושה מעצמות  רגל, ומהיכן לוקחים את בשר הרגל,??????? באם תבקשו את המתכון היהודי האורגינלי, תפנו אלי
23. גידי עגל
מאירה ,   ת-א   (03.09.09)
ניסיתי גידים של עגל , יצא אחלה
24. המאכל הדוחה ביותר עלי אדמות
ערן ,   רמת גן   (03.09.09)
העונש של כל האשכנזים באשר הם.
25. יש בדיחה דומה על בית מרקחת
פושפוש   (03.09.09)
אדם נכנס לבית מרקחת ומבקש משהו נגד כאבי גב.
הרוקח עונה: "יש לי בן גיי"
"מצידי הבן שלך יכול להז***ן בת*ת כמה שהוא רוצה", עונה הלקוח בזעם, "אבל מה עם כאבי הגב שלי?"
26. לימון? איזה קטע! אצל יהודי רוסיה אוכלים את זה עם חרוסת
ליז   (03.09.09)
27. ליז, לא חרוסת, אלא חזרת ☺
ת   (03.09.09)
28. מי שאוכל רגל קרושה במשך 100 שנה, חי הרבה זמן.
סבתא איטה   (03.09.09)
29. יש לי חבר חולה על רגל קרושה וגפילטע פיש,את הג'לי של הגפילטע
שותה בכוס והוא לא ,   פולני !! איכססססססס   (03.09.09)

////^^^\\\\

 <(*i*)>

30. כמה מים ,לדייק!!!!!!!(כיסוי לא מדוייק)
תוהה   (03.09.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה