אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
שגעון הדלעת: לביבות אפויות של דלעת וכרשה
יעל גרטי
פורסם: 25.10.09, 10:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 48 תגובות ב-25 דיונים
1. אפשר עם דלורית בצל וקוטג' במקום דלעת כרשה וריקוטה?
משתמשת במצרכים שיש ,   בבית   (25.10.09)
2. תודה
(25.10.09)
נשמע טעים מאוד. תודה רבה על תשומת הלב לפרטים קטנים בכמויות ובעשיה, נראה לי מועיל
3. שאלה ליעל, אפשר לטגן ולא לאפות?
סקרנית   (25.10.09)

יותר משמין אבל חוסך בזמן..

4. האם אפשר להכין מדלורית במקום דלעת?
לובה ,   לבוב   (25.10.09)
5. אפשר להחליף את..
יוסי ,   מרכז   (25.10.09)

הבטטה בתפוח אדמה

ואת הצנוברים בביצים

ןאת הכרישה בבצל

 

ואז יהיה לכן סלט תפוחי אדמה וביצים.

 

נתנו לכן מתכון מנצח, למה לשאול שאלות מיותרות ולהחליף בטטה בדלורית

6. האם אפשר להחליף את
קורנליה ,   לא שם   (25.10.09)

המגיבים ששואלים אם אפשר להחליף במגיבים אחרים,

שאם התמכון לא מתאים להם יחפשו אחד אחר?

7. אני מעונינת במכלים או לביבות וכו וכו ללא טיגון בכלל , היום,,
תזונה נכונה.........   (25.10.09)
כאשר יש מודעות לתזונה אנו צריכים  לאכול נכון  אז בבקשב אם אפשר מתכונים בלי שמון בלי טיגון בלי גבינות במשות סבבה
8. מבקש חלופה לאפיה המוקדמת
אודי ,   י-ם   (25.10.09)
60-90 דקות ב-200 מעלות רק כדי "לרכך" את הדלעת?
אולי אפשר לבשל (ולסנן את עודפי הנוזלים) או לאדות?
9. יעל, תודה על המתכון שהבאת בזמנו עם גירון
ירושלמית   (25.10.09)

עשיתי אותו, ונהניתי חבל על הזמן .

 

בעיקר נהניתי מההסברים הקולעים בול שלך, ומשיתוף הפעולה המוצלח עם אורן גירון, פשוט תענוג. התענוג הזה עבר לקראנץ השוקולד שהכנתי וקצרתי עליו המון מחמאות.

 

תודה, תודה , תודה.

10. אחלה מתכון!
בשלנית בהתהוות   (25.10.09)

בלי טיגון, לא שמן, ירקות, גבינה רזה, ביצים.

מחר אני מנסה.

כל הכבוד.

 

יעל, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!

מתי הספר??

11. המרה לטבעונות
טבעונית אחת :)   (25.10.09)

הי יעל ,

האם תוכלי להביא מדי פעם גם מתכונים לטבעונים ?
:)

מה היית שמה במקום הביצים והחלב?

תודה
12. שאלה לגבי הדלעת
נועה   (26.10.09)

יעל שלום- האם ניתן לרכך את הדלעת במיקרו או לבשל בסיר עם מים במקום בתנור?

חוץ מזה-אני מאוד נהנית לקרוא את הטורים שלך ואת ההתייחסות לשאלות הקוראים

13. קקטוס עם קוצים עם בלי קוצים ??
בישול מהיר   (26.10.09)
14. קמח מלא במקום קמח רגיל
אלוורה ,   צפון   (26.10.09)

יעל שלום,

אפשרי להחליף את הקמח בקמח מלא כל שהוא: שיפון, שעורה,כוסמין?

בתודה על תשובה.

אלוורה

15. לביבות מעולות
רעות ,   ירושלים   (26.10.09)
ניסיתי את המתכון אתמול בערב, הלביבות פשוט מצוינות!
16. אפשר לאפות בתבנית של מאפינס?
רוני ,   השרון   (26.10.09)

היי ,

נשמע מתכון מעולה

השאלה האם אפשר לאפות בתבנית של מאפינס וככה לקבל מאפינס של דלעת וריקוטה ?

תודה

17. שאלה ליעל
מירב   (26.10.09)
מטעמי רגישות לגלוטן (צליאק), האם אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן או בפירורי לחם נטולי גלוטן , ואם כן האם באותן הכמויות?
18. האמת, יותר מדי פצ'קריי
רות   (26.10.09)
תחשבו כמה כלים וכמה זמן הולך על הלביבות האלה - לאפות בטטה, ללכלך את המעבד מזון אחר כך להעביר הכל לקערה, במקביל לטגן כרישה, וגם האפיה עצמה צריכה להיות לפחות ב 2 נאגלות ובכל אפיה צריך להפוך את הלביבות צד.
19. הרגע הכנתי ( כן אני יודעת מאוחר אבל זה למחר)
boobikit ,   ny   (26.10.09)
עשיתי חצאי כמויות פרט לגבינה, השתמשתי בטוב טעם 3%, ויתרי על הצנוברים מטעמי דיאטה.
את הכרישה טיגנתי במעט שמן זית ( אולי 2 כפיות) את הדלעת חתכתי לחתיכות בינוניות (לחסוך זמן אפיה) וציפיתי בספריי שמן ( שוב מטעמי דיאטה).
העברתי הכל למערבל, ולמרות שבמתכון יש סדר מסויים עירבבתי הכל כמו שהוא את הביצה ואת הגבינה הוספתי בסוף.
אפיתי בתנור, על נייר אפיה עם קצת ספרי שמן, יצא מצויין!!!!! ולא מרגישים את השמן, ז"א הידיים אחרי האכילה לא שומניות.

20. תחתכי את הדלעת לחתיכות בינוניות, זה יקצר
boobikit ,   ny   (26.10.09)
את תהליך האפיה, לי לקח כ 20 דקות
21. במקום חלב
שרון ,   הוד השרון   (01.11.09)
מתכון ניראה מעולה יש דרך לעשות ללא דברי חלב?
22. לא קל יותר לגרד בפומפיה את הדלעת ללא צורך
ששש   (02.11.09)
לרכך בתנור?ואז ישר לטגן כמו לביבות של תפוחי אדמה.
23. האם ניתן לאפות את הבלילה כפשטידה?
אורית ,   חולון   (03.11.09)

ואם כן האם להוסיף ביצים?

24. YNEYT: אם כל הזמן מבקשים תחליפים לרכיבים..
(08.11.09)
אז אולי תתחילו לתת גם מתכונים עם פחות טיגון, ללא מוצרי חלב וקמחים לבנים?
25. בהתעסקות עם הדלעת
רחלי   (18.11.09)

אני צריכה להוריד את הקליפה קודם?

אני מצטערת פשוט אין לי שום כלום נסיון עם דלעות ומאוד בא לי להכין את המתכון הזה (שנראה מצויין!)

תגובות נוספות
חזרה לכתבה