בריאות  דיאטה
הכפרי ממש לא בריא. המדריך השלם ללחם
שרה בר אשר
פורסם: 15.11.09, 00:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 262 תגובות ב-157 דיונים
1. הבאנו שלום עליכם, הבאנו שלום על לחם, הבאנו...
חוכמת הבייגלה ,   אין לחם אין תורה   (15.11.09)
 בזיעת אפיך תאכל לחם. אחר כך תשתה את הזיעה.                                                  לא על הלחם לבדו יחיה האדם. גם על החרב.                                                          אין הנחתום מעיד על עיסתו. גם לא על אישתו.                                                           שלט בלחם ארז: רוצה לחם של היום? תבוא מחר.      
2. הכי טוב זה לא לאכול לחם בכלל !!!
spongebob   (15.11.09)
מלפני 9 שנים הפסקתי לאכול לחם בכלל
אורז שועית גרגירי חומוס
3. הלחם הכי בריא זה בגט.
עופר ,   רמת גן   (15.11.09)
4. רק לחם שחור פרוס או פיתה!
לחמניה   (15.11.09)
5. מה עם לחם אחיד?
הא לחמא עניא   (15.11.09)
6. בתכלס - ששואלים אותי בארומה :
יניב ,   נתניה   (15.11.09)
לבן, כפרי או דגנים קל ? מה הכי טוב אם אני רוצה לרזות?
7. התאמה לסוג הדם
ש.ש. ,   צפון   (15.11.09)
איזה סוג לחם מתאים לבעלי סוג דם B או לסובלים מנפיחות בבטן?
8. אז מה מתאים לסוג דם AB שרוצים לרזות?
לא הבנתייייי   (15.11.09)
9. חבירי מזון
orly ,   varui   (15.11.09)

כגון חומרים משמרים, מחליבים, משפרי אפייה וכו הם חלק מרוב הלחמים היום ולכן לא די לבדוק רק מה סוג הקמח. עדיף בעיני קמח פחות "איכותי" בלי רעל מקמח "איכותי" שהוסיפו לו רעל

 

10. כתבה לא מקצועית
לחם וחלב ,   ירושלים   (15.11.09)

על סמך מה הקביעה ש"מומלץ מאוד לא לחשוף תינוקות עד גיל שנה לכל מוצר המכיל חיטה."? מי קבע זאת? אין הנחייה כזאת של משרד הבריאות ואין הנחייה כזו בכלל. רוב התינוקות מעכלים היטב חיטה ואינם סובלים מברזל נמוך. חוסר אחריות מקצועי לקבוע קביעות גורפות לכלל האוכלוסיה. הכותבת פנאטית לא מקצועית וחמור מכל לא מבססת דבר על מחקר מדעי.

11. שוב פעם הקשקוש על סוג הדם ?
תזונאית טבעית ??????   (15.11.09)

מי שלא למד תזונה באקדמיה לא יכול לקרוא לעצמו תזונאי

כמו שמי שלמד קורס אילוף  + ספרות כלבים הוא לא זואולוג ולא וטרינר

12. כתבה מבלבלת לא הבנתי כלום, אז מה כן?????????
רר   (15.11.09)
13. שאלה-לחם באפיה עצמית
שושי   (15.11.09)

1. לא הצלחתי למצוא שום מתכון ללחם שאין בו קמח חיטה בכלל. ולחם מקמח שיפון או כוסמין אינו תופח!  יש למישהו רעיון?

2. מה עם קמח שעורה?

3. לחולי קוליטיס- איזה לחם אשר למצוא ללא שמרים, ללא קמח חיטה, ללא סיבים?

14. בכל הכתבה אין אף מילת המלצה על
יעקב   (15.11.09)
איזה לחם מתאים לסוכרתיים.
15. לתנו לחיות ( על שתיים ) לחיות
שיגעתם אותנו   (15.11.09)
16. לא אוכל לחם - יש צליאק
וולטר   (15.11.09)
17. יש כאן מאפה של של עובדות, דעות וחצאי אמיתות
כימאי של חומרי טבע   (15.11.09)

העובדה כי יש במשהו מן הטבע חומרים מזיקים - כאילו דא! כל חומר מן הטבע הוא תערובת של חומרים, חלקם רצויים, חלקם סתמיים חלקם מזיקים. כך גם בעגבניות, כך גם בתפוחי אדמה, כך גם בבשר, כך גם בחלב, כך גם בחיטה - בכל דבר זה ככה. אז לטעון שמזיק לאכול חיטה בגלל כל מיני חומרים שהיא מכילה - כל המומלצים של הדיאטנית הנ"ל מכילים גם הם חומרים מזיקים, רק שהיא לא יודעת את זה, או מעלימה את זה מן הקוראים.

בקיצור - אכלו לחם לבריאות, ואת הקשקושים זרקו לפח האשפה ולא לקומפוסטר, כדי שלא למחזר אותם.

18. שאלה: האם בלחם לא אורגני מחיטה מלאה יש הרבה חומרי הדברה?
עדיף כבר לחם רגיל ,   לא אורגני? (אין כסף)   (15.11.09)
19. אולי תתנו מתכון ללחם בריא עם שיפון לחולי סכרת
שרון   (15.11.09)

 

20. חשיפה לגלוטן - טעות בכתבה
מיכאל ,   תל אביב   (15.11.09)
הכתוב כאן שגוי לחלוטין. חובה לחשוף תינוקות לגלוטן בסביבות גיל 6 חודשים. בשום אופן לא להתייחס לנאמר בכתבה בהקשר זה.
21. הלוואי היה חוק שמחייב מדבקת "רמזור". ירוק - מאד בריא
דג   (15.11.09)
צהוב - נחשב ע"פ רוב לסביר ..
אדום - נחשב ללא בריא ע"פ הדעה הרווחת כיום.
22. כשקונים לחם ארוז באריזת וואקום -
דג2 ,   תל אביב -יפו   (15.11.09)
אני קראתי שאריזות וואקום (פוליאתלן) מכיל חומרים כימיים (כמו ביספינול) לריכוך הפלסטיק ואלה מתפרקים בחום (לחם שיוצא חם מהתנור) ועוברים (בתהליך הוואקום שנוצר בהתקררות הלחם) אל תוך הלחם .

נוצר מצב אבסורדי שלחם הנחשב בריא ונקי - הופך להיות רעיל בעצם הכיסוי שלו.

מישהו יודע להביר עוד על הנושא ? אולי כימאי העוסק בנושא ואינו תלוי כלכלית בחברות המייצרות ..

תודה.
23. איזה אוסף של שטויות
רועי ,   תל אביב   (15.11.09)
24. אחלה של פתרונות
אחלה של פתרונות ,   מהצפון   (15.11.09)

רק חבל שכל הלחמים הללו יקרים נורא וצריך משכנתא בשביל לקנותם.

זה ממש לא עוזר.

מענייןשכל הלחמים ה"טובים" ו"המומלצים" ניתנים לרכישה, ביוקר רב, בבתי-טבע.

 איזה "בית-טבע" מקדמת הכותבת.

 

25. איפה הלחם השחור שהיינו קונים במכולת לפני ארבעים שנה?
א.   (15.11.09)

איפה הלחם שנקרא 'לחם שחור' והיינו קונים לפני ארבעים שנה- ונקרא כך כיוון שביחס ללחם הלבן הוא היה כהה יותר. זה היה לחם מזין וטעים במיוחד כשהיה מאוד טרי.

26. כתבה מעניינת עשתה קצת סדר בראש
טל   (15.11.09)
27. קובה במייה דווקא תאייבה מאוד מאוד
אורן ,   חיפה   (15.11.09)
28. ותאכל לחם צר ומים לחץ
(15.11.09)

 

29. מה עם לחם שאור? מה אומרת הכיתובית: שאור ללא תוספת שמרים?
יהודית ,   ירושלים   (15.11.09)

גם בלחם ארוז קשה מאד לדעת. איזה שאור? שאור שיש בה שמרים - ולא הוסיפו עוד?  או לחמ שאור ללא שמרים בכלל?

יש פתרון: אפשר להכין בבית לחם שאור אמיתי, ללא שמרים. אשמח לתת למעונינים את המתכון. אפשר לחפש בגוגל ולמצוא מתכונים.  שנים אנחנו נהנים מלחם ביתי כזה. מערכת העיכול חזרה לאיזון, וגם המשקל. מומלץ!

30. הכי בריא והכי טוב זה לחם קימל! מעולה לדיאטה
rachealy   (15.11.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה