אוכל  טעם החיים
בת הדודה של הפיצה: מתכוני פוקאצ'ה
ynet
פורסם: 17.11.09, 09:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות ב-10 דיונים
1. אזהרה
אחת שאופה   (18.11.09)

במתכון האחרון כתוב 1/2 1 כוסות מים רותחים.

חשוב שהמים יהיו פושרים ולא רותחים - אחרת השמרים יהרסו ולא יתפחו!!

2. פוקצה קונים רק בלחמים חשמונאים ת"א
(18.11.09)
3. מאיה לביא - השפית מס' 1!!!
אילנית ,   מרכז   (17.11.09)
מאיה השפית מס' 1 ללא עוררין!!!
תודה שחלקת איתנו את המתכונים הנפלאים הללו!
4. שאלה-למה הפוקציות בבית יוצאות פחות קרנציות מהמסעדות?(גם השמן
לימי   (18.11.09)

לא עוזר- הוספתי , ומרחתי וכל מה שניסיתי לא יוצא אותו דבר כמו במסעדות

מה הסוד?????????????

5. ועוד כמה עצות לאופי הפוקאצ'ות:
סטודנט ,   חיפה   (17.11.09)

1. אפשר ורצוי להשתמש בשמרית. זה נוח, זה פשוט ולא צריך לפחד מלהתעסק עם זה. שמרים יבשים והקובייה הזו שיש גם בסופר טיפה מסובכים לשימוש למרות שגם עליהם אפשר להסתדר.

2. כששופכים את החומרים היבשים לקערה, הסדר צריך להיות: קמח, מלח, סוכר- לערבב היטב, רק אז שמרית, משפר אפייה שצמוד לשקית השמרית ואז מים ושמן זית. כל סדר אחר יפגיש את השמרים עם המלח והם לא מסתדרים יחד בלשון המעטה. המלח דואג שהשמרים לא ישתוללו ויתפחו יתר על המידה והסוכר משמש לשמרים כ"אוכל" בתהליך ההתפחה. צריך את שניהם- רק שלא יגעו ישירות אחד בשני. (השמרים למי שלא יודע- יצורים חיים לחלוטין).

3. אם אפשר, עדיף לא להשתמש בקמח לבן רגיל אלא להשקיע ולקנות קמח שטיבל מספר 2 שיש בכל סופר שכונתי (לפעמים אין). היתרון של הקמח הזה שהוא מיועד ספציפית למאפי לחם, לחמניות, פיצות ופוקאצ'ות. ז"א, התפחה מהירה, עשיר בגלוטן ומגיב טוב לפעולת השמרים (שממשיכה גם בתנור).

 

זהו, בתור בשלן חובב שפעם פחד מאוד מבצק והיום נהנה להכין בעזרתו מאפים, אלו המסקנות שהגעתי אליהן מתוך נסיון.

מקווה שעזרתי

6. בגוסטו יש פיצה מ-ז-ע-ז-ע-ת!
פיצית   (18.11.09)
7. אין פוקאצ'ה ללא גלוטן?
אייל סממך ,   רמת גן   (18.11.09)
8. תודה! ננסה בקרוב
מיקה ,   ישראל   (18.11.09)
9. עשיתי ויצא על הכיפאק
נועה   (18.11.09)
עשיתי אתמול את המתכון של הפוקצ'ה עם קונפי עגבניות, יצא פשוט מצוין. השותף שלי לדירה הילל ושיבח...מומלץ בחום, על אף שהקונפי עגבניות יוצא קצת כמו רוטב עגבניות ....
10. אוכל המדהים
(21.11.09)

מאיה לביא מדהימה!!!

מתגעגעת לאוכל המדהים שלה בקיוטו סלסלה

חזרה לכתבה