אוכל  טעם החיים
בלי ביצים וחלב: איך מכינים עוגות לטבעונים
גלעד אילון
פורסם: 15.12.09, 10:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 163 תגובות ב-109 דיונים
31. תודה רבה!
sara   (15.12.09)
יישר כח! ממש עוזר לי! עקרת בית טבעונית
32. שאלה לגבי זרעי פשתן טחונים
אחת   (15.12.09)

האם זה נכון שצריך להשאיר את הפשתן הטחון במקרר כדי שלא יאבד את האומגה?

 

אם כן אז מה הטעם להכניס אותם לעוגה כשאין להם כל ערך תזונתי?

33. מה עם צמחי הסויה המסכנים משהו שאל אותם
משה המבודד   (15.12.09)
34. לפגוע בעצמך כדי למנוע סבל מחיות זה עיוות מוסרי
משה המבודד   (15.12.09)

 

35. מגניב!! תודה!
(15.12.09)
36. טופו? טפו (חחח שונא את הדבר הזה - צימחוני!)
אלעד   (15.12.09)
37. עדיף לוותר כבר על העוגה..
(15.12.09)
38. מעתה אל תאמרו צימחוניים ..
ZadaheaD ,   אי שם בים   (15.12.09)

אימרו טופוניים ...

39. יותר נורא מביצים זה קמח לבן ובעיקר סוכר!!!
חבל!!   (15.12.09)
40. בשוקולד, גם המריר, יש חלב !!!!! בראוניס...
רננה   (15.12.09)
41. טבעונים לא אוכלים רק מזון בריאות
טבעונית   (15.12.09)
טבעונים הם מי שנמנעים ממוצרים מהחי.
זה לא אומר שצריך להמנע גם מקמח לבן או ממרגרינה וכל אלה.. אלו אכן מוצרים לא בריאים אבל אין קשר לטבעונות.
טבעונות ממניעים אידיאולוגים מדברת רק על מוצרים מהחי.
42. טבעונות לא פוגעת היא בריאה
טבעונית   (15.12.09)
טבעונות מספקת את כל מה שהגוף צריך (את זה הADA אמר- איגוד התזונאים האמריקאי) ובכלל מסייעת למנוע הרבה צרות בגוף
43. נסה להמיר את החמאה/שמן ולא את הביצים...
גילה   (15.12.09)
44. תודה רבה!
יוסי   (15.12.09)
45. אללה יוסטור ולהקתו!!!!!!!!!
קוריצה   (15.12.09)
46. רעל
מרגרינה זה רעל   (15.12.09)
47. הגיע הזמן...
moran   (15.12.09)
סוף סוף.......כתבות לטבעוניםםםםםםםםםםם!!!!!
48. רסק תפוחים מחליף גם שמן או שומן בעוגות! בדוק!
חגית   (15.12.09)

למי שרוצה להמנע משמן או שומן בעוגות -

מחליפים כמות של שמן או שומן בכמות של רסק תפוחים ללא סוכר.

אם כתוב במתכון כוס שמן - שימו כוס רסק.

אם כתוב 200 גר חמאה - שימו 200 גר רסק.

זה עובד בעוגות בחושות (הן יוצאות קצת יותר כבדות מהרגיל - אבל הרבה פחות מזיקות לבריאות).

לא עובד טוב בעוגיות - אפשר לשחק ולהחליף חלק מהשמן ברסק - עד חצי, אבל לא את הכל.

לא ניסיתי להחליף גם את כל הביצים וגם את השמן (ביצה אחת מ - 6, ע"י פשתן כן ניסיתי).

בהצלחה ולבריאות.

49. מאמר מועיל ומעולה
(15.12.09)
50. זרעי פשתן
גלעד אילון   (15.12.09)

זרעי הפשתן משמשים כחומר מדביק (תחליף ביצה).

הערך התזונתי של זרעי הפשתן אובד באפייה ולכן כדי לקבל את ערכם התזונתי רצוי לערבב זרעי פשתן טחונים ברסק תפוחים, להוסיף גרנולה ויש יופי של ארוחת בוקר (מתוקה) ומשביעה.

אני טוחן את זרעי הפשתן בעזרת מטחנת תבלינים ומשתמש בהם מיד.

51. תרגעו עם הפחמימות הפשוטות
(15.12.09)

עם כל הקמח הסוכר והמרגרינה שאתם אוכלים אתם בסוף תמותו יותר מהר מהחיות שאתם מגינים עליהם

 

52. אחלה כתבה!!!
צמחונית   (15.12.09)
גרמה לי לחשוב בשיא הרצינות על מעבר לטבעונות
53. האתר של גלעד נפלא.
(15.12.09)

לא טבעונית בכלל סתם מנסה לשמור על בריאות, באתר של גלעד (למי שלא מצליח להעלות שינסה לגגל "בעיקר מתוק טבעוני" וגם גלעד איילון.

באתר יש מתכונים מעולים טבעונים ובריאים (עוגת גזר, עוגיות שיבולת שועל מעולות וקלות להכנה ובריאות עם ממירים קמח לבן למלא - לא מרגישים בהבדל).

פשוט לבחור את המתכונים בלי המרגרינה. ולהמיר קמח לבן במלא.

יוצא נפלא

54. לגלעד- כל הכבוד! נהנתי לקרוא!
לקטוזית ,   המעי הרגיז:(   (15.12.09)

אגב, אני רגישה ללקטוז, וחלב סויה (קיטניות), עושה לי גם כן בעיות במעיים.

האם יש לך פיתרון אחר?

לא חלב עיזים, לא חלב סויה, לא חלב באפלו, לא חלב כבשים...

אני יודעת שבחלב נאקות אין לקטוז, אבל זה חלב לא כשר.

ולגביי חלב עיזים, קראתי כתבה שטוענת שחלב העיזים הוא אינו 100% מעיזים, אלא משולב בתוכו חלבון מחלב בקר!!!!

אני שותה חלב עיזים של 2 יצרנים מוכרים,וזה עדיף לי מאשר חלב פרה, אבל עדיין יש לי תופעות לוואי. האם ידוע לך אוליי על תחליף אחר לחלב? או שידוע לך על חלב עיזים שאין בו את החלבון מהבקר.... (כי היצרנים לא מדווחים על כך, אבל צרכן שרגיש ללקטוז כמוני, מרגיש במעיים את תופעות הלוואי, והבטן מתנפחת והמעיים מרעישים כאילו הם מפוצצים במים..)

55. צליאק
עינת   (15.12.09)
מה עם עוגות לחולי צליאק??
56. האם מישהו מכיר מתכונים למי שחייב בדיאטת קנדידה?
סיגל, סטודנטית ,   חיפה   (15.12.09)

אשמח לקבל מתכונים ללא קמח, סוכר שמרים ותפ"א. אם מישהו מכיר מתכונים טעימים ופשוטים או חברות שמוכרות מזונות מסוג זה אשמח לשמוע.

57. גלעד יו אר מיי הירו- תודה רבה רבה
טבעונית   (15.12.09)
58. מרגרינה היא תחליף גרוע מאוד לחמאה
מימי   (15.12.09)
59. איפה קונים שמנת צמחית. לא ראיתי בבתי הטבע
ירמיאו   (15.12.09)
60. למה אי אפשר לשמור את הכתבה הזו?
חבל מאוד   (15.12.09)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה