אוכל  טעם החיים  וידאו  טיפ ברגע
איך מכינים פירה
ynet
פורסם: 29.12.09, 11:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 219 תגובות ב-97 דיונים
1. פירה
טוניה ,   חיפה   (29.12.09)

שאלת השאלות - איזה סוג של תפוח אדמה השף השתמש, כי התפו"א המצויים בשווקים, לא ניתן להכין מהם פירה נורמלי.

תודה.

2. בשביל מה השלב עם התנור?
מתעניינת   (29.12.09)
3. לפירה אמיתי
שגיא ,   תל אביב   (29.12.09)
אופים את תפוחי האדמה ולא מבשלים במים
4. ואם רוצים פירה כתוספת לשניצל? למה החלב?
(29.12.09)
5. במקום בתנור
ירושלמית ,   ירושלים   (29.12.09)

2 צודקת. הפולנים מסננים את המים לאחר שתפוחי האדמה התבשלו. ומשאירים על אש נמוכה ללא מים ומיבשים אותם,2-3 דקות והופכים מידי פעם, במקום לשים בתנור.

6. אני דווקא לא אוהב פירה "משחתי"
האוכל   (29.12.09)
7. בשר עם חלב??!!
אחת שיודעת..   (29.12.09)
ואם אוכלים בשרי עם הפירה משהו כמו שניצל???
8. פירה
י.ש. ,   מרכז   (29.12.09)

פנטסטי

 

מתכון מצויין לכולסטרול.

 

אפשר להכין פירה טוב גם בלי השמנת והחמאה.

9. אפשר מיונז במקום חלב וחמאה...
מי שהכשרות חשובה לו   (29.12.09)
10. אתם לומדים מה שאנחנו הצפרתים כבר שוכחים...
דניאל ,   מרכז   (29.12.09)
11. ל-2
גולי   (29.12.09)

בשביל לייבש אותם מהמים אפשר גם אחרי הסינון לשים אותם לדקה ללא מים על הגז הכול מתאדה בהצלחה

12. אגוז מוסקט? איכס. עדיף פלפל לבן.
(29.12.09)
13. "מעט" חמאה???
א   (29.12.09)
הגזמת...
היום כבר לא מבשלים ככה.
14. בשביל מה לכל דבר אתם חייבים לדחוף חלב וחמאה ?
עוז   (29.12.09)

באמת "תודה" שהפעם הסתפקת רק בחלב ולא דרשת להשתמש בשמנת.

 

מספיק כבר עם הטרנד הזה ש"שפים", ישר דוחפים לכל דבר שמנת, חמאה, גבינות שמנות, ביצים, שמן, וכו' בכמויות מסחריות, בכדי שהוא יהיה טעים.

 

הגיע הזמן שיהיו "שפים אמיתיים", שיוכיחו את בקיאותם הקולינארית הנרחבת, ובמקום לברוח למרכיבים הקלים כמו חובבנים גמורים, יתאמצו קצת במציאת פתרונות אחרים וחדשים/חדשניים, וילמדו להכין דברים טעימים מאוד אבל גם בריאים ומזינים !

15. מה קורה עם שומרי כשרות כמוני?
(29.12.09)

אני אוהבת את זה כתוספת לבשר ואו כבדים מטוגנים עם הרבה בצל.

איך אפשר חמאה ושמנת/חלב עם ארוחה בשרית??????

16. מועך מעולה
חולה פירה   (29.12.09)
הכל תלוי המועך- מצאתי אחד מעולה קצת מוזר בצורה אבל מאוד כיף לעבוד איתו של ציליס משהוא שוויצרי - קניתי ב4שף - שווה
17. ככה עושים פירה בצבא - בלנדר? נו, באמת
אוי ואבוי   (29.12.09)

שלושה דברים חשובים:

א. במקום לבשל עדיף לאפות בתנור על שכבה דקה של מלח גס.

מה פתאום בלנדר? - יש מועך תפוחי אדמה ידני 60 ש' באיקאה

ג. למעוך רק שתפוחי האדמה חמים

18. אם מוסיפים גבינה כחולה, הטעם אלוהי.
שלומציון ,   ישראל   (29.12.09)
19. באנה, אתה קרציה....
חפרת   (29.12.09)
אז אל תשים חמאה!
20. פתרון מושלם לשומרי הכשרות:
(29.12.09)
מיד לאחר שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, גשו לאינטרנט ולמדו על הקשר בין הדתות של היום לדתות הפגאניים שקדמו להן, ותבינו שבעוד שאמונה בכח עליון היא סבירה, עבודה של אותו כח עליון ושמירה על מצוות מגוחכות ולא רלבנטיות דומה בעיקרה לעבודת אלילים כמו לפני 3000-4000 שנה. בתיאבון
21. עצה
אני ,   תל אביב   (29.12.09)
במקרה הכנתי אתמול פירה מתפו''א לבנים ויצא מצוין.  החמאה מוסיפה  טעם אבל היא לא כל כך בריאה, אפשר בהחלט לוותר עליה.  אני לא סובלת גושים בפירה ועם הממחות הרגילות לא כל כך הולך, במטחנת ירקות ייצא דייסה, לכן פתרתי את הבעיה.  פעם ראיתי בטלוויזיה שפית מדגימה פירה ולמעיכה השתמשה במין ספל שהוא מחורר בבסיס, מכניסים תפוח, אחד, אחד, מועכים אותם על ידי מכסה שנסגר עליו והתפוח אדמה יוצא כמו מקרונים דקים,  זה נהדר ואין גוש אחד, יש להשיג אותו בחנויות לכלי בית.  אפשר להוסיף לפירה חתיכות קטנות של בצל ירוק או מלפפון חמוץ לפי הטעם,  דליקטס !
22. ל - 14
ג.ד. ,   תל-אביב   (29.12.09)

הביקורת שלך אינה חיונית. באוכל מסורתי אין צורך להמציא משהו חדש. זה האיכות של האוכל כשיודעים להכין אותו במיטבו עם כל החומרים הנכונים.

 

דיקט - זו ה אפשרות בישביל...

23. ממחה?ממחה?נו,באמת.
שף ,   דמיקולו   (29.12.09)
שמוש בממחה או מעבד מזון גורם לשחרור עמילן מתפוחי האדמה, וזה עושה את הפירה דביקי. פירה טוב הוא לא דביק. 
24. מה נותנת האפייה 5 דקות לאחר בישול התפ"א?
ותוסיפו גבינות קשות!   (29.12.09)
25. הוסיפו ביחד עם החלב גם חלמון לטעם מושלם!
איילה ,   תל אביב   (29.12.09)

 

26. רק לא עם בלנדר או מוט ריסוק!! המרקם צריך להיות גס במקצת
(29.12.09)
ממחה ידני,להשאיר מעט גושים.
ולשומרי הכשרות-ללא חלב,להוסיף את מי הבישול במקום
27. להשתמש במולין
עומר   (29.12.09)

השיטה הנכונה היא לבשל בלי לקלף בכלל כדי למנוע חדירת נוזלים. במידה וקצת התפרקו ניתן לייבש בתנור.

לטחר מכן מעבירים למכשיר בשם מולין (נראה כמו סיר עם פומפיה ומנואלה)  יחד עם הקליפה. מסובבים את המולין ואקליפה נתפסת על הקוצים של המכשיר והפירה יוצא קטיפתי לכלי.

לשיקולכם אם להוסיף חמאה, מיונז, חלב שמנת וכו'.

הכלי גם מומלץ לעשיית קרם חצילים כי הוא שומר את הגרעינים מחוץ לקרם.

28. נראה לי זה המדור של השמנים. אז טעיתי בנווט
(29.12.09)
29. לכל המומחים..
פייר דו פירה ,   קרטושקה ואלי   (29.12.09)

על טכניקת אידוי שמעתם? לא בישול ואז אפיה, לא בישול ואז ייבוש, לא מכינים כאן כביסה לגיהוץ. סיר אטום עם מסננת פנימית שמרידה את תפו"א מהמים...

יוצא מדהים. אם מאדים אותם מעל ציר כלשהו הטעם אלוהי. כך סבתא שלי הייתה עושה במשך שנים והעבירה את סוד האידוי לנכדה המסור. ניתן גם לאפות במשך שעות וזה גם יוצא גן עדן. בישול התפו"א נובע מקיצור זמן בלבד.

30. מתכון של גויים! כל הידע שלכם ואין לכם מתכון יהודי?!
אופיר   (29.12.09)
גם כן שפים...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה