אוכל  טעם החיים  וידאו
על חלוקי נחל: לחם מרוקני ביתי
ynet
פורסם: 03.01.10, 11:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 85 תגובות ב-50 דיונים
1. אין דברים כאלה אליפות
שלום ,   מגדל העמק   (03.01.10)
מי שלא טעם לחם כזה ביימיו לא טעם את טעם גן עדן מ ע ד ן
2. דומה אבל לא
מרוקאית   (03.01.10)

קודם כל פרנה היא לא תנור היא מעין אגלו מחוץ לבית עם אש ככה שהלחם קצת נשרף והופך לקריספי בקצוות , שנית הלחם עגול ולא נראה כמו כיכר לחם רגיל .

במרוקו לא היה נייר אפיה התפיחו את הלחם בקערה אחת גדולה ולא מורחים את הלחם בשמן זית ...

אבל חוץ מזה - נראה טוב ( אומנם לא כמו הפרנה שסבתא מכינה  )

3. פרנה זה ה"תנור" שבו נאפה הלחם, למה להטעות??
כנסו ותבינו   (03.01.10)
פירוש המילה "פרנה" זה תנור או קמין שהשתמשו בו במרוקו. הקמין הזה הוא מבנה  שנראה כמו איגלו קטן (בגובה מטר בערך) שנבנה מאבנים ובטון ועם "דלת" שבימי שישי , אחרי שאופים את הלחמים (של כל השכונה ) מכניסים עוד עץ לבעירה ואז כל השכנים מביאים את סירי החמין שלהם ומכניסים לשם למשך הלילה. בקמין זה החמין הכי טעים, כי העשן של האש היה משפיע על הטעם והיה יוצא טעם מעושן משהו. פרנה זה התנור או הקמין הזה..ולא שם הלחם. לחם שנאפה בפרנה אכן טעים מאוד, הוא יוצא קריספי ואוורירי, מין פיתה שטוחה וקריספית. חבל שאנשים לא בונים פרנה יותר בגינה שלהם, אחלה תנור חסכוני ואפשר להכין בו פיצה, פוקצה, וכל מה שקשור באפיה. הכל יוצא טעים בו בגלל העץ והעשן ובכלל, החום הגבוה בו.
4. אפשר להשתמש באבן אפייה במקום חלוקי נחל?
נדב ,   רביבים   (03.01.10)
5. איזה פלצנות, מה רע לאפות בתנור? כאלה פלצנים המזרחים האלה
נועם   (03.01.10)
6. שמרים
נוני   (03.01.10)
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים וכמה זה בכפות. האם הבצק לא נשבר שמעבירים אותו מהתבנית לתבנית שנמצאים האבנים ?
7. בלי הטורקיה והצרפתים,המרוקאים היו אוכלים עד היום גללי עיזים
אב טורקי,אם פרסית   (03.01.10)
8. כמות השמרים היא חמישית הקוביה? בטוח?
שראל   (03.01.10)
או שהכמות היא חצי קוביה
9. יאמ!
אמיר   (03.01.10)
10. זה נראה כמו "לחם חלוקים" שמוכרים במאפיה של מגה
(03.01.10)
11. ממש לא לחם מרוקאי
כפירון ,   רמת גן   (03.01.10)
אחלה כתבה, נראה טעים. לא לחם מרוקאי - בטח לא לחם פרנה.
פרנה זה תנור מרוקאי שנמצ בחצר הבית ונראה כמו איגלו, ממש בלי חלוקי נחל.
ללחם מבחוץ ממש אין מרקם של שמן, יבש לחלוטין.
והלחם המרוקאי עגול.


אחחח... חבל שאין עוד לחם מרוקאי אמיתי בארץ
12. דווקא יש !!
:)   (03.01.10)
עד לפני כמה שנים היה לי בחצר הבית פרנה , היום יש פרנה אחת פעילה במושב :)
13. לכל המרוקאים- מה קרה לכם- איגלו זה משלג! אין במרוקו!
גג   (03.01.10)
14. איזה יופי - מאפה עם אופי!
ט"א   (03.01.10)
15. בעונה זה האבנים ספוגות מים שירתחו בתנור ותתפוצצו
מיקי ,   ירושלים   (03.01.10)
16. מיקסר.. קמח לחם... איפה זה היה במרוקו בדיוק?
או שתלמדו כמו ,   שצריך או שלא   (03.01.10)
17. מה זה "אופה ארטיזן"
(03.01.10)
מה זה "אופה ארטיזן"? מושג חדש ?
18. מתכון מעולה ואפשר להשתמש באבנים להשחזת הסכינים אח"כ
(03.01.10)
19. את הלחם הזה אפינו במרוקו בטאבון בפתח המערה בהרי האטלס !!!!
הסף קלוד אמסלם ,   נתניה - סיכון דורה   (03.01.10)

////ו\\\\

&

lt;A>\\\\ו////

20. אין סרטון
כרגיל   (03.01.10)
מזל שבדקתי את העיניים שלי עם ג'נטיל.
21. לחם מעולה! סחטיין על המרוקאים D:
דן ,   אשכנזי אסלי   (03.01.10)
22. טמפרטורה
הילה בללי ,   WASHINGTON, USA   (03.01.10)
כמה מעלות זה חום מקסימלי?
23. המלצה חמה - כנסו!!!
מכור לפחמימות   (03.01.10)
אכלתי לחם כזה ב"חנות לחם" בראשל"צ - הם באמת מבינים עניין!!!
24. אנחנו הקצבים מבינים הכי טוב בלחם ותנורים.
קצב ,   בן חצב   (03.01.10)

ראשית, צריך לבחור את נתח הלחם הכי עסיסי הבנתם מורוקאים יקרים שלי?

הנתח צריך להיות שומני-כלומר משובץ בהרבה שומן, רצוי מבשר אחר, ומתובל בהרבה חריף.

שנית, שמרים. אצלנו בפולין לא היו שמרים אז אפינו עם סודה וקראנו ללחם-לחם סודה. כשהסודה נגמרה החלפנו לפנטה ומכאן השם :"לחמניות קרקוב הפנטה-סטיות".

שלישית, אצלנו האיגלו דווקא נבנה מקרח. ברוך השם-קרח לא חסר לנו.

כדי שהאיגלו לא יימס בזמן האפיה היינו מש

קרה. את הלחם היינו עוטפים בהמון שומן אווזים ומכאן "לחם העוני" או "שמאלצברוייט" שעד היום סבתי ז"ל מלקקת את שפתיה לזכר טעמיו הקצביים המופלאים.

אז זהו, ככה זה אצלנו הקצבים יודעי כל.

להת' מחר באטליז ואל תשכחו : אצלי הפוספטים והניטרטים הכי משובחים והם ניתנים בחינם כחלק מהשירות הקצבי המדהים שלנו!

 

25. הלחם נראה בפנים חלול כמו הראש של המרוקאים !!
קובי שרץ ,   זמר שלופי- שלוחלנד   (03.01.10)

////ו\\\\

&

lt;A>\\\\ו////

26. חההה הכי אהבתי לקרוא-,,,לנו המרוקאים,,,!!!!
הצברים-שא היו במרקו!   (04.01.10)
27. איפה זה נמצא בראשון?
רישוני   (04.01.10)
28. טעות במתכון
אפי   (04.01.10)

כף מלח זה המון לכל היותר כפית

כמות השמרים נמוכה מאד כנראה חצי קוביה או חצי כפית יבשים

חסר סוכר כחומר דלק לשמרים לפחות כף

אין לתתלשמרים לגעת בשמן הם ימותו

יש ללוש את השמרים עם הבצק לאחר מי כן להוסיף את השמן

לא רצוי גלילים אלה גליל ששטחו אותו עם מכות כלות של כף היד

אחרת יתקבל לחם עם חללים גדולים מידי

 

29. כמה טפשות וטמטום בתגובות......
חוחי ,   צפון   (04.01.10)

כמה טמטום של תגובות בכתבה אחת...

30. כמה? אולי תגיד מה הטמטום?
כי בינתיים לקרוא ,   לעצמך שף ארטיזן   (04.01.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה