כלכלה  קריירה  עבודה בכותרות
שימוע לעובד: תנאי לפיטורים הגונים, או כסת"ח?
תני גולדשטיין
פורסם: 17.01.10, 01:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-44 דיונים
1. שימו לב לגיל-בושה! האם זה חוקי?
(15.01.10)
לאיזור נתב"ג / צומת כנות דרוש/ה איש/ת עתודה ניהולית לחברת הובלה בינלאומית עבודה תפעולית מעניינת בנתב"ג או בצומת כנות (בהתאם לקירבה למקום מגוריו של העובד) עם יכולת להיות בעתודה הניהולית של החברה כמנהל תפעול בעתיד. התפקיד הנוכחי כולל ניהול קווי הפצה מורכבים של משאיות, לתפעל נהגי משאיות, להכין דו"חות, לפתור בעיות תפעול שוטפות ועוד.דרישות: גיל 24 - 34, נכונות לעבודה במשמרות (פעמיים בשבוע משעה 6.30 בבוקר עד הצהריים, פעמיים בשבוע משעה 13.00 עד 22.00 בלילה ופעם בשבוע משעה 11.00 עד 19.00), ידע באקסל ברמה בינונית עד טובה, אופי דינמי, יוזמה. עדיפות לבעלי ניסיון קודם בתפעול או בניהול צוות או בשירות לקוחות. שכר התחלתי של 6500 ש"ח לשנה הראשונה, אח"כ קידום לפי יכולות + ביטוח מנהלים ובריאות פרטי + פלאפון.
2. לא ישים
אבי   (15.01.10)
אי אפשר להכריח מעביד פרטי להעסיק מישהו שהוא לא רוצה בו מכל סיבה שהיא והמעביד רק צריך להיות מתוחכם ומתודרך נכון כדי לעשות את ההצגה לפי הספר. החוק רק גורם נזק למעסיקים פחות מתוחכמים ולא נותן שום יתרון לעובד שצריך לעבור גהינום קטן מהרגע שזומן לשימוע. עדיף לו לחתוך ולדעת מייד מה המצב. זימון לשימוע אומר שעכשיו צריך לעבור שבוע שבועיים או יותר של חוסר תפקוד וכאבי בטן ואי נוחיות מול החברים בעבודה שכולם מצביעים עליו. לרוב מי שפוטר רוצה רק להיעלם ולהתאבל לבד ולא לעבור אינקויזיציה.
3. מועיל במספר קטן של מקרים בהם המעסיק הוא דגנרט מלכתחילה
יובל   (15.01.10)

אם המעסיק צריך לזמן את העובד לשימוע לפני פיטורים כדי לגלות שאשתו חולה מזה חצי שנה והוא צריך לעשות המון סידורים טכניים לעזור לה, המעסיק דגנרט. העובד צריך להרגיש חופשי לאמר את זה, ואם לא, המעסיק צריך לברר את הנקודה בשיחה לא פורמלית הרבה לפני שזה מגיע לתהליך פיטורים.

 

בכל שאר המקרים, זה טקס חסר משמעות. אם המעסיק מחליט להפטר ממישהו באופן אישי, הוא תמיד יכול לתפור לו תיק. תמיד אפשר למצוא טיעון סובייקטיבי, כמו שלהערכת המעסיק מדובר בעובד שיהיה הכי קל להסתדר בלעדיו בעתיד.

4. אצלי הפועלים הזמינו אותי לשמוע ואימו שאם לא יעלה להם את השכר
הפכתי עבד של הפועל   (15.01.10)
הם יביאו כל אחד בתורו 39 יום מחלה  אה 
5. מה קורה עם עובדי מיקור חוץ ועובדי קבלן?
אלירם ,   ירושלים   (16.01.10)

האם גם הם זכאים לפיטורים עם שימוע?

מי צריך לעשות להם שימוע? הקבלן או הלקוח שאצלם הם עובדים.

 

רוב העובדים היום בישראל הם עובדי קבלן ומיקור חוץ.

הלקוח שאצלם הם עובדים אין להם איתו יחסי עובד מעביד. הלקוח אומר להם ללכת הביתה מעכשיו לעכשיו בלי שימוע. הלקוח לכל היותר  מידע את הקבלן שהוא לא מרוצה מתפקודו של עובד קבלן מסויים. וברגע מסויים שרירותי, שולח את העובד הבייתה.  הקבלן שמשלם להם משכורת כותב להם במקום מכתב פיטורין.

 

האם שימוע הוא פריבילגיה ל"עובדי חברה" בלבד? רק להם יש לב שיש להתחשב בו? למה רוב העובדים בישראל הם לכל היותר סחורה או סוסי עבודה שסוגרים מעליהם מחיר וזמן שימוש?

6. "שימוע"- צריך להעשות ע"י גוף חיצוני לא אינטרסנטי
אלירם ,   ירושלים   (16.01.10)

פיטורים הם אירוע חמור מספיק ומשמעותי שיש להוציא אותו מהידיים הבלעדיות של המעסיקים, ולהכניס גורם נוסף, לא אינטרסנטי, שיבדוק את טענות המעסיק ויאפשר לעובד להתמודד מול הטענות האלו, ולהעלות טענות נגד.

 

לא ראוי שלמעסיק תהיה זכות לפטר עובדים מסיבות לא נכונות. לא לכל עובד יש את המשאבים הנפשיים והכלכליים להתמודד משפטית מול גופים עיסקיים גדולים.

במיוחד שתביעה משפטית עלולה "לשרוף" עובד בתחום שלו, ולא למצוא עבודה בהמשך.

7. אנשים מסתכלים פה רק על הצד שלהם.
Alex   (16.01.10)

וזה שהיום קשה למצוא עובד נורמלי שיהיה נאמן ויעבוד כמו שצריך ולא יבלה את כל היום בפייסבוק ובצ'טים? ועוד כזה עובד הולך ומנסה לתבוע מעבידים במאות אלפי שקלים. מה אתם חושבים שלוקחים עובדים בשביל לשחק? אם אתה לא מועיל עוף הביתה לשחק בפייסבוק. אנשים איבדו כל בושה היום. וזה גם בגלל עו"ד. כי כל פלצן היום עו"ד וצריך עבודה. בשביל עו"ד צעיר כל תיק הוא נכס. אחר כך המעבידים לוקחים עו"ד תותחים קורעים אותם בבית משפט אבל הבעיה היא שהעובד הזה סתם מבזבז למעביד את הזמן גם כשהוא עבד וגם כשהו מפוטר. אז לפני שאתם רצים לתבוע תסתכלו טוב טוב במראה ותחשבו מה אתם עשיתם בשביל העסק שהוא לא יפטר אתכם.

8. משאבי אנוש
מירב ,   ת"א   (16.01.10)
שימוע הוא תהליך חשוב ונכון, שאם מבוצע בזמן וברגישות על ידי מישהו בכיר במשאבי אנוש יכול להיות גם אפקטיבי. מנסיוני אני מכירה דוגמאות בהם השימוע היה רק תהליך פורמאלי כיוון שהפיטורין היו בלתי נמנעים, אך לפחות העובד הרגיש שמדברים איתו, נותנים לו זמן לעכל את העניינין ומתיחסים בכבוד, והיו מקרים "גבוליים" בהם הצלחתי לשכנע מנהל לתת לעובד הזדמנות נוספת לאחר ששמעתי את טיעוניו או אפילו להעביר עובד למחלקה אחרת אם יש כאן עניין של :חוסר כימיה". בקיצור- הכל כאן עניין של רצון טוב ונכונות לבצע תהליך אמיתי ולא פיקטיבי.
9. שמועבלוף
בטטה   (16.01.10)
לפני ארבע שנים פוטרתי מעבודתי עקב קנונייה בין מנהלת המדור שלי לעובדת אחרת .נעשה לי "שימוע" על ידי מנהלת המחלקה שהיה למעשה לא יותר מבית דין שדה. אם לא די בכך מנהלת המדור שלי ליכלכה עלי בכל מקום שפניתי אליו.

לפני מספר חודשים מנהלת המדור הזו פוטרה לאחר שחקירה גילתה שלקחה שוחד טובות הנאה וניהלה תיקים בצורה בעייתית (בלשון המעטה).
10. מדינת קפיטליזם חזירי,אין דין ואין דיין,הפקרות
בנימין   (17.01.10)

עצתי לכל עובד,נקרה על דרכך "לתפוס מעביד בגרון",אל תרפה,הוא יעשה לך אותו

דבר בהזדמנות הראשונה,אלוהים עזב מפה למקום אחר.....

11. מנסה מזה 4 חודשים לדבר עם הבוס... לא מצליחה
עובדת קשה ,   ירושלים   (16.01.10)

עובדת במקום פרטי, מנסה מזה כ-4 חודשים לבקש העלאה בשכר לאחר שנה. אין אפשרות להגיע אליו לשיחה פרטית. מקום קטן של 10 עובדים. מנהלת המשרד לא מוכנה גם לדבר איתו עבורי - פוחדת ממנו .... . כתבתי לו מכתב אך אני עכשיו כמו כדור באויר בינו לבינה ותשובה לא מתקבלת. המוטיבציה שלי בעבודה יורדת וזה פוגע בכושר הרכוז שלי בעבודה.

האם אני יכולה להכריח אותו לבצע שיחת שימוע מהצד של העובד?????????

אשמח לקבל תשובה על כך - תודה! לפחות מרגישה אדם בחברה טובה.

12. שימוע
מרדכי   (16.01.10)
שימוע זה משחק מכור מנסיון רב
13. לא מבין את השימוע, לא כמנהל ולא כעובד
עמית ,   רמת גן   (17.01.10)
ברור שזה כסת"ח. זו סיטואציה מביכה בה שואלים את העובד מה יש לו להגיד כשברור לשני הצדדים ששום דבר שיגיד לא ישנה את רוע הגזירה. כמנהל נשאלתי ישירות אם ההחלטה כבר התקבלה ולא יכולתי להסתכל לעובד בעיניים ולשקר. מה הטעם בטמטום הזה?
14. גם לדעתי "השימוע" הזה הוא שימוע בלי שום הקשבה או אפשרות
גל   (16.01.10)
להטות תוצאה קבועה מראש. כלומר שומעים ומשגרים הביתה בלי שום תוכן למה שנאמר. לפחות זה מה שנתקלתי בו לא אישית אך לפי מה שראיתי לגבי עובדים אחרים. כדי שהשימוע יהיה אמיתי יותר כדאי שהוא יהיה דיון עם תוכן ולא עם תוצאה קבועה מראש, עם אפשרות להקליט את השיחה או לתעד אותה בדרך אחרת למשל פרוטוקול בכתב, ועם דמות ניטראלית לחלוטין שנוכחת שם. והדמות הזו זה לא אשת משאבי אנוש מתוך החברה שלעתים יכולה להצדיק את תפקידה כי סוף סוף בתקופה של מיתון יתפנה מקום והיא תוכל אולי לגייס מישהו אחר במקום זה שיפוטר דקה אחר תום השימוע.
15. בחברת דלק מפטרים כמו רשעים
מתעללים בעובד   (16.01.10)

עד שהוא פורש יזום

או שהם מפטרים בצורה הכי רעה שניתן לדמיין .

 

16. Think you can continue to attack job creators without it
moo ,   los angeles ca usa   (16.01.10)
Think you can continue to attack job creators without it hurting job seekers?
17. שומוע המצאה מיותרת וטיפשה
רמי   (17.01.10)

כל הזמן מנסים להגן על העובד, אבל על הצד השני של המעסיק אף אחד לא חושב.

כן אם עובד יקר לי זו סיבה מצויינת לפטר אותו ולהביא משהו אחר זול יותר לעשות את אותו התפקיד.

מתי למעסיק יש זכות שימוע? עובד יכול להחליט לעזוב פרוייקט בזמן הכי קריטי כי הוא קיבל הצעה טובה יותר והמעסיק לא יכול לעשות כלום.

סיבות כמו ראש הצוות לא מסתדר איתי הן סיבות מצויינות לפיטורין, ראש הצוות צריך לנהל את הצוות אם הוא לא יכול לעבוד עם עובד מסויים אז המנהל שלו צריך להחליט מה עדיף לו צוות שמנוהל טוב או השארותו של העובד (אולי אפשר למצוא לו מקום אחר בחברה)

אף מעסיק לא רוצה לייצר לחברה שלו שם של מעסיק לא הוגן, ברוב המקרים הוא יתאמץ לדאוג לעובדים אלא אם זה לא אפשרי. כאשר מנהל קבוצה מקבל הוראה לקצץ את מספר האנשים מ 8 ל-5 כי המצב לא טוב, מה הוא יכול לעשות, זה מצב נתון ועכשיו צריך לבחור ואולי כל ה-8 הם בסדר אבל עדיין 3 צריכים ללכת הבייתה.

צריך להפסיק קצת עם כל ההתבכינות הזו!!!

18. החברות מכסתחות
שמוליק מחרוסקי ,   יבניאל   (17.01.10)

במפעל בו אני עובד סמנכ"לית משאבי אנוש אומרת למנהלים , "תכסתחו "לעיתים הפיטורים הם בלית ברירה ועובד מגיע לסמנכ"לית הנ"ל והיא שומעת מילים כדוברנות , אבל היא חוץ מלהזיז את ראשה כחרצוף לא עושה כלום ,לעיתים כמו השבוע פוטרה עובדת בכירה בידי סמנכ"ל התפעול רק משום שלא סבל אותה ,סמנכ"לית משאבי אנוש לא עשתה כלום למרות שהסכימה עם כל מה שהעובדת אמרה .

השימוע היה כסתח , ולעיתים לא נותנים לך להגיע למנכ"ל שישמע מה רקוב אצלו

 

19. בעל המאה הוא גם בעל הדעה ולכן השימוע שווה ל...
עובד ,   מפעל   (17.01.10)
20. מראה לחברה שלנו
מיקרו ישראל   (17.01.10)
כפי הנכתב הן בכתבה והן בתגובות, שימוע אינו יפריע לכוחות שוק העבודה. מי שצריך ללכת הביתה ילך בכל מקרה.
בחברה שלנו ביום אנשים באשר הם אינם רואים את הסביבה אלה רק את עצמם, אפשר לראות זאת בכביש, במכולת ובפיטורים. שכחנו את ההגינות...
21. fab
(17.01.10)
עברתי שימועה לא מיזמן ושרדתי.בגלל שני אנשי לוגיסטיקה,שלא עשו כלום וכדו להצדיק את הקיום שלהם התחילו לפתר עובדים ועוד בשיא חוצפה אמרו שזה לא אישי
22. שימוע זה אחלה כסת"ח, אין בזה כלום !
(17.01.10)
23. "שימוע " למעביד - משחק מכור
גיל ,   יבנה   (17.01.10)
משחק מכור.
24. בעסק פרטי?
(17.01.10)
מה פתאום שמעסיק פרטי יעשה שימוע? זה עסק שלו, שהקים בכספו הפרטי, הוא זה שחתום על הבנקים וכל ההתחייבויות ואם יש עובד שלא מוצא חן בעיניו, כל עוד הוא משלם לו את כל המגיע לו בעת עבודתו ונותן לו את כל הזכויות, אין סיבה שלא יוכל לפטרו-כחק.  לשם מה שימוע? בשביל זה יש מכתב פיטורין. ברגע שלעובד יהיה חלק בחובותיו של המעסיק הפרטי יגיעו לו גם הזכויות. עובד רשאי לעזוב עבודה מתי שרוצה בלי מחוייבות לכל החיים לאותו המעביד, למה האפליה?
25. שימוע זה בולשיט אחד גדול!
דני   (17.01.10)
פעם היו עושים את זה קצת יותר ישיר: איך אתה רוצה למות, ביריה או בסכין?
26. אני חושב שהמהות של שימוע לא נכונה בכלל
שורד_26   (17.01.10)
במקום שימוע, מנהל שהחליט שעובד מסוים לא עונה על הצרכים, צריך לתת לו אזהרה. למשל שיחה פרטנית או מייל ושם לפרט נקודות לשימור ונקודות לשיפור, אבל זה ייחשב כאיזושהי שיחת אזהרה. ככה לעובד יש זמן לשפר דברים מסוימים. בשימוע אין זמן לכלום, המעביד אומר ככה, העובד אומר ככה, ובסופו של דבר העובד עף. כמה
27. בחברת "טמבור" נוהל הכס"תח הזה עובד שנים
דורון ,   השרון   (17.01.10)

בחברת טמבור נוהל "השימוע" הינו "כיסוי" לפיטורים כבר במכתב שהעובד מקבל

טרם השימוע  מצויין שהנושא הפסקת עבודה

בפועל המאכלת כבר הונפה והורדה והנ"ל מהווה רק הליך פרוצידורלי.

הדרך מהליך השימוע הינה חד סיטרית וברורה ולעובד אין באמת דרך להאבק או

לשנות את רוע הגזרה.

(הנ"ל נכון גם כלפי עובדים שפוטרו עקב מאבקי כח שליטה של גורמים בתוך החברה)

 

28. פשוט התעללות מיותרת - מקרה אמיתי
אלעד   (17.01.10)
יצא לי כבר פעם או פעמיים לעבור "שימוע" כזה.
סתם כסת"ח כי אתה כבר מפוטר בפועל.
עבדתי בתנובה, לא כעובד מאוגד בוועד.
אמרו לי שמזמנים אותי לשימוע שבפועל כל מה שעשיתי זה לא מצאתי חן בעיני מנהל המחלקה שהעדיף יותר מישהו אחר על פני.
זימנו אותי לשימוע "לפני" פיטורים שבפועל כבר שבוע לפני השימוע נמחקתי מרשימת העובדים בספר הטלפונים, חסמו לי את המייל, את ההרשאות למחשב וכו...
בקיצור לשימוע הייתי כבר יכול לבוא עם הארגז לאסוף את החפצים.
29. יש להקים מפלגת פועלים חדשה
פועל הייטק ,   מרכז   (17.01.10)

גם אני עברתי את השימוע.

תליך ריק מתוכן כי מתבצע לאחר שנלקחה החלטה. ושלא יספרו לכם אחרת.

 

לעובדי ההייטק ושאר העודים בחוזה אישי  אין ועד שיגן עליהם. הם הפועלים של המאה ה-21

יש להקים מפלגת פועלים חדשה שתדאג לפרנסה, חינוך ובריאות !!

30. באים חברי כנסת מחוקקים חוק טיפשי חסר שיניים ומסמנים V
(17.01.10)

ברור שהשימוע הוא טיפשי ומיותר מפני שמי שעושה אותו מראש יודע מה הוא רוצה להשיג

השאלה אם רוצים לפטר מישהו, האם יש דרך לעצור זאת ואם בכלל צריך למנוע את זה?

השימוע כשלעצמו הוא שטות מטופשת חסרת שיניים וכל תוקף מוסרי.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה