ירוק  מיוחד  טבע הדברים
ארוחה בסגנון טבעי
ד"ר רחלי עינב, טבע הדברים
פורסם: 30.01.10, 06:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-15 דיונים
1. עוד
אילנה ,   גליל   (30.01.10)

שכחת את החובזה שטעימה מאד ומהעלים מכינים קציצות בדיוק לפי המתכון של קציצות תרד

כובע נזיר טוב למילוי עם בשר

2. כתבה נהדרת. אפשר עוד?
רונית ,   ירושלים   (30.01.10)
מעניין אוי מאוד לדעת על צמחי הבר, ומה אפשר לבשל מהם. אשמח לעוד כתבות כאלו.
3. בטעות נקטוף משהוא דומה נואכל ונמות
מפחדתתתתתתתתתתתתתתתת   (30.01.10)
4. כתבה נהדרת!
אלעד   (30.01.10)
תודה רבה על הכתבה!
אהבתי לקרוא ולהשכיל.

5. באמת לא רעיל?
טלטל ,   חיפה   (30.01.10)

שלום

אני למדתי בבית ספר יסודי לפני כמעט 30 שנה שכליל החורש מאד רעיל על כל חלקיו. כך גם על ההדס. האם משהו באמת יודע על רמת הכמויות של המרכיבים הרעילים, ולנשים בהריון וילדים הסיכון בודאי גבוה אף יותר.זה שתאילנדים לא מתים מנבטי חרציות לא אומר שזה צמח חסר סיכונים.להרבה דברים בריאים מהטבע יכולים להיות גם צדדים קטלניים.אני מקווה שבפירסום כל כך רחב בדקו את העניין לעומקו, למרות שריבת כליל החורש נשמעת טעימה ועושה חשק להכינה, נראה לי שלי לא כדאי לקחת סיכון.

6. מי שלא ידע עד היום מוטב שלא ידעמ
תכון להשמדת צמחי טבע   (30.01.10)
7. איזו כתבה חמודה וטעימה! תודה לך!!
ומתכון לפרחי ,   כליל החורש?   (30.01.10)
8. השיטה הרוסית?
(31.01.10)
רק תגובות אוהדו נכנסות, אה?
הערות על ניסוח מטופש ("4 צמחים שאפשר לאכול"? כאילו דה.... כרובית זה לא צמח? בצל זה חי? עגבנייה זה דומם?) נשארות בחוץ. אז הנה שוב, כדי שלפחות ל"סלקטורים" יהיה מה לקרוא...

בתיאבון לאוכלי החינם.
9. כתבות כאלה הם אסון לצמחים
חובבת טבע ,   צפון   (30.01.10)
כל צמח אפילו אם הוא לא צמח מוגן יסבול לאחר כתבה כזו.חבל שכתבות כאלה מתפרסמות. תארו לעצמכם שהרבה אנשים יקטפו את הנבטים של החרצית וזו לא תגיע בכלל לפריחה ולהעמדת זרעים. מה יהיה על הצמח הזה לאחר מספר עונות ?
10. חבל שכתבה כזו מתפרסמת-הכנסו
חובבת בוטניקה ,   צפון   (31.01.10)

חבל שמפרסמים כתבה כזו היא רק גורמת לנזק לצמחים. נכון שכתוב שכליל החורש הוא עץ מוגן - האם הכתבה לא תביא לקטיפה של הפרחים בכל מקום שהוא צומח? אם יקטפו את נבטי החרצית (שהיא צמח לא מוגן) עוד לפני הפריחה וכך הצמח לא יגיע ליצירת פירות - מה יהיה עליה בעוד מס' שנים?

כתבות כאלה רק גורמות נזק!!!

11. יצא ספר חדש- "צמחי בר למאכל"/אורי מאיר צ'יזיק
תלמידים של אורי   (30.01.10)
חפשו אותו (את הספר, וגם את אורי), הוא אמור להיות מעולה!!!! מקיף ומדוייק, מלא ידע וגם מתכונים. בתיאבון וחג שמח לכל צמחי הבר.
12. איזה יופי של כתבה!!!!
(31.01.10)
13. גאוני, פשוט גאוני!
(30.01.10)
"ארבעה צמחים שאפשר לאכול"?!?!?
אולי פרחים, אולי צמחים שלא חשבתם עליהם, אבל סתם צמחים?
מזל שהבהרתם, עוד הייתי אוכלת חלילה צמח רעיל כמו כרובית, מלפפון או תירס, רחמנא לצלן...

מי עורך את הכתבות האלה, עורך הצילומים???? העורך הגרפי???? אחות של המגיהה??? לא, אין סיכוי... הם היו עושים עבודה יותר טובה... פליט מהאיטי שאינו דובר עברית היה עושה עבודה טובה יותר...


14. האיטלקים מכינים 2 סוגים של ליקר הדסים
מהעלים ומהפירות   (04.04.10)
15. פרחים יפים
ילנה ,   חיפה   (31.10.11)
חזרה לכתבה