אוכל  טעם החיים  איטליה הקלאסית
טורנדו רוסיני: מנה מושחתת באמת
יוגב ירוס
פורסם: 10.02.10, 08:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 87 תגובות ב-45 דיונים
31. אני אשמח למנה כזו במסעדה ובינתיים
המוכיח,מרכז   (11.02.10)

יש כמה מיצירותיו של רוסיני הממתינות להקלטה חדשה:

האופרה "ריקארדו וזוראידה"

השיר לארבעה זמרי בס:"שירת הטיטאנים"

השיר למקהלה ותופים "דמעות המוזות" לזכר המלחין מאיירבר(יהודי יקר ומלחין דגול בעצמו!).

היצירה לקרן ותזמורת:" מפגש הציידים".

 

כל אחת מהיצירות האלה, כבד אווז וכמהין מוזיקליים!

32. המנה סבבה, ההסטוריה שמאחוריה שגויה לחלוטין
לא קשה לבדוק   (11.02.10)
אני לא הולך להגן על כבודו של רוסיני בתור מלחין, אבל זאת אינה הטעות היחידה בכתבה. מקור המנה אינו בנסיון נהנתנות לשמה אלא, ככל הנראה, בנסיון להסתיר טעמו של בשר יקר שעומד לפוג תוקפו. גם המתכון עבר כאן שדרוגים...

מי שזוכר את מסעדת "לה שומייר" ז"ל מחיפה עוד מרגיש את טעמה של הגרסה שלהם שכללה, פרט לפילה בקר מיושן במקום ופרוסת כבד אווז גם רוטב פורט ואוכמניות (במקום הבריוש, כמובן).
33. כבר צעקו כאן על כך שהוא אחד מגודלי מלחיני האופרה האיטלקית
דני ,   ר"ג   (10.02.10)

מי שכתב את הספר מסיביליה, ווילהלם טל, סינדרלה, האיטלקיה באלג'יר, לה צ'רנטולה, ועוד....

 

בכל מקרה את המנה ניתן לאכול ---כשרה--- ברבות ממסעדות פריז הכשרות... טעמה לא נופל..

34. יוגב ירוס נהניתי אכן מנות טעימות ואם יש קצב טוב גם לא
מויש שף   (11.02.10)
כל כך יקרות ולכל המלעיזים לכו לאכול שוארמה
35. כשהמציאו את המנה חשבו הפוך
אסף   (11.02.10)

כשהמציאו את המנה המדוברת, הרעיון היה להוסיף לנתח הבשר מיני תוספות שיטשטשו את טעמו הרע. לא פעם היו נותרות במטבח חתיכות בשר שעמדו להתקלקל וטעמן התדרדר, וכדי לא לזרוק אותן לפח (הפילה, גם היום, הוא נתח יקר) המציאו כל מיני "מגדלים של תוספות ורטבים" כדי שהסועדים לא ישימו לב לטעם. הטורדנו-רוסיני היא בדיוק מנה כזו, בה מוסיפים לבשר מכל טוב כדי לטשטש את טעמו הרע. ספק אם רוסיני, בהיותו נהנתן לא קטן, נפל בפח שטמנה המנה הזו, אבל זה לא באמת משנה היום.

 

חוץ מזה, למהפכת יולי לא היה כמעט כל קשר לנהנתנות של אנשי החברה הגבוהה בתקופה. המהפכה החלה על רקע גזרות קשות שהטיל המלך שארל העשירי (צנזורה על העיתונות ופיזור הפרלמנט בעיקר) שפגעו בעיקר בשכבות העליונות (הבוגנים) שמצידן, סגרו את המפעלים והוציאו את הפועלים הפשוטים לרחובות. כלומר, מהפכת יולי לא היתה קשורה לפערים החברתיים, בניגוד למהפכה שקדמה לה בצרפת.

 

 

 

 

36. התמונות נראות כמו קקי.
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (11.02.10)
אני לא צוחק, זה ממש נראה כמו קקי!
37. יוגב, כל כתבה שלך היא תענוג
לולו   (11.02.10)
כמובן שהאוכל תמיד נראה נפלא, אבל הבקיאות שאתה מפגין בהיסטוריה, ברקע ובתרבות של האוכל האיטלקי - זה פשוט תענוג!!
38. בהחלט! כנסו!!
מאיר מהתחום ,   מרכז   (11.02.10)

עוד מאמר נהדר של יוגב, תענוג לקרוא, אוכל מדהים, ניסוח כיפי ומעניין, אז מה אם לא דייק במשפט אחד? אף אחד לא פונה ל-ynet בשביל חקר היסטורי!

אז תפסיקו להיות כל קשים, תהנו מהמנות המענגות, סיפור חמוד ותנו חיוך, כל כך קשה??

מפרגן

39. אם כבר מישהו יש פה עצלן, הוא זה שלא יודע על מי הוא כותב
שחר ,   תל-אביב   (12.02.10)

רוסיני כתב 39 אופרות והיה אחד המלחינים החשובים של תקופתו.

ולעניין, הוא היה גם ידוע כשף חובב מצוין וכאשר פרש מעבודת ההלחנה והתמקם בפאריז ב 1855 ביתו היה מרכז לחברה האומנותית של התקופה. ושם הוא גם ארח ובישל, והמנה הנ"ל נקראת על שמו, כי הוא המציא אותה!

 

 

40. מה "סיני" במנה הזו ?
לא מבין   (14.02.10)
41. כמה בורות בכתבה אחת ?
דני   (14.02.10)
בושה
42. פשוט להקיא. גם מהתמונות.
בשלנית   (15.02.10)
43. תמיד כיף לקרוא!
אמיר ,   מרכז   (15.02.10)
תמיד כיף לקרוא את המאמרים שלך ותודה על ארוחה מדהימה לפני שבוע במסעדה המקסימה שלך! פפרדלה בולונז שמיימי!!!
44. 26, הלוואי שתסבול כל החיים ובגדול. בא להקיא ממך.
(15.02.10)
45. ירושלים
רחלי   (07.01.11)

אחרי שסגר את הבסטה והפסיק לכתוב אופרות-היה שף מאוד מפורסם ומצליח ובסביבות גיל 50 התרכז בעיקר בכתיבת מוזיקה דתית (אני חושבת שהיה כומר)

על כל פנים- הוא היה שף באירופה

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה