כשהמציאו את המנה המדוברת, הרעיון היה להוסיף לנתח הבשר מיני תוספות שיטשטשו את טעמו הרע. לא פעם היו נותרות במטבח חתיכות בשר שעמדו להתקלקל וטעמן התדרדר, וכדי לא לזרוק אותן לפח (הפילה, גם היום, הוא נתח יקר) המציאו כל מיני "מגדלים של תוספות ורטבים" כדי שהסועדים לא ישימו לב לטעם. הטורדנו-רוסיני היא בדיוק מנה כזו, בה מוסיפים לבשר מכל טוב כדי לטשטש את טעמו הרע. ספק אם רוסיני, בהיותו נהנתן לא קטן, נפל בפח שטמנה המנה הזו, אבל זה לא באמת משנה היום.
חוץ מזה, למהפכת יולי לא היה כמעט כל קשר לנהנתנות של אנשי החברה הגבוהה בתקופה. המהפכה החלה על רקע גזרות קשות שהטיל המלך שארל העשירי (צנזורה על העיתונות ופיזור הפרלמנט בעיקר) שפגעו בעיקר בשכבות העליונות (הבוגנים) שמצידן, סגרו את המפעלים והוציאו את הפועלים הפשוטים לרחובות. כלומר, מהפכת יולי לא היתה קשורה לפערים החברתיים, בניגוד למהפכה שקדמה לה בצרפת.