אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
על סכינים: איך בוחרים סכין שף
מירי צל דונטי
פורסם: 15.02.10, 11:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 125 תגובות ב-68 דיונים
31. sekizo
ירון   (15.02.10)

יש לי כמעט סט מלא. מחכה להזדמנות להשלים.

תענוג.

32. רוקוול זה במעלות?
רוקוול C   (15.02.10)
רואים שלא עשית שעורי בית לפני הכתיבה. אתם כ"כ רדודים.
33. הכי טוב שיש בעולם
rgbi   (15.02.10)
אין על גלברטוטי הסכין הכי הכי שיש אני עובד איתה כבר 48 שנה וקיבלתי אותה בירושה מסבא של אישתי שמכר את האתון שלו לאיכר רוסי ובכסף הלך להמר ואז הרויח 20 אלף רובל וקנה חוה די גדולה למען האמת.ומהחוה הזאת הוא דפק קופה די רצינית נהיה מליונר השמוק {ברובלים} וכאשר מת כל העיר ליד החוה היתה שיכת לו . ולי הוא הוריש את הסכין אין אין על גלברטוטי
34. אז זהו שלא .
יוני ,   באר נתניה   (15.02.10)
קניתי גלוגל 500 + שח . חשבתי סכין שאני יהנה ממנה כל החיים .
ובכן לאחר 3 חודשים כאשר ניגבתי את הסכין במגבת נישבר לי ביד השפיץ של הסכין . שלחתי את הסכין ליבואן , הוא האשים אותי שאני גרמתי לנזק בזדון וסירב להחליף או להשחיז חינם . הציע השחזה תמורת תשלום סירבתי .
אם נותנים שנה אחריות על טלויזיה אי אפשר לסרב לתקן אז למה על סכין אפשר ?
אם כך אני ממליץ בחום להתרחק משני סיבות :
1) אם נותנים שנה אחריות ולא נותנים אחריות זה כמו לקנות סכין בלי אחריות .
2) אם הסכין נשברת בכזאת קלות כניראה כתוצאה מפגם ייצור אי אפשר לדעת עוד כמה סכינים פגומים יש במלאי .
במילים אחרות לא לקנות גלובל . do not buy global knife
35. מי זה ?
יוני ,   באר נתניה   (15.02.10)
5 נקודות זה למעבדה !
אם זה למבחן זה - 10
36. למה סיפורים על הקדמונים וכשמגיעים לעיקר מתעייפים חפרנית!
יוסי כרמיאל   (15.02.10)
37. נות אתם לא רציניים. שכחתם את זווילינג הנקל
ישראל ישראלי ,   קנדה   (15.02.10)
הסכין הכי טובה נקודה
כמובן לא הזו עם האיש האחד,
twin

38. עילגת ומגמתית
צביקה ,   מרכז   (15.02.10)
כתבה ברמה ירודה ביותר, נתונים ומספרים מגמתיים ולא נכונים - מעניין איך מקודמת את הלובי של לובינסקי
39. גלובל = פוזה ללא כיסוי
אלון ,   תל אביב   (15.02.10)
נסחפתי לקנות סכין של גלובל, וכגודל הציפיות כך גודל האכזבה. העיצוב "מסעיר" זה כבר ענין של טעם, אבל באמת שאין הבדל בחיתוך בין הגלובל לארקוס שיש לי ועולה חצי מחיר
40. If you want to buy a good chef's knife:
BostonSnow ,   Boston,MA   (15.02.10)
Look up on Ebay,those items are small and will be shipped to Israel for a very low price.
I recommend Global, Shun, or cheap and amazing Wusthof.
best website to research is :
www.chefknivestogo.com
41. זה לא רציני להתעלם מVICTORINOX המעולה וSOLINGEN המתחרה
moshe bb ,   חיפה   (15.02.10)
42. רק גלובל. אין תחרות בכלל.
שנים של שימוש   (16.02.10)
43. כמה שטויות בכתבה ובתגובות...
דניאל   (15.02.10)
כמה עובדות וקצת סדר בדברים:
היפנים יצרו חרבות באיכות מדהימה ובעיקר ביחס של חוזק לעומת משקל נמוך במשך מאות שנים. לאחר מלחמת העולם השניה נאסר על יצרני חרבות להמשיך וליצר חרבות ולכן הם עברו ליצור סכינים באותן שיטות בנות מאות שנים. הסכינים היפניות המסורתיות שעולות אלפי שקלים (ויש גם באלפי דולרים...) מיוצרות ביד בטכניקה של ריקוע ובכל סכין יש כמה עשרות שכבות. כמו כן הם משתמשים הטכניקה של חימום הלהב בלבד דבר היוצר קשיחות מדהימה ללהב וגמישות (יחסית כמובן) של שאר הסכין. ההבדל המהותי בין סכין מערבית ליפנית הוא במשקל ובקשיחות הלהב. סכין מערבית תהיה לרוב יותר כבדה והלהב יקהה יותר מהר אבל יהיה יותר קל להשחיז אותה. זה לא עניין של מה יותר טוב כמו עניין של העדפה אישית. לטבח חובב אין כמובן מה להשקיע אלפי שקלים בסכין כי הוא לא יוכל להפיק ממנה את כל התועלת אבל לטבח מקצועי שעובד שעות רבות ההבדל במשקל יכול להיות משמעותי. גם סוברו זה אוטו טוב אבל אי אפשר להשוות אותו ללמבורגיני שמיוצרת בעבודת יד...
ולמי שחושב ש2000 שח זה יקר:
http://korin.com/Ao-ko-Honyaki-Mirror-Finished-Yanagi?sc=19&category=51913
44. ממליצים על איקיאה ולא על צווילינג ארקוס או ויקטורינוקס?!!
(15.02.10)

מוזר

יש לי סכין שף  צווילינג- מרוצה מאוד חותכת הכל ובקלות גם עצמות

וסכין עזר ויקטויריהנוקס שקניתי ב30 שח ממליץ לכולם- ידית אדומה להב שפיץ

אין סלט שעשיתי ב 3 שנים האחרונות שלא פגש את הסכין הזו. והיא כמעט כמו חדשה.אפשר לקנות אותה בריקושט ובחנות ליד הבית שלי שכתוב לידם

"מי שלא מרוצה מקבל את הכסף חזרה- אף אחד לא החזיר)

45. יש לי סכין חיתוך קטנה ב30 שקל
(15.02.10)
שחותכת הכול בקלילות, אבל לא את האצבעות.
46. באמזון הכיתוב מדבר על סכין לחיתוך בצל לא סכין שף
משקפופר   (16.02.10)
כך להבנתי
47. סכיני שף ב"מעוז הגרעין והתבלין" מבשרת ציון
הכי זול בארץ   (16.02.10)
48. רואים שלגב' צל-דונטי יש ידע נרחב ותשוקה למקצוע
עמית ,   הרצליה   (16.02.10)

כשהחנויות לאביזרי מטבח מציעות מגוון רחב של סכינים- טוב שמישהו עושה לנו סדר בראש!  נהנתי מאוד מהכתבה. כן ירבו.

49. צבילינג בלי ביטוח
חיים   (16.02.10)
יש בעיות עם היבואן
50. להחזיק את הסכין ביד ולראות את היציבות והמשקל שלה
shachar2 ,   הרצלייה   (16.02.10)
51. מירי צל דונטי - זו לא ההיא מהתוכנית של גיל חובב?
אלכס ,   רעננה   (16.02.10)
עכשיו נפל לי האסימון! אם אני לא טועה לפני כמה שנים בתוכנית של גיל חובב היתה לכותבת פינה מקסימה עם כל מני אביזרים. זאת היא נכון??
אם כן - היא נראית לי מאוד יודעת על מה היא מדברת ועם המון נסיון!
52. האם ניתן להביא סכינים מ-ebay?
שי ,   פ"ת   (16.02.10)

האם יש מישהו שהביא סכינים לארץ מ- ebay?

הבנתי שיש מגבלה בנושא.

אשמח לקבל תגובה בנושא ממי שמבין.

 

53. למה כולם מקבלים לי נקודות חלודה בסוף?
(16.02.10)
stainless steel עלק
54. חבריה - לכו על ווסטוף דרייזק הגרמנית או גלובל!
10 אצבעות לי יש ,   וישארו כך   (16.02.10)
שתי הסכינים עשויות ממקשה אחת של פלדה (הווה אומר מהניצב עד לחוד) ומחזיקות לנצח (טיפול הולם, ניגוב לאחר השימוש ושמירה במתקן או עם מגן על הלהב...אם אתם מתעקשים להניח אותה המגרה. הן אולי לא זולות אבל חלקו את ההוצאה על 30 שנה ואז תבינו; אפשר גם להוריש אותן.

כאשר אתם קונים סכין שף, וודאו שהיא מאוזנת ליד שלכם ושהניצב אינו עבה מדי. איך בודקים? כפי שבוחרים מחבט טניס. אם אתם מחזיקים את הסכין והאצבעות מטפסות זו בזו (בעיה בגלובל לבעלי אצבעות ארוכות כמוני), סימן שהציב דק מדי. ואם הן רחוקות, אז הניצב עבה מדי. קצה האצבעות, אמור לגעת קלות בכרית כף היד.

לגבי השחזה - ניסיתי את "המקום" שאוזכר בכתבה, אבל לא אחזור לשם. ולא כי הם עשו עבודה גרועה. השחזה על מכונה, פשוט מורידה גרדים מהלהב ועם השנים, הסכין פשוט תצטמק. עשו לעצמכם טובה וקנו אבן השחזה ב 10 שקל. קצת ניסוי וטעייה ותלמדו להשחיז. מניסיון, השחזה ידנית, מחזיקה הרבה יותר זמן מהשחזה על מכונה.

ושוב - שימרו על הסכין/ים והיא תשרת אתכן לשנים רבות.
55. באיקאה ?
י.   (16.02.10)
שפים אמיתיים, לא יחצנים שמקבלים כסף מהיבואן כדי להשתמש בסכין שלו בתוכניות הבישול, שפים שעובדים במסעדות.
הם משתמשים בדרך כלל בסכינים יותר זולות מפירמות כמו ארקוס או אפילו ברוקס ומונדיאל.
סכינים של 600 שקל זה יותר עניין של פלצנות של בשלנים ביתיים.
56. אין על צווילינג.נקודה. מי שמבין וניסה - יודע.
הסכינאי החובב   (16.02.10)
סדרת Cuisine ו Select מצוינות.
ובמיוחד סדרת CERMAX שמיוצרת ביפן, אבל יקרה מאוד.
57. די לפרגן אתה היבואן
חיים   (16.02.10)

זה לא מכובד לפרגן לסכינים שאתה מיבא קצת אתיקה

58. על מחירים וגדלים
מכירה ומוקירה סכינים   (17.02.10)
סכין קאי מדגם זה עולה באמריקה 235$ , שהם 878 ש"ח , כולל הרווח של הסוחר.מהיכן המחיר ההסטרי של אלפיים . מי שיש לו מספיק כסף לסכין זו יכול לטוס ליפן ולקנות אותה. הדגם הוא של 20 ס"מ , גדולה מדי ליד הנשית . לנו מספיק בהחלט דגם של 10 עד 16 ס"מ , שעולים באמריקה עד 50$ פחות . נשים יקרות , אתן יכולות להגיע לסכין זו גם עם 500 ש"ח . בשארית סוף שבוע בפריז.
ומה רע בדרייצאק ?
59. אין לך מושג.מתכת מחליקה ועוד איך
לאין גבול   (17.02.10)
60. שעושה יופי של סכינים
כ   (17.02.10)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה