גראפה טובה היא בלי כל השטויות של עגולה סיומת יבשה וכל מיני מילים מפוצצות גראפה טובה היא כזאת ששורפת קצת בגרון ויוצרת תחושה נעימה . אם אתם רוצים גראפה טובה לא פחות מכל הגראפות הרשומות מעלה וללא הוצאה כספית מיותרת , גשו לשכן התימני הקרוב שלכם ובקשו ממנו עארק תימני טוב זה כמעט אותו דבר ומיותר בתהליך די דומה.
לא פעם ראשונה שאני קורא כאן על גראפה, ולא פעם ראשונה שכל כך מעט מגיבים. דומה שהרוב - לא כולם - אבל הרוב חושבים כמוני: עוד לא קרה לי שנהניתי מגראפה. יגידו: "...שתה טרופית", או "...מה אתה מבין?", אבל עובדה: אני לא נהנה מזה; מה תעשו לי?
מכיר את פולי מבאסנו ואת פרנצ'סקיני מהכפר קאואיון שליד ברדולינו מזה כ-40 שנה. יש לו גראפות מסוגים שונים ובכלל יש מאות גראפות באיטליה. הטובה שבהן - ברטה - מוגשת במסעדת מול-ים.