אוכל  טעם החיים
הניו-יורק טיימס מגיש: קורס על אוכל ישראלי
שרית סרדס-טרוטינו
פורסם: 17.02.10, 14:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-16 דיונים
1. ראס אל חנות?
??   (17.02.10)

השאלה מי נתן את המתכון...???

ועוד הערה, "ראס אל חנות" זה לא תערובת תבלינים מרוקאית אלא תערובת תבלינים שהיא גאוות החנות ולכן מכנים אותה כך.

 

 

יחד עם זאת אפשר להגיד שתערובת של תבלינים מרוקאיים, היא בטח "ראס אל כל החנויות", ככל הנראה על זה מבוסס האוכל המעולה של המרוקאים.

 

השאלה אם ניו יורקי שיקח חלק בקורס, יבין מה זה ראס אל חנות, ואם יבין ידע מאיפה להשיג זאת.

2. ישראל באמת נפלאה לצמחונים (והיתה אף יותר פעם)
יוד ,   ב"ש   (17.02.10)
לעומת אירופה וארה"ב, פה בכל מסעדה כמעט תמיד מחכה לי מגוון עשיר של מנות נפלאות, סלטים אדירים, קישים, פסטות, טוסטים וכו'.. וכמובן החומוסיות.
בקיצור אחלה מדינה יש לנו!!
כה לחיי!
3. כשחוזרים מחול קודם כל חומוס אחר כך נשיקה לאישה
ציוני ותיק   (17.02.10)
4. ישראל היא גן עדן
צמחונית ,   בחו"ל   (17.02.10)
לכל הצמחונים באשר הם (לא רק להודים), בתור צמחונית שגרה בחו"ל יכולה רק להעיד שאין על האוכל הישראלי, פה מכניסים בשר לכל תוספת ירקות "בשביל הטעם", ולצמחונים כמעט ואין היצע ברוב המסעדות. תעריכו את מה שיש לכם!
5. מה עם קורס כזה לישראלים?
ישראל ישראלי   (17.02.10)
עם מישהו מכיר קורס בארץ שעוסק בהיסטוריה של האוכל בישראל, בספר, באוניברסיטה, או באינטרנט, אשמח אם הוא יחלוק אותנו.
6. אוניברסיטה אינטרנטית של ניו יורק טיימס??? WTF?
(17.02.10)
7. where is the recepe for the "breakfast chicken dish in that
anna   (17.02.10)
looks sooo good1 i would love to get the recepe. thanks!!!!
8. לא יודע באיזה חול את גרה, בארה"ב מה שאת כותבת לא קיים.
(17.02.10)
הכמות והאיכות של אוכל צמחוני, טבעוני או אורגני היא מהממת.
9. ביס לאוכל ישראלי בניו יורק טיימס
ציפי ,   ראשלצ   (17.02.10)

היום ב 17/2/2010 התפרסמה כתבה בניו יורק טיימס על מסעדת ביסטרו צרפתית

באריזונה בעיר  surprise הבעלים והשף שלה הינו ישראלי. אוכל לעילא ועילא, הרבה כתבות וביקורות נ להבות בזכות האוכל המופלא שלהם.   . גאווה לנו. ובכל המאמרים שלהם מוזכר כי הינו ישראלי.

מומלץ למי שמבקר באריוזנה לקפוץ ולאכול שם. חוויה שמימית.שם המסעדה

AMUSEBOUCHE

10. אין כמו האוכל הישראלי זה הכי טוב בעולם.
רחל   (17.02.10)
11. הכי שאו ציונה נס ודגל
(18.02.10)
12. יש מתכון למלחוח של אל מבחוח?
שוש   (18.02.10)
13. אפשר לקבל את המרשם של עוף ופתיתים מהכתבה?
or   (18.02.10)
14. איזה שטויות - איזה ישראלי אוכל סלט ירקות בבוקר?
נועם   (18.02.10)
ארוחת בוקר ישראלית זה קפה נמס מדולל ועוגיה, אף אחד לא מתאמץ לחתוך סלט "ירקןת" (גם כן ירקות, כולה עגבניה ומלפפון), אולי לפעמים בשבת בבוקר או בארוחת ערב. רק בבתי מלון באמת אוכלים סלט ירקות בבוקר, ולפעמים בבתי קפה ומסעדות אם הוא מגיע בחינם
15. גם לשם כבר הגיעה הז'אנה גור הזאת?
עאלק מומחית לבישול..   (18.02.10)
16. מאכלי הארץ
מתן   (19.02.10)
בארץ יש שילובים רבים של מאכלים ממקורות שונים ומטבח המרוקאי קיים בחלקו בבתים רבים בארץ (גם לא מרוקאים במקור) למשל הקוסקוס המרוקאי שמזליפים לתוכו מספר טיפות שמן ארגן (ניתן להשיגו גם בארץ בכתובת : WWW.ARGANOIL.CO.IL )מביא את האנשים להשבע שסבתם הפולנייה היא שהמציאה את התבשיל אז למה לא ללמד את חברינו במערב את טעמי המטבח הישראלי שהוא עירבוב משובח של טעמים מכל רחבי העולם,
תגובות נוספות
חזרה לכתבה