תרבות ובידור  טלוויזיה  ביקורות טלוויזיה
שטויות במיץ עגבניות
אריאנה מלמד
פורסם: 22.02.10, 09:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 219 תגובות ב-156 דיונים
61. לכל הטוקבקיסטים פה ולאריאנה:
הוא   (22.02.10)
מה נהיה איתכם?
תוכנית קומדיה ענקית, אתמול אני ואשתי הלכנו לישון עם כאב בטן ודמעות מרוב צחוק, תנו לאייל שני ודומיו עוד זמן טלוויזיה! זה פשוט קורע ובטח עדיף על ארץ נהדרת וכו'
אני ממליץ לתת תוכנית טלוויזיה גם להיא שמסתובבת עם הכלב המפוחלץ שלה וכל מיני כאלו זה פשוט קורע, אייל שני אומנם לא מנסה להצחיק והתוכנית היא במסווה של "איכות" אבל שבו ותיצפו זה פשוט קומדיה מעולה!!!
62. מר שני היקר
יאיר אשכנזי ,   מרכז   (22.02.10)

למעלה מן מן ההתבטאויות התמוהות של "רצח המונים" לגבי עגבניות עליהם כבר הכבירו מילים, חבל, שאתה לא מביא בחשבון 95% מהציבור (כאלה שסעודה במסעדתך היא למעלה מיכולתם הפיננסית - אף לא ביום נישואים, פעם בשנה) כאשר אתה מדבר בהערצה על אירופה, שם, מוכנים לדבריך, לשלם "30-40 יורו על קילו עגבניות" ורומז על דעתך השלילית בעניין גידול המוני של עגבניות (שמזין פיות רעבים).

התוכנית אינה מיועדת לאלפיון העליון בלבד, ואגב, יש גם משהו שקרוי "יחס ביקוש אל מול היצע", ויתכן, אבל רק יתכן, שגם זה מעלה אתת מחיר העגבניה באירופה.

 

נקודה למחשבה.

63. אחרי שראיתי איך משתלב הרוק בפיו עם התבשיל לא אכנס למסעדתו
(22.02.10)
64. צודקת
ב-100%   (22.02.10)
65. המלך הוא עירום.
.   (22.02.10)
66. בה לי "לדהור למותי" יחד עם העגבניה
לינדה ,   דרום   (22.02.10)
מרוב שעמום מהמלל הפלצפני שלו
67. שיא הפלצנות
גבי ,   מרכז   (22.02.10)
והכותרת כבר אמרה הכל. (כמעט) אם הגיגיו של הזוי ומבולבל יחשבו לגאונות לאן הגענו. מזכיר לי שאבא צעיר שמע את בנו הקטן מפליץ ואמר איזה גאון. נו. שויין.
68. "עגבניה" תרגום של "פוםד'אמור"="תפוח אהבים", בגלל
תקון טעות   (22.02.10)
בגלל שהעגבניה נחשבה לאפרודיסיאק, ובגלל משמעות מינית זו בן יהודה העדיף "בדורה" (אגב, גם מלה זו היא שבוש ערבי של ."פוםד'אמור")
69. זה מה שקורה שאין ידע בסיסי ביהדות
בראשית פרק א   (22.02.10)
כח וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹהִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, וְכִבְשֻׁהָ; וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם, וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבְכָל-חַיָּה, הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ.  כט וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע:  לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה.  ל וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה, אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה; וַיְהִי-כֵן.  לא וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-כָּל-אֲשֶׁר עָשָׂה, וְהִנֵּה-טוֹב מְאֹד; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם הַשִּׁשִּׁי.
70. תוכנית מעולה. שני גאון. אריאנה ממורמרת
דנה ,   תל אביב   (22.02.10)
71. הבן אדם מחפש תשומת לב, הוא לא באמת בשלן.
מיקי   (22.02.10)
72. סתם פלצנות.. יש דברים שלא צריכים לעלות 70 שקל לצלחת וטוב שכך
אל תתפלצן עלינו ,   תמשיך לבשל   (22.02.10)
73. טלביזיה? רק לסרטים.
אודי   (22.02.10)
74. חוסר אינטליגנציה.
אני.   (22.02.10)

אייל שני לוקה בחוסר אינטליגנציה חמור.

העובדה שלא ניתן להבין דבר מן המילים היוצאות מפיו כנראה גרמה לכמה אולטרה-נפחנים שאינם הרבה יותר אינטליגנטים ממנו להכתיר אותו כגאון, אבל הקשבה תוך תשומת לב לדבריו מעלה כי אין בהם דבר מלבד אויר היוצא  מריאותיו דרך מיתרי קולו ללא מחשבה מוקדמת.

 

לפעמים אף ניתן לחשוב כי שני מתלוצץ, אך הבעת פניו התהומית מסגירה כי הוא מדבר ברצינות מוחלטת, עובדה נוספת הגורמת לצופה להבין עד כמה האיש לוקה במנת משכל נמוכה.

 

יחד עם זאת, עם כל נפיחותיו חסרות המשמעות של שני, ניתן בהחלט לראות כי הוא נהנה עד מאוד מהדברים אותם הוא עושה ולכן התוכנית אינה בלתי סבילה באופן מוחלט.

75. ובסוף הוא בישל רק רוטב עגבניות "מעושן" שרוף
תמי ,   המרכז   (22.02.10)
76. אבל הוא באמת מבשל מדהים
יונתן ,   תל אביב   (22.02.10)
הגם שהחירטוטים שלו קצת מוגזמים
77. את פשוט לא מבינה, מה לעשות
גנן ,   שדה עגבניות   (22.02.10)
הבנאדם לא הזוי. הוא אומר דברים מאד מבוססים ונכונים, רק השימוש שלו במטאפורות ודימויים גורם לזה להישמע הזוי. עגבניה דוהרת בתשוקה אל מותה - מהרגע שהיא נקטפת התהליכים הכימים והביולוגיים בה מואצים. היא לא באמת שכרה סוס בנתניה, ויש לה גם חבר מלפפון אז היא מלאת תשוקה. הכתבת לא מתאימה לכתבה
78. אייל שני הוא כנראה גאון
מבקר מבקרים   (22.02.10)
או גאון גסטרונומי שיודע לבשל בצורה גאונית, או גאון שיווקי שיודע למכור ארוחות במחירים מטורפים אבל לא  זה ולא זה הופך אותו לגאון טלויזיוני
79. שף דמיקולו
תל אביבי   (22.02.10)

התופעה הקרויה אייל שני יכולה אולי להשפיע (או שיש לומר "לעבוד בעיניים") על כל אנשי הפריפריה הנושאים עיניים כלות לתרבות התל-אביבית.

כנראה שהפראיירים רק מתחלפים...

לבן אדם יש "מסעדה" הזויה עם מנות במחירי אונקיית זהב  (וכאמור תמיד יהיו פתיים שיגיעו)

אם הוא שף אז אני שף-על...:-)

80. מילים כדורבנות! הגיע הזמן לפוצץ את הבלון הנפוח הזה
גימיק שמוצה עד תום   (22.02.10)
81. ממש "בגדי המלך החדשים" והמבין יבין
רעות   (22.02.10)
82. היה מעניין אבל מוגזם מאד
עידן   (22.02.10)

איל שני הוא איש מיוחד, בזה אין כל ספק. השאלה אם זה מפיק כדי להחזיק תוכנית שלמה רק על מהות העגבנייה. ההתחלה הייתה מעניינת מאד, הדרך מהשתילה ועד פתיחת קופסת הפלסטיק האדומה עם הרסק ההוא. אבל אחרי 20 דקות זה התחיל כבר לשעמם לגמרי. כמה אפשר לטחון מיץ עגבנייה בתוכנית אחת. הדברים חזרו על עצמם, שוב ושוב והדבר היחיד שהתשתנה הוא התיאורים המוגזמים וההזויים של איל. אני מסכים שהיה עדיף לא לראות אותו מבשל כלל במקום לראות אותו מבשל בצורה כל כך לא מעוררת תיאבון (הקרטון המלוכלך ממנו נשפכו העגבניות החתוכות לסיר הרוטב היה שיא השיאים..)כאילו "בישול שטח בלאדי".

לסיכום ניתן לומר שדי נהנתי אבל היה ארוך ומייגע.

83. די מלעשות כל שף לגאון סך הכל מדובר באוכל ולא באנרגיה
מויש שף   (22.02.10)
גרעינית השתלות לב או פיתוח טילי חץ
84. פסלת במומך
ע. גבניה   (22.02.10)
אריאנה, התפלספת בארכנות נגד תכנית המתפלספת בארכנות. כנראה שלך ולאיל שני יש לא מעט מן המשותף, אלא שהוא לפחות עושה זאת בתוך אהבה גדולה לעניין ואת עושה זאת כמבקרת סולדת. הלב הולך איתו, השכל הולך נגד שניכם.
85. מנסה להצדיק את המחיר הגבוה
ישראל   (22.02.10)
מנסה להצדיק את המחיר הגבוה של תבשיליו הפלצניים.ומה יותר מצדיק מאשר מוצרי מזון עם נשמה וטבח, סליחה שף,מלא רגשות למזון,
86. פלצנות אבל פלצנות מעניינת - מיד אחרי התוכנית הלכתי ל... כנסו
הרוצח   (22.02.10)

הוצאתי מהמקרר עגבניה, התבוננתי בה ארוכות תוך שטיפתה במים צלולים המגיעים אל ברז ביתי מהמוביל הארצי וחשבתי בליבי: 'אני כעת הולך לרצוח את העבניה'.  חיברתי את העגבנייה למעט מלח, רצחתי בצל וחתכתי אותו לרצועות ונגשתי לטפל בגבינת החלומי שיצאה מותכת מהמחבת וכמו בן בליעל הזלפתי גם מעט שמן זית. העגבניה צרחה מכאב. כשנעצתי בה את שיני הרגשתי איך היא נושמת את נשימותיה האחרונות.

 

היה כל כך טעים שהבוקר רצחתי עגבניה נוספת.

 

בתיאבון.

87. שורה תחתונה - אייל שני יודע לבשל. היטב!
מיקה   (22.02.10)

וככזה יש לו זכות מלאה לפנות לקהל שאותו הוא מאתגר ומעניין, אותו קהל שאולי לא צריך מתכונים אלא רעיונות, ניחוחות ופילוסופיה.

 

אישית, אני לא אוהבת את העגבנוסופיה של אייל שני, אני אוהבת לאכול אוכל טוב והוא עושה את זה מצויין בין אם שמעתי או לא שמעתי את הגיגיו לפני הביס.

 

ההחלטה לעקוב אחרי הז'אנר חזרה לטבע אעלק, לאכול בידיים, לבצוע לחם ולא לפרוס, היא כבר רומנטיצזיה של המשתמש ועל אחריותו בלבד, דבר שלא גורע מעומק החוויה שאייל שני יכול להעביר גם בבישוליו וגם בהגיגיו.

 

 

 

 

88. מרוב התיאורים המוגזמים והמנותקים-אין חשק לאוכל שהוא מכין
יעל   (22.02.10)
89. זה לינק מעיק של 10 דקות. למי יש סבלנות לראות את איל שני כ"כ
(22.02.10)
הרבה זמן?
90. מסכימה אריאנה מדובר בפלצן צמרת יומרני
אזרחית   (22.02.10)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה