אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
קחי לך תפוחים ותמרים: 2 מתכוני חרוסת
רותי קינן
פורסם: 25.03.10, 08:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות ב-9 דיונים
1. אין כמו החרוסת של העירקים סילאן טהור ואמיתי!!!
עירקית   (25.03.10)
2. החרוסת של התפוחים זו בדיוק
מיה   (25.03.10)

החרוסת של בית אבא.....כמה זכרונות מתוקים היא מעלה. תמיד ביקשתי שיכינו כמות גדולה כדי שאפשר יהיה לשבת ופשוט לזלול בכפית.

 

חג שמח

3. גם וגם הכי טעים
אני ,   נס ציונה   (25.03.10)

מתפקידי להכין את החרוסת לחג ואני שמה גם פקאן או מלך + תפוחים וגם תמרים ביחד + יין מתוק יוצא שילוב מנצח.

4. החרוסת הכי טעימה בעולם - מבושלת ביין -קראו:
רבקה   (25.03.10)

החרוסת הכי הכי טובה:

בסיר מבשלים צנצנת סילאן,חצי בקבוק יין אדום יבש ומוסיפים:

אגוזים,בוטנים,שקדים ומעט משמשים יבשים - הכל טחון לא דק מדי ובסופו כשהכל מתבשל כ-20 דקות, מוסיפים כף קינמון ומעט ציפורן.

קולים כ-2 כוסות שומשום (אפשר בתנור) ומערבבים.

בחיים לא תאכלו חרוסת טעימה מזאת - אפשר - אם ישאר במקרה להשתמש אחרי הפסח למילוי כרוכיות.

5. עירקים, תעזבו אותנו, באמא שלכם.
(25.03.10)
6. הכותרת משירו של בן דודי היקר-איתן -נחמיאס-גלס
בלהה גביש בן נון   (26.03.10)
ושר קליינשטיין-אם כבר משתמשים בשם אפשר לפרגן,למשורר ולזמר המבצע,שיר יפה  לחג האביב חג הפסח-,, לכולכם חג פסח כשר -שמח ומתוק
7. החרוסת הכי טעימה היא הירושלמית
ירושלמית   (27.03.10)
500 גרם ממרח תמרים/רסק תמרים  מערבבים עם 500 גרם אגוזי מלך גרוסים ומוסיפים יין מתוק אדם על מנת שהחרוסת תהיה עיסתית יותר. זהו. תאווה לחיך, כולללם מתנפלים. אני עושה לסעודה של 20 איש 3 קג חרוסת, וכמעט ולא נשאר אחרי ליל הסדר פרור....בתיאבון וחג שמח
8. חרוסת תפוחים אשכנזית היא הטעימה ביותר. לא מתוקה
(03.04.10)
עד בחילה כמו כל מה שהביאו פה.
9. חצי עיראקית.
חרוסת סילאן ואגוזים   (28.03.13)
חזרה לכתבה