אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
חביתיות: רגע עם חביתוש
רותי קינן
פורסם: 08.04.10, 00:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות ב-10 דיונים
1. מטגנים רק צד אחד?
הבנתי נכון?   (08.04.10)
2. גיוון במלית
נ   (08.04.10)

תמיד נראה לי שהמאמץ של מילוי תפ"א זה פול גז בניוטרל.

 

גיוון טעים יכול להיות רוטב פטריות.

 

מתכון מקורי שלי למלית מתוקה מנצחת (לכמות כפולה של מתכון החביתיות):

500 ג' גבינת 9% לערבב עם 2 כפות סוכר +1 סוכר וניל

1 מיכל שמנת מתוקה - להקציף עם 2 כפות סוכר +1 חב' סוכר וניל

100 ג' שוקולד לבן מומס

חופן צימוקים מושרה במים חמים (לניטרול האלכוהול) ורום חום, מסונן לאחר ההשריה.

לאחד את כל החומרים בתנועות קיפול. למלא את החביתיות בנדיבות.

 

אם תביאו את זה לערב חברתי או לאירוח, תגנבו את כל ההצגה!!!

3. איך מקפיאים עלי בלינצ'ס?בחבילה אחת או
מופרדים אחד אחד ע"י ,   נייר אפייה?   (08.04.10)
4. אוי הקרפים...
מישהי ,   מודיעין   (08.04.10)

הכתבה הזכירה נשכחות  משנות השמונים . הקרפים היו פופולארים ,ובכל בית קפה בת"א הגישו אותם ממולאים ומוקרמים ( עם טונה של גבנ"צ , מי השתמש אז בפרמזן או מוצרלה ? ) או לחלופין מתוקים.

הכי טעים היה הקרפ סוזט בפריז , חביתיות משולהבות  עם אלכוהול תפוזי ( ברנדי, ליקר תפוזים ) יאמי.

אבל גם הבלינצ'ס גבינה עם צימוקים של אמא , תמיד טעימים ללא קשר לשנתון  או לאופנה.

5. קיש קוש בלבוש-חביתיות לא נס ליחן -ואנו עדיין טוחנים במרץ
וותיק -כמקצוע העתיק   (09.04.10)
6. חביתוש!!
מהממת   (09.04.10)
מעניין אם גם לפה את נכנסת
7. האם אפשר להכין ללא ביצים בבלילה ?
רות   (09.04.10)

הבן שלי אלרגי .

 

8. גררר למה נכנסתי לפה?
רעבה   (09.04.10)
9. בלינצ'ס זה מאכל מדהים. כל כך פשוט וכל כך טעים
נוסטלגית   (09.04.10)
10. פטנט לחביתיות מושלמות
מירי ,   תל אביב   (11.04.10)

כדי שהחבתיות תצאנה מושלמות אפשר להוסיף 2 כפות מי סודה לבלילה ממש בסוף הכנת התערובת . מי סודה הופכות את הבלילה למושלמת.

חזרה לכתבה