אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
איך מכינים את הפיצה המושלמת?
<FONT color=#0066cc>מירי צל דונטי</FONT>
פורסם: 13.04.10, 07:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 93 תגובות ב-55 דיונים
1. כתבה מושקעת ויפה - תודה
י   (13.04.10)
2. אחלה כתבה
ראובן ,   נתניה   (13.04.10)

כתבה מעולה כיפית שונה כיף לקרוא אני בטוח הולך להכין פיצה בסופשבוע....

המוצרים של מריו באטלי מומלצים בחום .... יש לי כמה פריטים שלו עכשיו אני הולך להשתדרג בעוד כמה.....

3. פיצה לבנה=לה אולטימה.פרגו, מולטו גרציה.
אריק ,   חו"ל   (13.04.10)

לפני 15 שנה היינו מכינים פיצה לבנה (קפואה בעוונותינו) מתערובת 4 גבינות, ללא רוטב אדום  (שהיה אופציונלי) אבל עם טבעות בצל, שבבי עירית ובצל ירוק ותערובת עשבי תיבול.

עוד לא פגשתי בפיצה כה טעימה.

4. עגבניות מקולפות תוצרת איטליה
עמי ,   פ"ת   (13.04.10)

היכן ניתן למצוא כאלה?

5. האמת שאני משוחד
אבנר ,   ת"א   (13.04.10)
האמת שאני משוחד,
עדיין לא אכלתי ארוחת צהריים והכתבה על הפיצה עוררה את התאבון שלי ולצערי אני יודע שאני לא אוכל למצוא פיצה דומה קרוב למקום עבודתי,
עם זאת אני נאלץ להשאר עם טעם מצוין של הכתבה וללכת למצוא תחליף באחת המסעדות הקרובות כאן,
בתאבון
6. יופי של כתבה
נקודה   (13.04.10)

אבל אני מחפשת דווקא מתכון לפיצה לילדים בלי שמרים.

מישהו?

7. יש גם דרך אחרת ולא מחייבת אבן-כנסו
(13.04.10)
יוצאת פיצה דקה ומצוינת גם אם משתמשים בתבנית מקצועית לפיצה (75 שח בדומו) , אותה מניחים על מגש ברזל רגיל שהולהט בתנור כשעה לפני האפייה.
אז גם לא צריך מרדה ועזרים אחרים, מוציאים את הפיצה מהתבנית ומייד מניחים עליה משטח נוסף ושוב לתנור.
בצק מצוין לפיצה: קילו קמח, 25 גרמים שמרים טריים, 3 כפות סוכר ו3 כפיות מלח, 2 כוסות מים בערך חצי ליטר. לישה עד לקבלת בצק גמיש ונעים- התפחה של שעה , לישה נוספת קצרה בקיפול, והתפחה של חצי שעה אחרונה.
דה לוקס!!!



8. אוי עכשיו אני רעבה...
(13.04.10)
9. קישקוש אין דבר כזה פיצה מושלמת זה ענין של טעם וריח
קשקש   (13.04.10)
10. מתכון מנצח - לעצלנים מבינינו
(א) בוב הבנאי   (13.04.10)

מצרכים :

1 פיתה

1 פרוסת גבינה צהובה

קטשופ

 

תוספות (אופציונלי) :

בצל

זיתים ירוקים + שחורים

גבינה בולגרית

 

הכנה :

לוקחים פיתה , וחוצים אותה לשניים.

מורחים כמות נדיבה של קטשופ על צד אחד,

מניחים את הגבינה על הפיתה

(אופציה) - פרוסות בצל על פיתה + זיתים חתוכים + פרוסות בולגרית.

 

מכניסים לתנור לחום 180 מעלות , למשך 10 דקות.

לעצלנים , ניתן להכניס את הפיתה למיקרוגל , אך רצוי להמנע מצעד נואש זה.

 

שיהיה לכולם בתיאבון :)

 

11. שאלה על המתכון לרוטב
אסף ,   מודיעין   (13.04.10)

קופסת רסק עגבניות - הקופסה הקטנה מאוד (אלה שמוכרים ברביעיות) או  הבינונית (בגודל של קופסאות העגבניות הטריות)?

12. אוי ,בדיוק נגמר לי הברזאולה...
בחייאת   (13.04.10)
13. פיצה- בהדר יוסף-מומלץ
שלומי ,   ת"א   (13.04.10)

מי שרוצה לטעום פיצה איכותית ולא תעשיתית שנעשת במקום  ע"י שף ממומלץ לנסות את פיצה פיאצה בהדר יוסף ,סוף הדרך של פיצה ואכלתי הרבה בחיי

14. כמה עשרות פיצות אפשר לקנות במחירים של כלי המטבח שמציעים פה..
אוהבת פיצות   (13.04.10)
15. פיסות סינטה וגבינה, פנטסטי, סוף העולם... היהודי.
מארק   (13.04.10)
16. שרפתם את הפיצה עם הזוקיני!!
(13.04.10)
חוץ מזה יש תנור יותר טוב (חשמלי עם אבן שמוט) מאיטליה האופה פיצה תוך 10 דקות בלי יותר מדי גימיקים התארחתי בלא מעט בתים ובזה הם משתמשים. אני רק מצטער שלא חזרתי עם תנור כזה...אינשאללה בנסיעה הבאה!


כך זה נראה...http://www.pizzaoven.org.uk/stonebake-pizza-oven.php


17. איזו השקעה!כול הכבוד מירי!
as ,   ראשון   (13.04.10)
סחטין מירי! שיחקת אותה! הטבון אבן הקטן הזה נראה מדהים בהחלט אתחיל לנסות..תודה.
18. the best tamar tomat its from israel. profesor pizza
meir ,   sweden   (13.04.10)
tamar tomat from italy
19. ל-14 נהדר! אכן כך.
דליה   (13.04.10)
20. זה פיצה למליונרים שיש להם זמן וכסף להרבה כלים במטבח
אבא   (13.04.10)
אני פיצה עושה מפיתה ועל זה רסק עגבניות קטשופ קצת עגבניות בצצל ופטריות גבינה צהובה עמק .. 5 דקות עבודה וטעים . אם לא אני קונה פיצה ..
21. תאמת....
אני ,   חיפה   (13.04.10)
מצאנו מתכונים מנצחים, אפינו פיצות, אכלנו ופתאום הבנו שאנחנו ממש אהבלים .... בחישוב גס הגענו למסקנה שאנחנו משלמים כ 30 וקצת ש"ח על מצרכים אז למה לא לשלם מקסימום 45 שקלים ויש לנו פיצה מדהימה עד הבית... בלי ללכלך, בלי לנקות, בלי לקנות מצרכים, בלי להדליק תנור ובלי להתפלל שהמתכון יצא טוב.
22. מה אתה נדחף
דלונגי   (13.04.10)
תמיד איזה נודניק חייב להציע את המתכון שלו
הבחורה השקיעה כתבה, צילמה ערכה מה אתה נדחף
עם המתכון שלך..
23. "אבן לפיצה לא שוטפים אחרי השימוש"
(13.04.10)
גם מקינטה לא שוטפים... זה מתחיל להעלות שאלות אמיתיות לגבי הרגלי ההגינה של האיטלקים....
24. השידרוג הכי גדול שאפשר לעשות לכל פיצה שהיא
אדי ,   ת"א   (13.04.10)
כמה טיפות של טבסקו
25. מתכון הכי פשוט לפיצה
שף על   (13.04.10)

פיתה + קטשופ + גבינה צהובה

 

מי שרוצה להתאמץ אפשר להוסיף אורגנו

26. כמה פלצנות... בא לי להקיא.
(13.04.10)

בכסף הזה תקנו כרטיס לאיטליה, תאכלו שם, תסתובבו, תחזרו.

 

 

27. 250 שקל על מטקה !?!?!
(13.04.10)
28. יש לי מתכון פשוט וטוב........
N   (13.04.10)
לקנות אשתנור או לאפה כמו שהרבה קוראים לזה.
לקחת כ- 4 כפות רסק עגבניות(אבל מקופסת שימורים שעליה כתוב עגבניות מרוסקות).
להכניס לקערה ,להוסיף כפית אורגנו
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית זעתר
חצי כפית פפריקה מתוקה תבלין
מעט שמן זית
לערבב הכל ולמרוח על האשתנור
להוסיף למעלה גבינה צהובה+כל תוספת כגון זיתים
להכניס לתנור לכ10 דקות עד 15
בחום בינוני
וזהו,יוצא מעולה ובמאמץ קטן.
29. לכל אלו שמתגאים בפיתה עם קטשופ שלהם
ניר   (13.04.10)

אני מניח שאתם מתפשרים גם על יתר הדברים בחיים:

יוצאים לחופשה וירטואלית

שותים יין זול

נוסעים על רכב מצ'וקמק

קונים LCD בסופר (או מחזיקים טלויזיה ישנה)

אז תתעוררו ותתחילו לחיות לפני שייגמר...

 

 

30. ששכחתם את הסלמי ...
רוני   (13.04.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה