אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
איטלקית בבית: מכינים פסטה לבד
מירי צל דונטי
פורסם: 25.06.10, 01:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 93 תגובות ב-58 דיונים
1. מתחשק לי
רינת ,   ת"א   (25.06.10)
10:00 בבוקר ומתחשק לי ספגטי :)
2. איזה מעולה!!! שנים חיכיתי לכתבה כזו
(25.06.10)
3. בישול הבצק
אלה ,   ירושלים   (25.06.10)
יש צורך לבשל את הבצק לאחר ההכנה?
4. כתבה יפה אבל פסטה יבשה יותר טעימה מטריה...
אלי   (25.06.10)

 

5. כתבה יפה ומושקעת, אבל :
רועי ,   פ"ת   (25.06.10)
חוץ מפסטות ממולאות כדוגמת רביולי וטורטליני, או פסטות רחבות במיוחד, לא תמיד פסטה טריה עדיפה.
6. ל-4: נראה לי שלא יצא לך להתנסות בפסטה טריה איכותית...
ליאת   (25.06.10)
אין תחליף לפסטה טריה טובה. אני מכינה לפעמים בבית, וההבדל הוא שמיים וארץ. המתכונים בכתבה נראים מוצלחים ובדוקים - נסה אותם ואז אולי תשנה את דעתך. כתבה מוצלחת!
7. חיתוך הפסטה
אוהבת פסטה ,   מאוד   (25.06.10)

הי מירי,

האם הקיטשנאייד יודע גם לחתוך את הפסטה?

 

אגב, באיטליה התוסף של הפסטה עולה פחות או יותר 800 ש"ח כמו בארץ

8. מה זה 7 שמיניות כוס ביצים? אם מדדת בכוס מדידה
(26.06.10)
אז תגידי כמה מ"ל זה
או שתשקלי בגרמים..
וקמח שטיבל 9 יש במגה בעיר
9. מירי המקסימה....מקצוענית אמיתית..
א. יעקבי   (26.06.10)
10. עזבו שטיות מהפסטה,הכל אותו טעם ,העיקר זה הרוטב
לא סובל פסטה ,   ת"א   (26.06.10)
11. צריך ציוד באלפי שקלים על מנת להכין פסטה
דני   (26.06.10)
כשאפשר לקנות פסטה מוכנה בחמישה שקלים בסופר
12. כתבה מעניינת
גל   (26.06.10)
טוב שהשם משפחה שלה הוא לא "אל דנטה" :)
13. הכנת פסטה היא אכן שעשוע נחמד מעת לעת
לואיג'י   (26.06.10)
זה נחמד עם הילדים או לעשות דאווין על אורחים ,אבל אין מה לעשות,פסטה יבשה טעימה הרבה יותר.
14. זה נראה עבודה מאוד קשה..הכי כיף לקנות את הפסטה
אס   (26.06.10)

ולהכין עצמאי בבית את הרוטב..

15. יש לי שאלה. הפסטה שקונים בחנות של אוסם,היא על בסיס מים או
(26.06.10)
ביצים?
16. כתבה יפה מושקעת כול הכבוד על היוזמה
eran ,   SWISS   (26.06.10)

בתור אחד שעובד במסעדה איטלקית ומכין פסטה טריה יום יום מומלץ בחום להכין בבית לא יקר לקנות את המכונה מומלץ!!! כתבה לעינין אהבתי את האוסף העתיק שלך!!

17. למה להיות יותר איטלקי מאיטלקי?
תמיר   (26.06.10)
תאמינו לי בבית איטלקי משתמשים רק בפסטה יבשה.כנ"ל לגבי הקפה.אין לאיטלקים מכונות קפה בבית.הם משתמשים במקינטה פשוטה.אנחנו שרוצים לחקות אותם רוכשים מכונות באלפי שקלים .
18. כן נשמע מלהיב לעמוד על הרגליים שעות
(26.06.10)
כשאפשר פשוט לקנות פסטה איכותית.
לשים רוטב איכותי שקנית בצורה איכותית
עם פרמזן שכבר גורר בצורה איכותית ומוחזק בצורה איכותית במקרר האיכותי שלך


וכל השטות הזאת הרבה יותר זולה מכל החרטטת שהלכה פה וטעימה לפחות באותה המידה.
ואם אתם חושבים ששלכם טעימה יותר זה כי אתם הכנתם את זה וזה מערפל את שיקול דעתכם.
עשו ניסוי, תנו למספר אנשים שלא נגעו בפסטה שלכם מעולם לבדוק פסטה שאתם עשיתם לעומת אחת קנויה, אל תגידו מי של מי.
אני בספק אם תשמעו באופן קונסטנטיבי את מה שאתם רוצים לשמוע.
19. פלצנות
דני   (26.06.10)
אפשר גם לייבש את הפסטה שעשויה קמח דורום אינדונזי רק ברוח מערבית עם לא יותר מ-25% לחות ובשעות בין הערביים... יאללה, יאללה - בצק הכי בסיסי, מכונה ידנית שחותכת פסטה ב-100 שקל וסיר מים רותחים. סוף הדרך ודורש 15 דקות עבודה. דווקא המטבח האיטלקי דוגל בפשטות אז למה לסבך?
20. יותר קל לטוס לאיטליה ולאכול אחלה פסטה?????.
הכתבה עשתה לי סחרחרה   (26.06.10)
21. מי קונה מסננת קטנה במחיר כזה?
(26.06.10)
22. מה זה הכמויות האלה? יש חוק ברור: על כל 100 גר' קמח ביצה אחת.
(26.06.10)
23. חבל על הזמן
גל   (26.06.10)
כל הכבוד על הכתבה
24. בטוח שלזה התכוונת?
8 מ"מ זה עבה מאד   (26.06.10)

 

25. השקעה יקרה להכין פסטה
ג'ון חסכון   (26.06.10)
26. יופי של כתבה
אוהבת פסטה טרייה   (26.06.10)

כאחת שמכינה בבית פסטה טרייה במשך שנים רבות, אני חייבת להחמיא לכותבת. יופי של כתבה.

27. "זו באמת לא עבודה מסובכת....." ע ל ק
מוטי   (26.06.10)
אם מישהו שקל להכין בבית הכתבה הזאת בהחלט סגרה את האופציה...
28. מי שנשאר להם עדיין זמן פנוי יכולים גם
עסוק   (26.06.10)
לגדל בעצמם את החיטה
29. איך אפשר לייבש את הפסטה בבית אם אין מייבש?
עדי   (26.06.10)
30. כל הכבוד לך
טבח   (26.06.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה