אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
איטלקית בבית: מכינים פסטה לבד
מירי צל דונטי
פורסם: 25.06.10, 01:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 93 תגובות ב-58 דיונים
31. לערך 3-4 דקות ובודקים כל פעם
בני   (26.06.10)
32. טרי זה עדיף בכל מצב בעולם
בני   (26.06.10)
33. צודק לחלוטין,תנסו קצת חלב קוקוס לערבב עם דלעת אפויה ופרמז'ן
(26.06.10)
34. כתבה מעולה!!
האיטלקי   (26.06.10)

אנשים אני לא מבין מה יש לכם יש אנשים שנהנים לעשות פסטה בבית,

ואוהבים לבזבז כסף על ציוד למטבח מי שלא מתאים לו שלא יקרא את הכתבה...

35. נהייתי רעבה...
סמדר   (26.06.10)

פשוט כתבה מדהימה!

כל כך יפה לראות את השינויים שחלו באביזרים לייצור פסטה בשנים האחרונות.

אני רצה למטבח - מקווה שאצליח לייצר משהו עם החומרים שיש לי עכשיו בבית...

36. 17 צודק
רון ,   מרכז   (26.06.10)

גרתי באיטליה 9 שנים כמעט, פשטות זה שם המשחק שם

הרוב המוחלט קונה פסטה בסופר, על כל סוגיה, או בחנות השכונתית (מעט יותר יקר). את הרוטב מכינים בבית או שלפעמים (בעיקר סטודנטים תפרנים, כמו שאני הייתי) קונים רוטב מוכן.

משתמשים במוצרים הבסיסיים ביותר, עגבניות טריות, רסק עגבניות, בצל,שום,ירקות שונים, בשרים לרטבים מסויימים, שמן זית ועוד ועוד, הסוד הוא פשוט, מוצרי הגלם הפשוטים שבאיטליה טובים פי מאה ממוצרי הגלם שבארץ, ללא יוצאים מן הכלל לדעתי.

רטבים פשוטים ברובם, בריאים וכמובן מסורתיים, שם לא מנסים להמציא את הגלגל מחדש כל שבוע, ופה בארץ כן.

 

37. מירי מירי מירי...
אריק   (26.06.10)

המשיכי כך והתעלמי מתגובות שעיקר כוונתן להפיל את רוחך.

בהזדמנות אספר לך על הפסטה הטריה הטובה ביותר שהיתה אי פעם בישראל.

למפעלון קראו "מאמא פסטה". (להבדיל מ"פסטה מאמא"). אסם רכשוהו במחיר טוב (לשני הצדדים) ומיהרו וזרקו את כל המפעל על ציודו למחסן רחוק, גדי שלא יפריע לעסקי יבוא בפסטה האיטלקית שלהם.

38. צילומים מעולים - כבוד !
(26.06.10)
39. על מתלה כביסה ביתי
פאולה   (26.06.10)
אני מיבשת על מתלה כביסה, כזה שקונים באייס ליבוש כביסה בבית, בחורף, זה עושה את העבודה מצויין.
40. על זה נאמר: 'רק רגע' או In a minute, Love
רונה ,   ירושלים   (26.06.10)
41. את האמת???? בכלל לא התלהבתי מהכתבה
פקה פקה פקה   (26.06.10)

הרבה כתוב. הרבה תמונות אבל מעט מאד תכלס.

מי שכתב על כל 100 גרם ביצה אחת צודק בהחלט. להוסיף קצת מים ושמן זית ומלח וזהו.

אני עשתי כבר דוקטורט בנושא.

אגב, למכונה הפשוטה אפשר להוסף מנוע. הכל ביחד יעלה פחות מאשר רק החלק המרדד של הקיצ'נאייד.

בכלל יש לי הרגשה שמגמת הכתב יותר פרסומת לטישלר הזה מאשר תכלס הכנת פסטה.

באינטרנט תמצאו כתבות מקצועיות הרבה יותר עפ פחות

ובאשר לטעם....... כן הטרי בבית טעים יותר אבל לא כזה הבדל. אבל אני עושה רק משטיבל 9 לא מההו של ג'קומו.

אביזרים לפסטה תמצאו ביד יצחק את האורגינל של אטלס ב - 150 ש"ח או בשווקים לא אורגינל שעובד אותו הדבר בדיוק  ובאותה האיכות בדיוק!!!

 

42. אין עליך...
רותי ,   הרצליה   (26.06.10)

מירי יקירה

כרגיל הריר נוזל והבטן מקרקרת נוכח הכתבה המופלאה.

אפילו שלא אכין, כנראה,  לבד בבית זה אכן מפתה לנסות.

מחכה לכתבה הבאה...

רותי(של פאולו)

43. פשוט מ ע ו ל ה !
תמר כ. ,   גבעתיים   (26.06.10)
גם הכתבה, וגם מירי! אני, שבת הבאה בודקת אם גם הפסטה. אנחנו מכינים בבית המון פסטות, והרבה פעמים, קונים טריה בחנות בתל אביב. אני הולכת להתנסות בהכנה לבד, בטוחה שאם ממלאים אחר ההראות יוצאת פסטה מצויינת. (ובכל מקרה מי שאומר שהיבשה יותר טובה באופן גורף - כנראה ולא טעם טרייה שעשוייה כמו שצריך!)
44. את חותכני הרביולי העגולים קניתי בשוק ב5 ש"ח לאחד
ירושלמית   (26.06.10)
45. כתבה מדהימה. תודה
עדן   (26.06.10)
46. בבקשה תשובה האם מכונת הפסטה בקיצנאייד מקצועית מספיק
מיכל ,   נתניה   (26.06.10)

ואפוא אפשר להשיג במחיר סביר ולא במחיר המושחת

והאם מישהו יודע איזה מכונת פסטה הכי טובה? תודה רבה

47. כתבה מצויינת ומעוררת תאבון, ובנוגע לטעם ...
אלכס ,   ת"א   (26.06.10)
כתבה מצויינת ומעוררת תאבון,
תמיד מעניין לראות איך מתקבלת התוצאה הסופית של האיטריות האלה,
בנוגע לטעם:
מנסיון עד כה, אין להשוות בין פסטה שמכינים בבית (כל עוד מכינים אותה מהמרכיבים הטובים ביותר) לבין פסטה יבשה,
אני מניח שזה עניין של טעם, אבל מי שלא מרגיש את ההבדל, אני בטוח שפסטה 'פרפקטו' של אוסם תספק אותו,

עכשיו אני רעב למנת פסטה ותקוע בלי עגבניות להכין רוטב, בעיה ...

48. מה זה המחירים האלה???
איל   (27.06.10)
אני קניתי מכונת פסטה ידנית ב 120 ש"ח ואני משתמש בה כבר שנים
49. איזה כיף זה פסטה טריה! עצוב לי על אנשים שעדיין לא טעמו
ניר גייגר   (27.06.10)
הם לא יודעים מה הם מפסידים!
יופי של כתבה
50. פסטה אסם
ג'אקומו   (27.06.10)

אתה מתכוון לפסטה של אסם שקונים בחנות ולא לפסטה שקונים בחנות של אסם.

על כל פנים, פסטה אסם היא ללא ביצים.

51. יווו איך אני מרנאה בך....אני רק התחלתי לאסוף...ונראה לי
אנני   (27.06.10)
בחיים לא אגיע לחצי הכמות שיש לך. מתה על פסטה מתה על גאגטים ומתה על איטליה!!!! הייתי מוכנה לעזוב הכל ולעבור לשם.........
52. עדיף לקנות
פסטה טריה   (27.06.10)
פעם הכנתי בבית, הלך לי חצי יום וכל המטבח מלוכלך. עדיף לקנות פסטה טריה בחנויות כמו פסטה דלה קזה למשל. חמש דקות עבודה ופסטה מושלמת...
54. הכתבות של מירי צל דונטי מופלאות. תודה!
טליה   (27.06.10)
55. כמובן
מירי   (27.06.10)
האבזרים של קיצנייד לשים, מדקקים וחותכים.
56. כל זה בבית? עפ"י התמונות זה נראה כמו מפעל לפסטה!
יקי ,   תל אביב -יפו   (30.06.10)
57. איזה כיףףףףף!
חופית   (04.10.11)
תודה על האינפורמציה המעולה, עזרת לי מאוד... קניתי מכונת פסטה ואני רצה להכיןןן.
58. נראה מעולה
מאיר   (09.08.16)
תודה על העצות, תמיד נחמד למצוא גאדג'טים ועוד יותר כשזה מחיר הוגן לכל כיס
59. תל אביב קרליבך
גלית פרץ ,   תל אביב   (23.10.18)
שאלה:קניתי מכונת פסטה,הכנתי את הבצק השאלה לאחר שאני מכינה את הפסטה צריך לייבש את הפסטה או שאפשר להכניס לסיר לבישול
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה