בריאות  דיאטה
כשאין תפוז: 5 מאכלי הקיץ העשירים בויטמין C
יעל דרור-סרוסי
פורסם: 01.07.10, 01:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 115 תגובות ב-49 דיונים
1. מקופחים אנו
דולב גילמור ,   אזור מודיעין   (01.07.10)

היונקים השונים, פרט לבני אדם, מייצרים בכבד שלהם כ-50 מ"ג ויטמין C לכל ק"ג גוף. ואנחנו, שאיננו מייצרים חומר זה, אמורים להסתפק בפחות מ-100 מ"ג לכל הגוף שלנו. למה אנו מקופחים, ואיך זה משפיע עלינו? ומה פשר הדבר?

 

דולב גילמור, מחבר הספר "רפואה כמוסה: הכוח האמיתי של ויטמין C".

2. האמת על "הכמות היומית המומלצת"
אדוארד ,   כימולנד   (01.07.10)

הכמות היומית המומלצת היא פשוט בדיחה , למי שאין מידע מדעי אובייקטיבי יאמין לשטויות.

 

הכמות המזערית המומלצת מספיקה אולי למנוע דימומים פנימיים, אבל לא נותנת מענה אמיתי על הבעיות המודרניות שאנחנו נתקלים: המים האוכל האוויר מזוהמים ביותר מ-300000 כימיקלים שהגוף אינו מכיר .ויטמין C מהווה אנטי אוקסידנט חשוב לגוף (כמובן שיש עוד מספר אנטי אוקסידנטים שפועלים במרחבים שונים בגוף).

 

אין טעם לקנות תוספי מזון של ויטמין C חבל על הכסף כי כולם מיוצרים על פי ה- RDA(כמות הויטמין בהן קטנה מאוד)  אני קונה אבקת ויטמין C טהורה 100% food grade .

 

כמובן שלויטמין C יש עוד אינספור פעולות חיוניות לגוף .

 

http://www.earthclinic.com/Supplements/vitamin_c.html

3. פטרוזיליה
פטרוזיליה   (01.07.10)
פטרוזיליה! המזון הכי עשיר בויטמין C
4. ולמה לא לאכול תפוז ?
לפרוש ב C   (01.07.10)

נכון שתפוז הוא פרי של חורף ולא פרי של קיץ

אבל משום מה הוא נמכר גם בקיץ ובמחירים נמוכים ממנגו או אננס

גם לימונדה אפשר להכין בקיץ זה טעים זול מרענן ומלא בויטמין C יותר ממילון

5. מה עם פלפל צהוב או כתום? לא טוב?
בנימין ,   אילת   (01.07.10)
וסליחה שאין לי משהו משוגע למכור לכם כמו שני המגיבים הראשונים
6. שכחתם את תפוח העץ הטוב והמצוי ???
משה ,   ירושלים   (01.07.10)
7. האם הפלפל האדום שווה גם כשהוא קלוי?
אשמח לתשובה ,   ירדן, מרכז   (01.07.10)
8. Red great fruit once a day will keep the Doctor away
Arik ,   Sydney   (01.07.10)
9. הפרי עם הכי הרבה ויטמין C הוא קיווי
ואותו שכחתם   (01.07.10)
10. הקיצי, לא "הקייצי"
הגהה לכתבה   (01.07.10)
11. ולא לשכוח את הקיווי
ליעד ,   איטליה   (01.07.10)
12. נפלא.. תודה!
טלי ,   תל אביב   (01.07.10)
13. ומה לגבי תוסף C?
כתום   (01.07.10)

אם הכמות המומלצת לגברים 90 מ"ג ליום ואני לוקח 1 כדור 1000 מ"ג ביום, אז זה אומר שמספיק כדור אחד נניח לשבוע?

מה קורה עם העודף? האם יתר ויטמין C מסוכן?

14. שכחתם את הכיחשוב קיווי עסיסי עם ויטמין c
(01.07.10)
15. פסיפלורה? חשבתי שגם...
לורה ,   פסיפ   (01.07.10)
16. כזאת כמות של שטויות לא קראתי כבר זמן רב...
לובנגולו מלך זולו ,   מרכז דרומי   (01.07.10)

ראשית, אין כזה דבר כמות יומית מומלצת של ויטמין C או כל ויטמין אחר. הידעתם כי בעבר הרחוק מאד, האדם צרך ממזונו בלבד כ- 2500-3000 מ"ג ויטמין C ביום, ולא את הכמויות המצחיקות שאתם מפרטים בכתבה, מבלי שייגרם לו נזק כלשהו?

 

שנית - וסליחה אם אני פוגע בחסידי ויטמין C, אבל לא ניתן לומר על אף ויטמין שהוא חשוב יותר מויטמין אחר. הם כולם חשובים באותה מידה, שלא להזכיר את המינרלים שחשיבותם אינה נופלת מחשיבות צריכתם של הויטמינים, ועוד לא דיברנו על כל אותם פיטוכימיקלים שנמצאים במזונות שונים ושאותם לא ניתן לסנתז שחשיבותם לעיתים עולה על זאת של הויטמינים.

 

נקודת האור היחידה בכתבה הינה כי הגוף זקוק לוויטמין C גם בקיץ - אולם זה נכון גם לשאר הויטמינים והמינרלים, יסודות הקורט והפיטוכימיקלים.

 

בגויאבה, למשל, יש פי 5 יותר ויטמין C מאשר בתפוזים - 302 מ"ג ויטמין C ב- 100 גרם גויאבות לעומת 59 מ"ג ויטמין C ב- 100 גרם תפוזים (כמובן שיש חשיבות רבה לאכילת הפרי כשהוא טרי, סמוך ככל האפשר למועד בו נקטף מהעץ).

 

אחד הפירות העשירים ביותר בויטמין C הינו פרי דרום-אמריקאי, שהינו סוג של דובדבן, העונה לשם אסרולה או אצרולה, ואשר מכיל כ- 1360 מ"ג ויטמין C ל- 100 גרם פרי (מה שאומר על-סמך הכתבה שאכילת 100 גרם ממנו גדולה פי 15-18 מהתצרוכת היומית המומלצת - זה לא נראה מגוחך?

 

דרך אגב, מחקרים הוכיחו כי עישון של סיגריה אחת מכלה כ- 75 מ"ג ויטמין C שמושמד עקב ניסיונו לנטרל את נזקי העישון...!!!

 

בפעם הבאה שאתם כותבים כזאת כתבה, תבדקו שוב את העובדות ממקורות שונים ואל תסתמכו על מקור אחד בלבד...

17. כתבה פרסומית
נעם ,   רעננה   (01.07.10)
זהו פרסום ולא כתבה מדעית עניינית. חבל שאי אפשר להאמין יותר לאף אחד. מבחר הפירות לא נכון לצערי.
18. בקולה אין ויטמין C?
ירון   (01.07.10)
איזה באסה :(
19. קיווי עסיסי עם ויטמין C
עידן ,   באר שבע   (01.07.10)
מה עם הקיווי, הוא מפורסם שבפירות (אחריי פרות הדר) שמכיל ויטמין C.
20. פשש גם על דבר ידוע כל כך יש כתבה
מיקי   (01.07.10)

נגמר להם החומר לכתוב עליו ואז הם משחזרים חומרים לעוסים.

אפשר לחשוב שהכותבת גילתה פה משהו למישהו.

והיא עוד עשוייה להופיע בטלויזיה כמומחית.

 

אם היו משלמים מע"ע על כתיבה פלצנית הכותבת לא היתה מעזה לרשום מה שידוע כבר לכל חובב ברפואה.

 

פששש...

 

ממש מדהימה בגרוש הכתבה הזו

21. אחד שיודע
דניאל ,   י-ם   (01.07.10)
מה עם הקיווי!!!
22. ומה עם פפאיה? ופייאיה? כיצד נדע אם גם הם כוללים את הויטמין ה
שולי ,   צפון   (01.07.10)
23. פיטרוזיליה, כוסברה, עירית, בצל ירוק, חסהירוקים!!!
יעל   (01.07.10)
24. בויטמין סי יש הכי הרבה ויטמין סי!!!!!
משה   (01.07.10)

הרבה יותר מאשר בכל הפירות שציינת!!

ניתן לקנות קילו ויטמין סי בצורת אבקה ולשתות עם מים...מספיק להמון המון זמן!

קילו ויטמין סי עולה כ- 150 ש"ח (חומצה אסקורבית).

ניתן גם בכדורים אבל זה עולה המון כסף.

 

 

25. הכל מתחיל מהנחה אחת מוזרה
אלון   (01.07.10)

למה אין תפוז??

אני אוכל אחד כזה לפחות כל יום. לא מבין למה חושבים שאין תפוזים...

26. מזכיר לי...
שני כהן ,   פתח תקווה   (01.07.10)
כתבה שהתפרסמה רק לפני שבוע.. במעריב
27. התבלבלת
יוסי   (01.07.10)
מישהו פה התבלבל בין גדם ומיליגרם.
28. לכל אוהבי הקיווי - לידיעתכם, הוא פרי חורפי!!!!
שירה ,   צפון   (01.07.10)

והכתבה היא על מאכלי קיץ...

בחורף יש גם את כל פירות ההדר... יש שפע של פירות חורץ עשירי ויטמין C,

הייחוד של הכתבה היה בהתמקדותה בפירות קיץ.

רק בריאות

30. הכותרת של הכתבה גרועה
חן ,   רמת גן   (01.07.10)
לא קראתי, מספיק לקרוא את הכותרת כדי להבין שכנראה הרמה המקצועית של הכתבה גרועה... כל תינוק יודע שרמות הויטמין C בתפוז היא מינימלית בהשוואה לגמבה, עגבניה או הרבה ירקות אחרים....
תגובות נוספות
חזרה לכתבה